עוגת דבש לחג

foggy night

New member
מחפשת מתכון

הגעתי לכאן במקרה, ונעים כאן, אז אני חושבת שאשאר
בטוח בתור "סמויה", פעילה - לפי קצב הבישולים (האיטי מאוד) שלי... אני מחפשת מתכון לעוגת דבש - בחושה... הכוונה: שמים הכל מערבבים, ולתנור. בלי להקציף ובלי מרכיבים קשים להשגה.... יש חיה כזו? חג שמח!

למוןדבש

New member
בבקשה - עוגה שלא מאכזבת!

אבל צריך להפריד ביצים, אם את רוצה עוגה שווה כדאי להשקיע! עוגה אורירית וקלילה וטעמה נפלא! מצרכים: 5 ביצים מופרדות 1 כפית ציפורן טחונה 3 כפות גדושות דבש 1/2 כפית קנמון 2 כוסות קמח 1 כפית א. סודה לשתיה 3/4 כוס קפה (2 כפיות נס קפה + מים) 1 1/4 כוסות סוכר 1/2 כוס שמן 50 גרם אגוזים אופן ההכנה: מקציפים חלמונים עם שמן וחלק מהסוכר. מוסיפים דבש ותבלינים, קמח וסודה לשתיה מוסיפים לסירוגין עם הקפה. מקציפים חלבונים עם שאר הסוכר ומקפלים לתערובת הראשונה. מכניסים אגוזים עטופים במעט קמח - אפשר לוותר למי שלא אוהב בתאבון! אופים בתבנית גבוהה של טורט כשעה בחום בינוני (170 מעלות)

foggy night

New member
תודה רבה, אבל...

1. אני לא אוהבת קפה... בעייתי לי. 2. התכוונתי לעוגה ללא הקצפה... רק עירבוב... יש לי מתכון דומה לעוגת שוקולד - מערבבים הכל בכף, ולתנור... (והיא חלומית) תודה בכל מקרה

למוןדבש

New member
הקפה מחזק את טעם הדבש ../images/Emo74.gif

ותמצאי אותו נוכח כמעט בכל המתכונים. ובעניין ההקצפה - עוגת דבש יכולה להיות מאוד "כבדה" וכדי למנוע את הכבדות הזו מפרידים את הביצים ומקציפים. אני לא מכירה מתכונים בחושים בלבד של עוגת דבש מוצלחת. אם את מוצאת את מוזמנת להעלות בשמחה לפורום! יום טוב!

יוכי68

New member
מתכון שהביאה בפורום אחר Kיצי

עוגת דבש של אירן (מעולה!) ~~~~~~~~~~~~~ 1 כוס תה חזק (כדי לא לחכות הרבה זמן עד שהתקרר אפשר להכין תמצית חזקה עם רבע כוס מים רותחים והשאר מים קרים מהמקרר) 3/4 כוס שמן 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 כוס דבש 3 ביצים לערבב היטב בקערה, ולהוסיף: ¼ 2 כוסות קמח ½ 1 כפיות אבקת אפיה ½ 1 כפית סודה לשתיה 1 כפית קינמון לערבב היטב לצקת לתבנית 26 עדיף לא קפיצית אלא אם כן בטוחים שהתבנית לא נוזלת. או שאפשר בתבנית קפיצית שמרופדת בנייר אפיה. לאפות כשעה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות. עוד שקיסם יוצא נקי. עוגה טעימה ורטובה שמחזיקה מעמד יפה כמה ימים. הערות שלי : Kיצי אני מכינה עם קמח תופח בלי אבקת אפיה ובלי סודה לשתיה, אפשר להוסיף צימוקים ואגוזים קצוצים. הכמות מתאימה גם ל- 2 אינגליש קייק חד פעמיים או ל- 24 מאפינס במנז'טים מספר 4 זמן האפייה של המאפינס 20-25 דקות. זמן האפייה לעוגה בתבנית 26, מרובעת, אינגליש קיק אצלי לקח פחות, ממליצה להתחיל לבדוק אחרי 40 דקות.

מירבושש

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת להמלצה על העוגה הזאת

עוגת הדבש של אירן, היא גם העוגה שאני תמיד מכינה. מצוינת וקלה להכנה!!

עוגת דבש מעולה

עוגת דבש – אמא מרשם ל4 תבניות אינגליש קייק. 6 ביצים שלמות 3 כוסות סוכר להקציף הרבה זמן עד שנהייה מרקם צהוב בהיר יחסית סמיך בקערה נפרדת: 1/2 כוס דבש 1 כוס שמן 2 כפיות קינמון 3 כפות נס קפה 1 קופסת שימורים רסק תפו"ע לערבב היטב בקערה קטנה : ליצוק כוס מיים רותחים עם 3 וחצי כפיות סודה לשתיה. לערבב וזה מייד תוסס לשפוך לקערה עם בלילת הדבש ולערבב היטב. בתנועות קיפול לאחד בין 2 הקערות (הדבש והביצים) להוסיף 5 כוסות קמח וזהו. לשפוך ל4 תבניות ארוכות ולאפות בסביבות 3/4 שעה. העוגות טובות בהקפאה.

למעלה