עוגת חתונה

טליW

New member
עוגת חתונה ../images/Emo35.gif

עומד לפניי אתגר (סיפור מורכב), וקיבלתי המלצה על הפורום הזה, שאפילו לא ידעתי על קיומו....
אני רוצה להכין עוגה לשבת חתן (ארוע משפחתי ללא בית-כנסת), וחשבתי בכוון עוגת חתונה. יש לי נסיון קל עם בצק סוכר, אבל לא פיסול מסובך, ואני גם לא יודעת לכתוב בסוכר. יש למישהו רעיון בשבילי?

t z i k

New member
אם הכיוון הוא סטייל עוגת חתונה...

הייתי עושה 2 קומות (וזה קל - כל עוגה בנפרד, מצפה ואחרי יממה שמה אחת על השניה). ההפרש הוא נדמה לי 6 ס"מ (התחתונה נאמר 26 והעליונה תבנית 20). אח"כ אפשר להוסיף סרט על הכל (סרט של מתנה), אפשר לקשט בצבעוני - פרפרים, פרחים, סתם בלונים צבעוניים או בצבע אחד. לכתוב בבצק סוכר - הכי קל יהיה לחתוך אותיות ולהדביק על או פשוט לצייר עם ג'ל מאכל.

t z i k

New member
חשבתי עוד קצת..

אולי להכין את ציפוי העוגה בצבע כלשהו וכל הקישוטים מעל יהיו בלבן - כאילו נגטיב צבעוני של עוגת החתונה. מה דעתך?

mbar30

New member
עשיתי לך חיפושון

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/searchresults.asp

טליW

New member
תודה ../images/Emo70.gif

עשיתי חיפוש שכזה בפורום אומנות בעוגות.... ברחתי מהר! אני לא יודעת להכין שום דבר שקרוב לזה

טליW

New member
../images/Emo51.gif נשמע מצוין

כשאת אומרת "מצפה" - את מתכוונת בבצק סוכר? למה צריך לחכות יממה? נורא קל להכין ורדים - אולי אקשט בוורדים.... (אין לי כלי עיצוב מיוחדים) בעניין הכתב - חיפשתי וחיפשתי הסבר מדויק על כתיבה (גם בפורום אומנות בעוגות), והיו שם רק הסברים כלליים. אולי יש לכם קישור? חשבתי על כתב ברויאל אייסינג (או שאני קופצת לבריכה עמוקה מידי?). ראיתי שאפשר גם בטוש מאכל - האם רוכשים כזה בחנויות מיוחדות בלבד? תודה על העזרה.

net the jet

New member
ציפוי- בצק סוכר. למה מחכים-על מנת ש

העוגה השניה לא תקרוס לתוך התחתונה, ו\או תסדוק אותה. יש הרבה הסברים בפורום השני על בנייתעוגה בקומות ( יש צורך התמיכה בעוגה התחתונה ) אם את יכולה להכין ורדים מבצק סוכר-נפלא. אז כיתוב עם רויאל גם יהיה קון עליך. באופן עקרוני, מכינים רויאל, בוחרים איזה פונט שרוצים, ( ומה אשת רוצה לכתוב ) מדפיסים בגודל המתאים, מניחים על הנייר דף נייר אפיה, ועליו מזלפים את הרויאל, ומחכים 24 שעות ליבוש מלא, אח"כ מעבירים בזהירות לעוגה, ומדביקים עם טיפה רויאל. בכל מקרה, יש מליוני עוגות חתונה באינטרנט, תעשי חיפוש ביאהו או גוגל על images ותבקשי עוגות חתונה- יהיה לך מבחר עצום!

net the jet

New member
אני גרה במרכז, וקונה או בת"א אצל

גרובשטיין ( 75 קילו לפני הנחה או של הפורום או של פודי של על השולחן.. ) או בחייק ( על יד גרובשטין-שם יותר זול ) או בנתניה במר קייק...פעם אחרונה שהייתי היה מבצע ב 60 אם אני זוכרת נכון. אני אישית קונה את ה 4 קילו ( יש קילו או 4 )

net the jet

New member
הכי זול אצל חייק אני חושבת, אבל אין

הנחה ( אם אני לא טועה- 60 ש"ח ל 4 קילו ) הנחה מהאתר מקבלים עם כרטיס חבר ( שאם רוצים אותו, שוחים מסר לבאבלו )

אני צריכה את זה לעוד ארבעה חודשים

ואני שומעת פה מאנשים שהבצק מתקלקל מהר. והופך צבעים.. האם אחרי 4 חודשים ואחרי שכבר זה יהיה מוכן בצורה שלו, זה לא יתקלקל אחרי 4 חודשים? אני לא רוצה לעבוד על משהו חודש ובעוד 4 חודשים זה יהיה מקולקל.

net the jet

New member
באופן עקרוני תאריך התפוגה זה לעוד

כמה חודשים טובים ( עד סוף 2005) באיחסון טוב, אין שום סיבה שיתקלקל.

net the jet

New member
עוד משהו קטן....יש טושים צבעי מאכל

בחנויות המתמחות....אבל לחתונה הייתי הולכת על משהו יותר חגיגי ובולט כמו הרויאל.

t z i k

New member
מצפה - כן בבצק סוכר וורדים נשמע

רומנטי ומאד מתאים. אפשר אפילו לנעוץ בהם חוט מתכת (כזה של תכשיטים) ולהעמיד אותם בכיוונים שונים. לכתוב הכי פשוט עם טוש של צבע מאכל ובחנויות שכבר הזכירו יש טושים בצבעים (80 ש"ח) או רק טוש שחור בנפרד (8 או 10 ש"ח)- ואז אפשר עם מכחול וצבעי מאכל ג'ל מבפנוכו. אם את יודעת להכין ולהשתמש ברויאל, מצוין. אם לא, יש לקנות מוכן (ראיתי במר קייק בנתניה) וכדע להיות בטוחה, יש סרגלים לילדים עם אותיות או חותמות של אותיות (בכפר השעשועים ב- 35 ש"ח), ואז לא צריך לכתוב בנפרד ולהעביר לעוגה. אלא - ישר על העוגה (לסמן ו"לרסס" ברויאל).

t z i k

New member
אצלי זה תמיד בחלקים...

דוגמה לאיך עושים ורדים מהפורום של "הגדולים" http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=974&msgid=34769810

טליW

New member
בענין הכיתוב

קיבלתי את ההצעה לכתוב ברויאל, כי התוצאה יפה יותר. השאלה היא - איך? האם אפשר ע"י זילוף?

למעלה