עוגת טירמיסו של חנהל'ה
זו העוגה שהכנתי בסוף השבוע ליום הולדתה של חברתי, אליה היינו מוזמנים בשבת בצהריים. לצערי אין תמונה. עוגת טירמיסו של חנהל'ה תבנית קפיצית 28 ס"מ למלית הגבינה: 3 גביעי גבינת שמנת 3 שמנת מתוקה 3 שקיות אבקת סוכר 100 גרם שוקולד מריר משובח מגורר 200 גרם אגוזי מלך טריים קצוצים דק (לא טחונים) 5 כפות מנוזליי ההשרייה 2 חבילות של בישקוטים 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר אבקת קקאו "מוצרט" למשרה: 6 כפיות נס קפה (אני משתמשת בפלטינום) 1 כוס מים חמים 1 כוס אייריש קרים - זה מרים את העוגה לגבהים אחרים לחלוטין! אופן ההכנה: 1. הכנתי את נוזלי המשרה. 2. הקצפתי את הגבינה + השמנת המתוקה + אבקת הסוכר ובהמשך 5 כפות מהמשרה. 3. הוספתי בתנועות קיפול את השוקולד המגורר + האגוזים - והכנסתי למקרר. 4. הנחתי בישקוטים על תחתית התבנית, וסגרתי את כל הרווחים, יצקתי באמצעות כף את נוזלי המשרה - בהדרגה - לא להציף. 5. ריפדתי בפס שקף את פנים דופן התבנית. 6. יצקתי חצי מבלילת הגבינה על שכבת הבישקוטים הראשונה. 7. טבלתי שכבה נוספת של בישקוטים אותם נעצתי בעדינות בשכבת הגבינה. 8. שטחתי את יתרת הגבינה ופיזרתי אבקת קקאו על פני העוגה. 9. הקצפתי 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר ובאמצעות מזלף עיטרתי את פני העוגה בשתי שורות. יש להכין העוגה יום לפני ההגשה. להגשה - לפתוח את תבנית העוגה, להסיר את פס השקף - וזהו. להנאתכם. מקור המתכון: חנהל'ה
זו העוגה שהכנתי בסוף השבוע ליום הולדתה של חברתי, אליה היינו מוזמנים בשבת בצהריים. לצערי אין תמונה. עוגת טירמיסו של חנהל'ה תבנית קפיצית 28 ס"מ למלית הגבינה: 3 גביעי גבינת שמנת 3 שמנת מתוקה 3 שקיות אבקת סוכר 100 גרם שוקולד מריר משובח מגורר 200 גרם אגוזי מלך טריים קצוצים דק (לא טחונים) 5 כפות מנוזליי ההשרייה 2 חבילות של בישקוטים 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר אבקת קקאו "מוצרט" למשרה: 6 כפיות נס קפה (אני משתמשת בפלטינום) 1 כוס מים חמים 1 כוס אייריש קרים - זה מרים את העוגה לגבהים אחרים לחלוטין! אופן ההכנה: 1. הכנתי את נוזלי המשרה. 2. הקצפתי את הגבינה + השמנת המתוקה + אבקת הסוכר ובהמשך 5 כפות מהמשרה. 3. הוספתי בתנועות קיפול את השוקולד המגורר + האגוזים - והכנסתי למקרר. 4. הנחתי בישקוטים על תחתית התבנית, וסגרתי את כל הרווחים, יצקתי באמצעות כף את נוזלי המשרה - בהדרגה - לא להציף. 5. ריפדתי בפס שקף את פנים דופן התבנית. 6. יצקתי חצי מבלילת הגבינה על שכבת הבישקוטים הראשונה. 7. טבלתי שכבה נוספת של בישקוטים אותם נעצתי בעדינות בשכבת הגבינה. 8. שטחתי את יתרת הגבינה ופיזרתי אבקת קקאו על פני העוגה. 9. הקצפתי 1 שמנת מתוקה + 2 כפיות סוכר ובאמצעות מזלף עיטרתי את פני העוגה בשתי שורות. יש להכין העוגה יום לפני ההגשה. להגשה - לפתוח את תבנית העוגה, להסיר את פס השקף - וזהו. להנאתכם. מקור המתכון: חנהל'ה