עוגות לחשובות
העיניין הוא צוצי, שכל אחד חשוב לו מישהו ומשהו אחר. עוגה למישהו חשוב יכולה להיות עם משהו שהוא\היא מאוד אוהבים (שוקולד, אגוזים וכו`) או לחילופין, עוגה שנראית מליון דולר, ושהשקיעו בה שלושה ימי הכנה. לא יודעת לאילו מאלה את מתכוונת בדיוק, אבל הנה כמה הצעות. עוגת רוזמרין ופקאן(- מאוד מיוחדת וטעימה) 5 ביצים 3\2 כוס סוכר כפית תמצית וניל כוס קמח לבן 100 גר` אגוזי פקאן, קצוצים 2 כפיות רוזמרין קצוץ 4 כפות חמאה, מומסת קרה קרם פרש אבקת סוכר מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומצפים את תחתיתה בנייר אפייה. בוזקים לתוך התבנית סוכר ואחר כך קמח- כך שירפדו את הדפנות. נפטרים מעודפים ומניחים בצד. ממלאים מעט מים בסיר, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומניחים מעל קערה. שוברים את הביצים לתוך הקערה, מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומקציפים עד שהתערובת מכפילה את נפחה . מורידים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף עד שהקערה מתקררת והתערובת מתעבה לכדי קרם. למשתמשים במטרפה חשמלית עומדת, אין צורך בסיר המים. מנפים את הקמח לתוך התערובת, מוסיפים אגוזי פקאן ורוזמרין ומקפלים בעדינות. ממש לפני שהתערובת הופכת אחידה, זולפים את החמאה המומסת בשולים וממשיכים לקפל. מעבירים מיד ובעדינות, לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור כ- 25 דקות. מצננים את העוגה בתבנית כ- 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון עד שהיא מתקררת לגמרי. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים בקרם פרש, מאחדים את שני החלקים ובוזקים אבקת סוכר. לחם תמרים ותפוזים(עוגה ביתית עשירה) 250 גר` תמרים מגולענים ½ כוס מים כוס סוכר חום (כהה) 200 גר` חמאה קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות מיץ תפוזים ביצה, טרופה ½1 כוסות קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה כפית פלפל אנגלי טחון מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנית תבנית לחם ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מניחים את התמרים בסיר קטן עם המים, ומבשלים על להבה חלשה עד שהתמרים מתרככים ומתפרקים לעיסה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסיר. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר, קליפת ומיץ התפוז. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הביצה. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והפלפל האנגלי לתערובת ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית ואופים, במרכז התנור, כשעה. מוציאים, מצננים , עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד למחרת- אז העוגה טעימה יותר. עוגת פולנטה ולימון בסירופ רוזמרין(נימוח ומענג) שמן לתבנית ¾ כוס קמח תירס ¼ כוס פולנטה ½ כוס קמח ½1 כפית אבקת אפיה ¼ כפית מלח כוס סוכר 2 ביצים + 2 חלבונים ¼ כוס שמן 2 כפות חמאה רכה ½ כוס יוגורט ביו ½1 כפות קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון לסירופ ¾ כוס סוכר ¾ כוס יין לבן 6 כפות מים 3 כפות רוזמרין קצוץ גס עלה דפנה 10 גרגרי פלפל שחור שלם 3 כפות חומץ בלסמי מחממים תנור לחום של °175. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומניחים עיגול של נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את קמח התירס, הפולנטה, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם של מוס עשיר. ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת השמן, החמאה, היוגורט, קליפת ומיץ הלימון. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה. (ערבוב יתר יעכב את תפיחת העוגה בתנור). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. אופים במשך 35 דקות. מקררים את העוגה בתבנית כ- 15 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי. מכינים את הסירופ. מניחים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסננים. לפני ההגשה יוצקים 2 כפות מהסירופ על כל פרוסת עוגה. מגישים בלווי תאנים ושמנת חמוצה. עוגת ג`ינג`ר דביקה (עוגת תה קלאסית) שמן לתבנית 110 גר` חמאה 0.6כוסות סוכר חום כהה ¾ כוס מולסה (להשיג בחנויות הטבע) ¾1 כוסות קמח כפית ג`ינג`ר טחון 2 ביצים טרופות 55 גר` צימוקים בהירים 55 גר` ג`ינג`ר מסוכר 2 כפות חלב ½ כפית סודה לשתייה מחממים תנור לטמפרטורה של °160. משמנים תבנית בקוטר 18 ס``מ, ומניחים נייר אפיה בתחתית. ממיסים את החמאה, הסוכר והמולסה מעל להבה בינונית. מצננים מעט. מנפים את הקמח והג`ינג`ר לקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת המולסה והביצים. מוסיפים את הצימוקים והג`ינג`ר המסוכר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מחממים את החלב לטמפרטורת ``דם``( החלב לא יהיה קר או חם למגע אצבע). מוסיפים את הסודה לשתייה לחלב, מערבבים ויוצקים לתערובת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך שעה וחצי. יש להימנע מלפתוח את התנור במשך האפייה. העוגה עלולה לצנוח משמעותית. ושלוש עו