ועוד אחת
עוגת טורט שיפון תפוזים פ יעלה
נושא : מתכון פסח : "עוגת טורט "שיפון" תפוזים - פרווה ללח"ק
תאריך : 06/04/06 13:46
מחבר/ת : יעלה
טורט תפוזים (לפי מתכון תפוזים "המשוכללת") :
עוגת מיץ שיוצאת מצויינת, קלה ואפילו אלגנטית אם מכינים בתבנית גבוהה יפה.
החומרים (הערה חשובה: אני מודדת עם כוסות של 250 מ"ל ) :
קבוצה-א' :
------------
5 ביצים לא מופרדות !
כוס ורבע סוכר
2 סוכר ווניל
קבוצה-ב' :
------------
שלושת רבעי כוס שמן אגוזים (או מה שמותר)
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
רסק של חצי תפוז עם קליפה כתומה: לרסק במעבד, דק מאוד עם מעט מהמיץ כדי שיצא ממש מרוסק (אם אין מעבד, להוסיף עוד 2כפות מיץ לעיסה ולגרר קליפת תפוז).
1 שקית שלמה של אבקת אפיה
קבוצה-ג' :
-------------
1.5 כוס וחצי קמח עוגות של פסח (או קמח מצה דק ביותר מעורב ב-2 כפות של קמח תפו"א).
1-2 כפות ליקר תפוזים - לא חובה! (אפשר תמצית רום או משהו כשל"פי).
אופן ההכנה:
1. את החומרים מקבוצה-א' - להקציף היטב במערבל עד שמכפיל את נפחו.
2. מוסיפים לאט - לאט, לפי סדר את החומרים מקבוצה-ב'.
3. בשלב הזה, לערבב טוב ולהניח לעיסה ל-5 דקות (דרוש כדי שהאפיון יתסוס עם התפוזים).
רק אח"כ, להוסיף את הקמח מצה והליקר, לערבב היטב.
4. לשמן או לנייר תבנית מלבנית גדולה או עגולה (לא קפיצית) או קוגלהוף ולאפות בחום בינוני
כ-160-150, עד שקיסם יוצא יבש (זמן האפיה תלוי בסוג התבנית, בקוגלהוף לוקח כ-50 דקות).
5. מומלץ: לזרות אבקת סוכר למעלה אחרי שמעבירים לצלחת הגשה.
יעלה
שרשור פסח יעלה