עוגת יום הולדת לגיל שנה

michalga10

New member
זה קצת מבאס בלי כל הממתקים... אבל :)

ברוח ט"ו בשבט, אולי תשתמשי בפירות יבשים במקום?...
 

ילדיהגן

New member
דווקא בממתקים אשתמש


כן, זה מוזר גם בהם יש צבעי מאכל וטונות של סוכר, אבל זה קצת יותר מקובל.
דיברתי על הציפוי האפרפר של הרובוט. יש רעיון להגיע לגוון בעזרת משהו טבעי וטעים? גנאש כלשהו?
תודה
 

michalga10

New member
את יכולה להכין גנאש ואח"כ להקציף אותו

כמות שווה של שוקולד לבן ושמנת, 4 שעות במקרר ואח"כ להקציף
 

bali

New member
מנהל
לגנאש לבן צריך יותר שוקולד משמנת

350-400 גרם שוקולד על מיכל שמנת, אחרת הוא יצא דליל מדיי.
 

bali

New member
מנהל
גנאש לב יתן לך גוון לבן צהבהב

את האפור קצת קשה לי לחשוב איך לייצר בלי צבעי מאכל, אבל חום בהיר אפשר עם טיפונת שוקולית או קפה נמס.
 

bali

New member
מנהל
קרם אינסטנט פודינג יהיה הכי מתאים

1 אינסטנט פודינג וניל
1 שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב

מקציפים ביחד לקרם יציב.

אם את רוצה בכל זאת שיהיו לקרם שני צבעים - אפשר לצבוע חלק מהקרם באבקת שוקולית/קקאו/קפה או להכין נאגלה אחת מפודינג וניל ואחת מפודינג שוקולד או ריבת חלב.

לגבי הקישוטים, לא הייתי מוותרת על כולם. אפשר להשתמש גם בעוגיות, וופלים, גליליות, שוקולד מגורר או בקוביות או מטבעות וכיו"ב לקישוט אם את לא רוצה ממתקים ממש.
 

ילדיהגן

New member
היי, תודה לך

אבל אינסטנט פודינג לא ממש טעים לנו.
יש רעיון לגנאש מעניין כלשהו שאוכל להשתמש בו כציפוי?
משהו יציב, טעים ומריח? אולי משוקולד לבן? זה אפשרי?
 

bali

New member
מנהל
אפשר להכין גנאש מוקצף

שהוא יותר "מריח" מסתם גנאש.

לגנאש משוקולד לבן צריך

1 שמנת מתוקה
350 גרם שוקולד לבן (אם עושים גנאש משוקולד מריר צריך 200 גרם שוקולד עם אחוזי קקאו גבוהים, אם עושים משוקולד חלב צריך 250-300 גרם)
עוד 1/4-1/2 מיכל שמנת מתוקה להקצפה אח"כ

מרתיחים את השמנת ומוזגים אותה על השוקולד כשהוא מפורק לקוביות. ממתינים דקותיים ומערבבים עד שיש רוטב חלק ואחיד.
מקררים אותו ללילה או לארבע שעות לפחות, עד שהוא מוצק יותר ויציב.

מעבירים את הגנאש למיקסר ומקציפים תוך הוספה של עוד 1/4-1/2 מיכל שמנת מתוקה, עד שמתקבל קרם יציב ואוורירי (להוסיף טיפה בהתחלה כדי לרכך את הגנאש ולראות תוך כדי הקצפה אם צריך עוד קצת דילול של הגנאש).

את הקרם הזה אפשר למרוח על העוגה.

אם רוצים לתת לגנאש עוד קצת טעם אפשר להוסיף לו מעט גרידת לימון/תפוז או כף שתיים של ליקר כלשהו או תמצית טעם שרוצים. גרידות אפשר להוסיף לשמנת לפני ההרתחה ולסנן אח"כ אם לא רוצים שיהיו חתיכות של הגרידה בקרם עצמו, ואפשר להוסיף אח"כ בזמן ההקצפה, איך שבא לך.
 

ילדיהגן

New member
תודה רבה על התשובה המפורטת!

ההקצפה שלו צריכה להיות חזקה כמו למוס או משהו באמצע?
 

bali

New member
מנהל
הקצפה כמו למוס.

את תראי שהגנאש יהיה יציב די מהר בהקצפה. להקציף במהירות בינונית ולהשגיח עליו.
 

ילדיהגן

New member
ומנצלת בשביל לבקש מתכון לעוגה טעימה טעימה

שקלה ליתוך ולעיצוב בשביל הרובוט המדובר.

תודה!
 

bali

New member
מנהל
איזה טעם של עוגה?

שוקולד? וניל? טעם אחר?
 

bali

New member
מנהל
הנה עוגה מצויינת וגדולה

שתספיק לך לרובוט יפה. אם תצפי בגנאש מוקצף את לא צריכה את הציפוי שבמתכון הנוכחי.

עוגת שוקולד ליומולדת

לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור

500 גרם קמח
400 גרם סוכר
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים

לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך שעה, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.
כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –
בסיר קטן לשים את כל חומרי הציפוי ולבשל תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. למזוג את הרוטב על העוגה ולמרוח אותו בצרה אחידה. לפזר סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.
הכמות של תערובת העוגה מספיקה גם ל 3-4 אינגליש קייק חד פעמיות, אם לא רוצים עוגה אחת ענקית.
 

bali

New member
מנהל
בשמחה רבה


מחכה לשמוע ולראות איך יצא
 
למעלה