הנה עוגה מצויינת וגדולה
שתספיק לך לרובוט יפה. אם תצפי בגנאש מוקצף את לא צריכה את הציפוי שבמתכון הנוכחי.
עוגת שוקולד ליומולדת
לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור
500 גרם קמח
400 גרם סוכר
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים
לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל
אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך שעה, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.
כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –
בסיר קטן לשים את כל חומרי הציפוי ולבשל תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. למזוג את הרוטב על העוגה ולמרוח אותו בצרה אחידה. לפזר סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.
הכמות של תערובת העוגה מספיקה גם ל 3-4 אינגליש קייק חד פעמיות, אם לא רוצים עוגה אחת ענקית.