עוגת גבינה

HARELIKO

New member
עוגת גבינה

שלום וחג פסח שמח. אנוכי נמצא בניו זילנד. לקראת חג הפסח ברצוני להכין עוגת גבינה מ-2 סוגים. האחד - ללא אפיה (מקרר) השני - אפיה. לשניהם ללא ביסקוויטים וקמח. (מה לעשות - פסח) עד עכשיו אפיתי עם קמח ויצא יפה. ברצוני לקבל מתכון או טיפים כיצד להכין מקרר ובלי קמח. החסרון: אין פה מוצרים "כחול לבן" או יותר להגיד שיש מוצרים שאינם דומים בטעמם לטעם הישראלי. לכן אם יש אפשרות להשתמש במוצרים הכי בסיסיים שיש. עוד שאלה: איך גורמים לכך שבאפיה שהעוגה לא "תיפול"? אחד אמר - לא לפתוח את התנור. השני אמר - לפתוח טיפה'לה את המכסה. לשניהם - ללא הצלחה. הרעיון לגרום שיהיה "אוורירי". תודה מראש ה.
 

pirge

New member
עוגת גבינה גבוהה לפסח

1עוגת גבינה גבוהה מאת:פירגה ק"ג גבינה לבנה 5% 5 ביצים 1/4 1 כוסות סוכר תמצית וניל גרידת לימון מיכל שמנת רגילה 4 כפות גדושות קורנפלור מקציפים חלבונים עם מחצית הסוכר מקציפים את היתר ומשדכים הכל ביחד בעדינות בתנועות קיפול אופים בתבנית משומנת מספר 26 בחום 175 כ-50 דקות במידה ומשחימה,אפשר לפתוח את דלת התנור ולהניח ניר כסף (בלי להוציא את העוגה מהתנור)ולהמשיך לאפות. תהנו
 

pirge

New member
עוגת גבינה קרה בקרם וניל ותותים

אין תותים? אפשר פרי אחר גם משימורים קרם גבינה בשכבות עם תותים בבסיס וציפוי ביסקוויט מקור:פירגה מכינים את העוגה יום לפני ההגשה תחילה מכינים את מלית התותים: לשים בקערה : 2\1 קילו תותים פ ר ו ס י ם ולהוסיף: 5 כפות סוכר ורבע כוס יין מתוק להשאיר שעה לנוח ולסנן מהנוזלים. אפשר להוסיף 2-3 כפות קונפיטורה תותים. להכין את קרם הגבינה: לשים בקערת מערבל: 750 גרם גבינה לבנה שמנה 1 מיכל שמנת חמוצה שקית קרם מיקצפת לעוגה (האבקה) או אינסטנט פודינג וניל 12 תותים גדולים פרוסים 2\1 כוס סוכר (לפי הטעם) 2 מיכלי שמנת מתוקה שמנה תמצית וניל לטעם או ליקר פירות לערבל לקרם ולהוסיף 14 גרם ג'לטין מומס בחצי כוס חלב (הכנת הג'לטין ראה למטה) בסיס ביסקוויטים: לשטח על תבנית עגולה מספר 24 --- 2 שכבות ביסקוויטים מורטבים ביין+מים או רעיון מנירוש שלנו להשתמש ברוטב שהגירו התותים אחרי ההשרייה.--בפסח ביסקוויטים כשרים לצקת עליהם חצי מקרם הגבינה מעל לסדר את התותים המסוננים לצקת את יתר קרם הגבינה לקשט בפירורי עוגיות או לפי דמיונכם לשמור יום לפני ההגשה במקרר (לא להקפיא) תהנו. המסת ג'לטין: לשים בסיר את החלב והג'לטין לבחוש היטב עד לסף רתיחה.כל הזמן לבחוש. לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. לסנן – לצנן מעט- ולערבב היטב ובאופן שווה ביחד עם הקרם.
 

pirge

New member
בוואריה קרם גבינות ../images/Emo91.gif הכי חמה שיש לי לתת

בוואריה קרם גבינה ללא ביצים --- ח ד ש מקור: פירגה תבנית לחצי מנה : 30X18X5 תבנית גדולה לכל הכמות: 38X23X5 2 כוסות חלב 2 שקיות ג'לטין- ס"ה 28 גרם 2 קופסאות גבינה לבנה 5% --ס"ה 500 גרם 2 שמנת חמוצה 9% 2 שמנת מתוקה 38% 2 שקיות סוכר וניל 2 כוסות סוכר להגשה: סירופ שוקולד ואגוזים. או קרם גנאש שהוא הכי הכי טעים בעינינו או רוטב תותים -או---- פירות יער מוכן של השף הלבן או מיכל ריבת תות של: סנט דלפור מעורבבת בטיפונת מים חמים. או חצאי דובדבנים שמכסים את כל הבוואריה לשים בסיר את החלב והג'לטין לבחוש היטב עד לסף רתיחה. לסגור להבה ולהמשיך לערבב היטב עד להמסת הג'לטין. לסנן את החלב עם הג'לטין לתוך קערה ג ד ו ל ה. ל ק ר ר . להוסיף לקערת החלב: 2 חבילות גבינה לבנה 2 שמנת חמוצה 2 סוכר וניל 2 כוסות סוכר לערבב ביחד. להקציף את השמנות המתוקות ולהוסיף בבחישה. למזג את כל החומרים ביחד. לבלילה חלקה. לצקת לתבנית פיירקס גדולה. להכניס לשעה למקרר. לפזר אגוזים וסירופ שוקולד . ניתן להכין קרם ממיכל שמנת מתוקה מבושלת עד לסף רתיחה. סוגרים להבה ומכניסים 200 גרם שוקולד מריר— נותנים לנוח 3 דקות ומערבבים לקרם ויוצקים מעל. שומרים במקרר. לא בפריזר. הכי הכי התלהבו מציפוי גנאש שוקולד-שילוב קטלני טעים
 
פירגה איזו עוגות משגעות ../images/Emo47.gif

את תמיד מצליחה להשאיר אותי עם פה פתוח
 
למעלה