עוגת יום הולדת
אני רוצה להכין עוגת שוקולד ליום הולדת של חברה.. הרעיון הוא להכין עוגת שוקולד פשוטה, להשים מסביב גלילות או פסק זמן (כמו רוב העוגות בזמן האחרון) כמה שאלות לגבי כך:
1. אני רוצה בבקשה מתכונת לעוגת שוקולד אווירית.
2. רציתי מעל העוגה להשים קצפת\גנאש. ראיתי מתכון באינטרנט של גנאש מרשמלו ששמים בתוך סופלה אך אני רוצה לעשות אותו כציפוי לעוגה. המתכון הוא: 200 גרם מרשמלו, 120 מ"ל שמנת מתוקה ו190 גרם שוקולד. במתכון צריך להרתיח את השמנת עם המרשמלו עד שהוא נמס ומוזגים לשוקולד ויוצרים גנאש. השאלה שלי אם זה יהיה טוב כציפוי לעוגה? אם אני יקציף את זה , זה יקבל מרקם של קצפת?
3. איך אני "מדביקה" את פסק הזמן\גלילות מסביב? בעזרת הגנאש?
4. האם הלחות במקרה תפגע בגלילות?
5. האם כדאי להשים את הקצפת קודם ואז להדביק את השוקולד מסביב או ההפך? כדי למנוע לכלוך יתר.
אני רוצה להכין עוגת שוקולד ליום הולדת של חברה.. הרעיון הוא להכין עוגת שוקולד פשוטה, להשים מסביב גלילות או פסק זמן (כמו רוב העוגות בזמן האחרון) כמה שאלות לגבי כך:
1. אני רוצה בבקשה מתכונת לעוגת שוקולד אווירית.
2. רציתי מעל העוגה להשים קצפת\גנאש. ראיתי מתכון באינטרנט של גנאש מרשמלו ששמים בתוך סופלה אך אני רוצה לעשות אותו כציפוי לעוגה. המתכון הוא: 200 גרם מרשמלו, 120 מ"ל שמנת מתוקה ו190 גרם שוקולד. במתכון צריך להרתיח את השמנת עם המרשמלו עד שהוא נמס ומוזגים לשוקולד ויוצרים גנאש. השאלה שלי אם זה יהיה טוב כציפוי לעוגה? אם אני יקציף את זה , זה יקבל מרקם של קצפת?
3. איך אני "מדביקה" את פסק הזמן\גלילות מסביב? בעזרת הגנאש?
4. האם הלחות במקרה תפגע בגלילות?
5. האם כדאי להשים את הקצפת קודם ואז להדביק את השוקולד מסביב או ההפך? כדי למנוע לכלוך יתר.