עוגת טריקולד של קרין גורן - עזרה בבקשה

הפבלובה

New member
עוגת טריקולד של קרין גורן - עזרה בבקשה

שלום, אני רוצה להכין את עוגת הטריקולד של קרין גורן, שמעתי שהיא די מוצלחת.. אך לא הבנתי מדוע במתכון רשום להוסיף 3/4 מכמות השמנת ואח"כ להוסיף את ה-3/4 שנשאר - האם הכוונה היא לחצי - ולא לשלושת רבעי? להוסיף חצי מכמות השמנת ואחר כך להוסיף את החצי שנותר? כמו כן, במקום להוסיף שוקולד חלב, החלטתי לתת טעם של נוגט ( בלי אבקה או ממרח) קניתי שוקולד ממולא קרם נוגט, אני מניחה שזה אמור לצאת בסדר, מה אתם אומרים? בדומה למתכון עוגת מוס רוזמרי של קרין.. תודה רבה! הנה מתכון הטריקולד: http://www.carine.co.il/page_260

bali

New member
מנהל
תשובות

1. מכיוון שלכל מוס צריך להשתמש סה"כ ב 1/2 1 מיכלי שמנת מתוקה, הכוונה היא להשתמש ב 3/4 מיכל שמנת להמסה של השוקולד ועוד 3/4 מיכל שמנת בשלב ההקצפה של המוס. זה אכן שימוש בחצי כמות כל פעם.

2. לא צריכה להיות בעיה בהחלפת שוקולד החלב בשוקולד ממולא קרם נוגט.

הפבלובה

New member
תודה רבה!

כמו שחשבתי, 187.5 מ"ל, חצי כמות להמיס עם השוקולד והחצי שנותר (עוד 187.5) להקצפה ביחד.במתכון רשום להרתיח שמנת עם מעט מלח, אני מניחה שמדובר בקורט מלח, לא יותר.. כפי שאני עושה בדר"כ, נכון? אשמח לדעת מה דעתך על העוגה אם ניסית אותה.. ועוד שאלה אחת, אני משתמשת בשקף לעוגה, מכיוון שלעוגה יש תחתית בראוניז האם צריך למקם את השקף מעל הבראוניז או שצריך שהשקף יגיע עד לתחתית התבנית, כלומר לשים את השקף כך שיגיע לתחתית התבנית ואז להכניס את הבראוניז בחזרה ולבנות את שכבות המוס?אני מאוד מודה לך!

bali

New member
מנהל
תשובות נוספות

אכן קורט מלח יספיק.

את השקף אפשר לדחוף קצת בין הבראוניס לתבנית, לא צריך להוציאנאת הבסיס ולהחזיר. אם הוא לא נכנס עד למטה זה ממש לא נורא.

הפבלובה

New member
אני פשוט מעדיפה לאפות

את הבראוניז בתבנית מרופדת בנייר אפיה, כך אני עושה תמיד, כך שבכל אופן יהיה צורך להוציא את תחתית הבראוניז מהתבנית על מנת להפריד אותה מנייר האפיה וגם כדי שלא תדבק לתבנית המתפרקת, כך שלא תהיה בעיה להכניס את השקף עד הסוף, השאלה מה יותר נכון לעשות? להכניס את השקף עד התחתית או קצת מעל הבראוניז?חשבתי אפילו לעשות שקף כפול בגובה, מכיוון שאיני יודעת מה יהיה גובה העוגה אז לכל מקרה, כדי שלא אתקל בבעיות באמצע ההכנה..תודה רבה על עזרתך!

bali

New member
מנהל
אם כך עדיף שהשקף יגיע עד תחתית התבנית

הפבלובה

New member
האם את חושבת

שעדיף לאפות את הבראוניז ללא נייר אפיה, ישירות על התבנית הקפיצית? בדר"כ נייר האפיה שומר על שלמותם של הבראוניז, בעיקר בתחתית... אני מפילה עלייך המון שאלות
אני מודה לך!

bali

New member
מנהל
זה ממש עניין של העדפה אישית

קשה לי להגיד מה עדיף. לכי על מה שנוח לך יותר

וזה בסדר, אני תמיד שמחה לעזור.

bali

New member
מנהל
לא ניסיתי את המתכון הזה אבל הוא נראה סבבה.

Orti83

New member
עוגת טריקולד

היייש לי שאלה נוספת בהקשר לעוגת טריקולד של קריןלא מצליחה ששכבות השוקולד יצאו מושלמות ללא חריצים ושישבו אחת על השניה במדויק, למרות שאני דופקת את המגש בין שכבה לשכבה ומנקה את הדפנות עם נייר עדיין לא מושלם יש שיטה מסויימת צנטר אוליתודה

למעלה