עוגת התפוזים לפסח של יעלה- למישהי יש את המתכון?

michalgad

Active member
לא מצליחה למצוא את המתכון האהוב . אשמח אם מישהי ששמרה תרשום כאן תודה
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אחפש בין המתכונים המודפסים שלי.
אציין שהמתכון של חנהפ (הביאה לכאן בתגובה לשאלתי) מוצלח ומזכיר לי מאד את המתכון של יעלה.
 

michalgad

Active member
תודה. המתכון של חנה היה של תפוחים. אני מחפשת תפוזים…
 

שרית ב.

New member
אולי זו
עוגת תפוזים עסיסית וריחנית (אני אישית מעדיפה את אלה שמקציפים את החלבונים בנפרד לקבלת עוגת ספוג קלילה בעלת ניחוח תפוזי, לדוגמא מהספר "עוגות לכל עת") לימי החורף.
המתכון לקוח מהרשת, ראיתי אותו חוזר בהרבה בלוגים ופורומים ונראה כי זכויות היוצרים הם של יעלה מפורום אוכל של YNET שלמי שלא מכיר זה הפורום למתכונים ולהרבה יותר.


5 ביצים
250 גרם סוכר (כוס ורבע)
3/4 כוס שמן (180 גרם)
3/4 כוס מיץ תפוזים
1 תפוז מרוסק על קליפתו
שקית אבקת אפיה
280 גרם קמח לבן (2 כוסות)




1) מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר וסמיך.
2) מוסיפים בזרם דק את השמן ואחריו את מיץ התפוזים והתפוז המרוסק.
3) מקפלים את הקמח ואבקת האפיה.
4) אופים ב-180 מעלות כחצי שעה עד 45 דקות בתבנית עגולה 26, אם אופים במאפינס או באינגליש קייק זמן האפייה מתקצר ל-20 דקות עד חצי שעה. בודקים עם קיסם שיוצא נקי או עם פרורים קטנים.
 
נולי שלחה לי את זה וביקשתי שתעלה את המתכון לכאן בעצמה. לצערי לא עשתה זאת ואין שום
סיבה לקפח אותנו בגלל זה. הנה המתכון.

נושא : עוגת התפוזים החדשה כשל"פ (ללח"ק)
תאריך : 08/03/11 10:59
מחבר/ת : יעלה.

עוגת תפוזים "חדשה" - פסח
תאריך : 05/12/07 13:58
מחבר/ת : יעלה

עוגת תפוזים "חדשה" - כשל"פ ללח"ק

החומרים:

4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר ווניל
קורט מלח
= = = = = = =
שלושת רבעי כוס שמן
1 + רבע כוס קמח תופח כשל"פ
1 כפית שטוחה אבקת אפיה**
= = = = = = =
50 גרם קוקוס
1 כוס מיץ תפוזים לא מסונן****
1 כפית ווניל

** אם רוצים שתהיה יותר דחוסה - לוותר על א-אפיה.
****מומלץ מאוד: להוסיף קליפה כתומה או לרסק חצי תפוז במקום חלק מהמיץ

אופן ההכנה:

מקציפים את הביצים השלמות עם מלח, עד שעולה קצף משמעותי. מוסיפים לאט את הסוכרים וממשיכים להקציף עד קבלת קציפה בהירה תפוחה.

מורידים את מהירות המיקסר לנמוך מאוד ומוסיפים לאט את השמן ואח"כ את החומרים היבשים: קמח, קורנפלור וא-אפיה.

מוסיפים באיטיות את הקוקוס והמיץ והווניל לסירוגין.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של כ-160 מעלות.
2 אינגליש גדולות או תבנית 28 גבוהה, או סיר פלא

זמן האפיה נגזר מגודל / גובה בתבנית. אם זה גבוה – יכול לקחת כשעה.
אם משתמשים במלבנית רחבה – כ-35 דקות וכו'.
בתיאבון, יעלה
 
ועוד אחת

עוגת טורט שיפון תפוזים פ יעלה

נושא : מתכון פסח : "עוגת טורט "שיפון" תפוזים - פרווה ללח"ק
תאריך : 06/04/06 13:46
מחבר/ת : יעלה


טורט תפוזים (לפי מתכון תפוזים "המשוכללת") :

עוגת מיץ שיוצאת מצויינת, קלה ואפילו אלגנטית אם מכינים בתבנית גבוהה יפה.

החומרים (הערה חשובה: אני מודדת עם כוסות של 250 מ"ל ) :

קבוצה-א' :
------------
5 ביצים לא מופרדות !
כוס ורבע סוכר
2 סוכר ווניל

קבוצה-ב' :
------------
שלושת רבעי כוס שמן אגוזים (או מה שמותר)
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים
רסק של חצי תפוז עם קליפה כתומה: לרסק במעבד, דק מאוד עם מעט מהמיץ כדי שיצא ממש מרוסק (אם אין מעבד, להוסיף עוד 2כפות מיץ לעיסה ולגרר קליפת תפוז).
1 שקית שלמה של אבקת אפיה

קבוצה-ג' :
-------------
1.5 כוס וחצי קמח עוגות של פסח (או קמח מצה דק ביותר מעורב ב-2 כפות של קמח תפו"א).
1-2 כפות ליקר תפוזים - לא חובה! (אפשר תמצית רום או משהו כשל"פי).

אופן ההכנה:
1. את החומרים מקבוצה-א' - להקציף היטב במערבל עד שמכפיל את נפחו.

2. מוסיפים לאט - לאט, לפי סדר את החומרים מקבוצה-ב'.

3. בשלב הזה, לערבב טוב ולהניח לעיסה ל-5 דקות (דרוש כדי שהאפיון יתסוס עם התפוזים).
רק אח"כ, להוסיף את הקמח מצה והליקר, לערבב היטב.

4. לשמן או לנייר תבנית מלבנית גדולה או עגולה (לא קפיצית) או קוגלהוף ולאפות בחום בינוני
כ-160-150, עד שקיסם יוצא יבש (זמן האפיה תלוי בסוג התבנית, בקוגלהוף לוקח כ-50 דקות).

5. מומלץ: לזרות אבקת סוכר למעלה אחרי שמעבירים לצלחת הגשה.

יעלה


שרשור פסח יעלה
 
למעלה