עוגת יום הולדת

עוגת יום הולדת

במשפחה שלי נהוג היה בחגיגות יום הולדת לקנות את עוגות השוקולד עם הקצפת והתותים לכבוד יום הולדת.

כילדה אמא שלי הייתה עושה עוגה כושית פשוטה עם קרם שוקולד ומקשטת בסוכריות-כל פעם בצורה אחרת.

איזו עוגה היו מכינים לכם/אתם מכינים לילדיכם לכבוד יום הולדת

כמובן לא לשכוח לצרף מתכונים

ga26

Member
העוגה שלי היו מכינים

זו עוגת שוקולד נמוכה קצת ומעליה שכבה של פודינג (אינסטנט פודינג) ומעל קרם שוקולד. אני מת על זה....
&nbsp
לבן שלי אשתי עושה עוגת יום שוקולד בחושה ומעליה דף קנוי של בצק סוכרעם תמונה של סמי הכבאי/ספיידרמן/ צב נינג'ה...

Maldini Girl

New member
העוגה האהובה עליי כילדה הייתה עוגת גבינה

הפשוטה עם הפירורים שהיו קונים בכל סופר מרקט. פעם הן היו מופלאות, היום הן דוחות בעייני. למרות שעוגת גבינה ביתית זה נפלא.
אז אני תמיד הייתי מבקשת עוגת גבינה, וכשגדלתי הפייבוריטית שלי הפכה לפאי לימון.

ybo4

New member
אינני זוכרת איזו עוגה היתה לי ליום ההולדת

אבל לילדים שלי הכנתי במשך שנים עוגות יום הולדת מושקעות בעיקר בצורות.
הבסיס תמיד היה עוגת שוקולד והקרם השתנה על פי הצורה.
היו עוגות מספרים, עוגת רכבת ואחד השיאים היה עוגת נואי - עוגה בעקבות ספר ילדים, שכללה כפר קטן, נחל או אגם מים (ג'לי כחול) ועוד.
כשהגיע יום ההולדת של הבן שלי, הכנתי תמיד בנוסף לעוגה עבורו - שנועדה לבית הילדים/הגן/הקבוצה גם "קיפודים לל.". ל. היא ילדה בת גילו חולה בצליאק. אסור היה לה לאכול מהעוגה הרגילה ולכן באופן קבוע אפיתי עבורה שני קפקייקס מקמח נטול גלוטן שקושטו כקיפודים.

מצחיק שזה עולה היום

בדיוק נזכרתי בספר "עוגות יום הולדת" הנוסטלגי של ג'וזי מנדלסון, שעד היום אני תוהה אם יש מישהו בארץ שבאמת הכין חלק מהעוגות שם שכללו בעיקר מרכיבים מאוד לא אכילים (חלק מהעוגות שם ממש הזויות לדעתי).
&nbsp
כילדה רוב עוגות יום ההולדת שלי היו פשוט עוגת שוקולד עם קישוטים סטנדרטיים, השיא היה להכין את העוגה בתבנית בצורת פרפר או לב ולקשט בהתאם לצורה, זה גם מה שאני זוכרת מימי ההולדת של חברים לאורך השנים - כשפה ושם הייתה אמא יצירתית שהבליחה עם עוגה ייחודית יותר שכללה עיצובים שונים, אבל לא היו את כל היצירות המושקעות שיש בימינו עם בצק הסוכר וכו'.
&nbsp
לצד זאת, נראה לי ממש כיף להכין עוגה מושקעת, למרות שבמצבים מסוימים אני מניחה שאעדיף לקנות. אני עדיין מאמינה שעוגה צריכה להיות יותר ידידותית לאכילה מאשר מעוצבת.

נטעליג

New member
עד גיל מסויים (הבנתי שכיום זה הפוך) : שוקולד עם קרם וסוכריות

אח"כ,כנראה ראיתי אצל ילדים אחרים והתחלתי לשגע את אמא בבקשות כמו רכבת, דובי פנדה והשיא- עוגת חתונה בשלוש קומות וקישוטי שושנים.
עוגת היום-הולדת המסורתית של אמא שלי מכילה מרגרינה ושוקולית, לא ממליצה.

למעלה