עוגת הקינמון של אתי!!!

אוסנת123

New member
עוגת הקינמון של אתי!!!

אתי בוקר טוב, אני יושבת כעת ואוכלת לי את עוגת הקינמון שאת המתכון שלה כתבת באתר לפני כשבוע.... איזה התמוגגות!!! כל מילה שנאמרה רק המעיטה... פשוטה פשוטה ושווה כל רגע מ- 10 דקות העבודה עליה.... ואני מחזקת את דבריך - לא לחפף בחומרים!!!
 

rona25

New member
אז אולי תפרסמי את המתכון? PLEASE?

הבאת לי חשק עכשיו חבל"ז...
 

אוסנת123

New member
הנה המתכון - כל הקרדיטים לאתי...

העתקתי מההודעה שלה... אני הכנתי עם הקינמון - פשוט מעולה!!! ולחולים על קינמון הנה לכם עוגה לקפה - אתי אלבכרי מיד במיקסר את כל החומרים לפי איך שרשום זוגות זוגות.. 2 כוסות סוכר ואחד גולד בנד נייר זהב טוב טוב להקציף להוסיף שש ביצים אחת אחרי השניה להוסיף 2 שמנת חמוצה בסוף להוסיף 1 קמח אוסם 350 גרם ולא ללשו יותר מדי. לקחת בקערה 2 כפות גדושות קינמון, 2 כפות סוכר דמררה לשפוך לתוך שתי תבניות מאורכות חצי מהכמות לפזר את הסוכר והקינמון ולשפוך את המחצית השניה ולפזר למעלה גם 180 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 40 דקות לא לגנוב אשל במקום שמנת ו4 ביצים הבמקום שש..יש הרבה עוגות קפה, זו נימוחה בפה ונהדרת.. אפשר במקום קינמון לשים מחצית מהכמות. להמיס שוקולד מריר 2 חב´ ולערבב עם החצי הנותר אחרי האפיה העוגה יוצא לבנה עם עיגול שחור בתוכה. נפלאה
 
ועכשיו לשאלות

באיזו טמפ´ המרגרינה- טמפ´ החדר או קרה? ולא הבנתי מה עושים עם השוקולד: ממימסים שתי חבילות (סה"כ 200 גר´) שוקולד מריר ומה אז?
 

אוסנת123

New member
ועכשיו לתשובות...

השתמשתי בחמאה בטמפ´ החדר (כדי שהוא תוקצף יותר טוב) - כשהיא קרה אז נשארים גושים שלא עוברים כמה שלא מקציפים. אני לא השתמשתי בשוקולד אבל מעוגות אחרות דומות שאני מכינה - ממיסים את השוקולד ושופכים אותו על חצי מהבלילה ושופכים עליו את החצי השני - ככה נהיה חתך יפה באמצע העוגה.
 
ככה, עוגות בחושות המרגרינה צריכה

להיות תמיד רכה. שלא כמו בבצק פריך היא צריכה להיות מהמקרר, מינמום עיבוד ואחר כך לתת לבצק במקרר לנוח תרשמו את ההבדל החשוב הזה בין פריך לבחוש. השוקולד המריר: ממלאים את 2 תבניות האינגליש קייק עד חציים בתערובת הלבנה. את מה שנותר מערבבים עם השוקולד מרירי לתערובת הלבנה כדאי להוסיף וניל לתערובת השחורה כדאי להוסיף ברנדי טוב.
 
תודה אני חושבת שאני

אנסה את השתיים, ז"א תבנית אחת קינמון והשניה שוקולד. בטוח שזה קמח רגיל? לא צריך קמח תופח?
 

אוסנת123

New member
קמח תופח

מדובר על קמח אסם - זה התופח. אם את משתמשת ברגיל תוסיפי אבקת אפייה. ובעקבות המשבר הקטן שהיה אתמול (היתה לי חבילה גדולה של קמח...) 350 גר´ קמח זה 3 כוסות...
 

נופר30

New member
ולהיכן ברח המרשם ?

כבר שמתי לב שכל העוגות והעוגיות של אתי צריך מהר מהר להדפיס ואת זה פיספסתי
 

kisses

New member
העוגיות של אתי

2 כוסות סוכר 2 כוסות שמן 6 כוסות קמח 6 ביצים 4 אפיה 4 סוכר וניל גרידת לימון ו כוס קורנפלור במיקסר, אחרי שנהיה בצק ליצור גלילים לעטוף בפלסטיק נצמד ולהכניס למקפיא לחצי שעה לאחר מכן פורסים לפרוסות בעובי סנטימטר ואופים עד שמזהיב אני מפזרת לפני האפיה סוכר חום מלמעלה. עוגיות לתה של הסבתות. תמיד טעים , תמיד מצליח אפשר להשאיר חלק מהגלילים במקפיא וכשמגיעים האורחים בהפתעה אז תיק תק מכינים או עוגיות או תחתית לעוגה.. הלוואי והייתי עשירה מספיק בכדי לשלם במקום אלו המשלמים לי עבור עבודתי. אתי אלבכרי
 

נופר30

New member
אתי ומה עושים אם בבית יש מישהו

שלא מוכן לשמוע על שוקולד מריר ( אפשר חציחצי או אולי רק חלב ?)
 
אפשר גם חלב, אבל

אז הטעם יותר מתקתק ופחות שוקולדי, כי יש פחות שוקולד בפנים (40% במקום 70%). אבל אם הוא מתעקש, אז תחפשי את השולד חלב עם הכי הרבה קקאו בפנים.
 

נופר30

New member
זה לא תמיד נכון לי יש בבית שוקולד

מריר עם 46% צימקאו אבל הוא שונא את הטעם של המריר בכלל אין ו בעיה עם קצת אבל טעם דומיננטי זה כבר הרבה מידי נראה לי שאני אערבב חצי בחצי
 
למעלה