עוגת יומהולדת

צוצי

New member
עוגת יומהולדת

אני מחפשת מתכון לעוגת יומהולדת למישהיא שמאוד חשובה לי
 
עוגות לחשובות

העיניין הוא צוצי, שכל אחד חשוב לו מישהו ומשהו אחר. עוגה למישהו חשוב יכולה להיות עם משהו שהוא\היא מאוד אוהבים (שוקולד, אגוזים וכו`) או לחילופין, עוגה שנראית מליון דולר, ושהשקיעו בה שלושה ימי הכנה. לא יודעת לאילו מאלה את מתכוונת בדיוק, אבל הנה כמה הצעות. עוגת רוזמרין ופקאן(- מאוד מיוחדת וטעימה) 5 ביצים 3\2 כוס סוכר כפית תמצית וניל כוס קמח לבן 100 גר` אגוזי פקאן, קצוצים 2 כפיות רוזמרין קצוץ 4 כפות חמאה, מומסת קרה קרם פרש אבקת סוכר מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומצפים את תחתיתה בנייר אפייה. בוזקים לתוך התבנית סוכר ואחר כך קמח- כך שירפדו את הדפנות. נפטרים מעודפים ומניחים בצד. ממלאים מעט מים בסיר, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומניחים מעל קערה. שוברים את הביצים לתוך הקערה, מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומקציפים עד שהתערובת מכפילה את נפחה . מורידים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף עד שהקערה מתקררת והתערובת מתעבה לכדי קרם. למשתמשים במטרפה חשמלית עומדת, אין צורך בסיר המים. מנפים את הקמח לתוך התערובת, מוסיפים אגוזי פקאן ורוזמרין ומקפלים בעדינות. ממש לפני שהתערובת הופכת אחידה, זולפים את החמאה המומסת בשולים וממשיכים לקפל. מעבירים מיד ובעדינות, לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור כ- 25 דקות. מצננים את העוגה בתבנית כ- 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון עד שהיא מתקררת לגמרי. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים בקרם פרש, מאחדים את שני החלקים ובוזקים אבקת סוכר. לחם תמרים ותפוזים(עוגה ביתית עשירה) 250 גר` תמרים מגולענים ½ כוס מים כוס סוכר חום (כהה) 200 גר` חמאה קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות מיץ תפוזים ביצה, טרופה ½1 כוסות קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה כפית פלפל אנגלי טחון מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנית תבנית לחם ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מניחים את התמרים בסיר קטן עם המים, ומבשלים על להבה חלשה עד שהתמרים מתרככים ומתפרקים לעיסה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסיר. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר, קליפת ומיץ התפוז. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הביצה. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והפלפל האנגלי לתערובת ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית ואופים, במרכז התנור, כשעה. מוציאים, מצננים , עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד למחרת- אז העוגה טעימה יותר. עוגת פולנטה ולימון בסירופ רוזמרין(נימוח ומענג) שמן לתבנית ¾ כוס קמח תירס ¼ כוס פולנטה ½ כוס קמח ½1 כפית אבקת אפיה ¼ כפית מלח כוס סוכר 2 ביצים + 2 חלבונים ¼ כוס שמן 2 כפות חמאה רכה ½ כוס יוגורט ביו ½1 כפות קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון לסירופ ¾ כוס סוכר ¾ כוס יין לבן 6 כפות מים 3 כפות רוזמרין קצוץ גס עלה דפנה 10 גרגרי פלפל שחור שלם 3 כפות חומץ בלסמי מחממים תנור לחום של °175. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומניחים עיגול של נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את קמח התירס, הפולנטה, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם של מוס עשיר. ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת השמן, החמאה, היוגורט, קליפת ומיץ הלימון. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה. (ערבוב יתר יעכב את תפיחת העוגה בתנור). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. אופים במשך 35 דקות. מקררים את העוגה בתבנית כ- 15 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי. מכינים את הסירופ. מניחים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסננים. לפני ההגשה יוצקים 2 כפות מהסירופ על כל פרוסת עוגה. מגישים בלווי תאנים ושמנת חמוצה. עוגת ג`ינג`ר דביקה (עוגת תה קלאסית) שמן לתבנית 110 גר` חמאה 0.6כוסות סוכר חום כהה ¾ כוס מולסה (להשיג בחנויות הטבע) ¾1 כוסות קמח כפית ג`ינג`ר טחון 2 ביצים טרופות 55 גר` צימוקים בהירים 55 גר` ג`ינג`ר מסוכר 2 כפות חלב ½ כפית סודה לשתייה מחממים תנור לטמפרטורה של °160. משמנים תבנית בקוטר 18 ס``מ, ומניחים נייר אפיה בתחתית. ממיסים את החמאה, הסוכר והמולסה מעל להבה בינונית. מצננים מעט. מנפים את הקמח והג`ינג`ר לקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת המולסה והביצים. מוסיפים את הצימוקים והג`ינג`ר המסוכר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מחממים את החלב לטמפרטורת ``דם``( החלב לא יהיה קר או חם למגע אצבע). מוסיפים את הסודה לשתייה לחלב, מערבבים ויוצקים לתערובת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך שעה וחצי. יש להימנע מלפתוח את התנור במשך האפייה. העוגה עלולה לצנוח משמעותית. ושלוש עו
 
עוגות לחשובות

העיניין הוא צוצי, שכל אחד חשוב לו מישהו ומשהו אחר. עוגה למישהו חשוב יכולה להיות עם משהו שהוא\היא מאוד אוהבים (שוקולד, אגוזים וכו`) או לחילופין, עוגה שנראית מליון דולר, ושהשקיעו בה שלושה ימי הכנה. לא יודעת לאילו מאלה את מתכוונת בדיוק, אבל הנה כמה הצעות. עוגת רוזמרין ופקאן(- מאוד מיוחדת וטעימה) 5 ביצים 3\2 כוס סוכר כפית תמצית וניל כוס קמח לבן 100 גר` אגוזי פקאן, קצוצים 2 כפיות רוזמרין קצוץ 4 כפות חמאה, מומסת קרה קרם פרש אבקת סוכר מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומצפים את תחתיתה בנייר אפייה. בוזקים לתוך התבנית סוכר ואחר כך קמח- כך שירפדו את הדפנות. נפטרים מעודפים ומניחים בצד. ממלאים מעט מים בסיר, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומניחים מעל קערה. שוברים את הביצים לתוך הקערה, מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומקציפים עד שהתערובת מכפילה את נפחה . מורידים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף עד שהקערה מתקררת והתערובת מתעבה לכדי קרם. למשתמשים במטרפה חשמלית עומדת, אין צורך בסיר המים. מנפים את הקמח לתוך התערובת, מוסיפים אגוזי פקאן ורוזמרין ומקפלים בעדינות. ממש לפני שהתערובת הופכת אחידה, זולפים את החמאה המומסת בשולים וממשיכים לקפל. מעבירים מיד ובעדינות, לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור כ- 25 דקות. מצננים את העוגה בתבנית כ- 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון עד שהיא מתקררת לגמרי. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים בקרם פרש, מאחדים את שני החלקים ובוזקים אבקת סוכר. לחם תמרים ותפוזים(עוגה ביתית עשירה) 250 גר` תמרים מגולענים ½ כוס מים כוס סוכר חום (כהה) 200 גר` חמאה קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות מיץ תפוזים ביצה, טרופה ½1 כוסות קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה כפית פלפל אנגלי טחון מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנית תבנית לחם ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מניחים את התמרים בסיר קטן עם המים, ומבשלים על להבה חלשה עד שהתמרים מתרככים ומתפרקים לעיסה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסיר. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר, קליפת ומיץ התפוז. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הביצה. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והפלפל האנגלי לתערובת ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית ואופים, במרכז התנור, כשעה. מוציאים, מצננים , עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד למחרת- אז העוגה טעימה יותר. עוגת פולנטה ולימון בסירופ רוזמרין(נימוח ומענג) שמן לתבנית ¾ כוס קמח תירס ¼ כוס פולנטה ½ כוס קמח ½1 כפית אבקת אפיה ¼ כפית מלח כוס סוכר 2 ביצים + 2 חלבונים ¼ כוס שמן 2 כפות חמאה רכה ½ כוס יוגורט ביו ½1 כפות קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון לסירופ ¾ כוס סוכר ¾ כוס יין לבן 6 כפות מים 3 כפות רוזמרין קצוץ גס עלה דפנה 10 גרגרי פלפל שחור שלם 3 כפות חומץ בלסמי מחממים תנור לחום של °175. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומניחים עיגול של נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את קמח התירס, הפולנטה, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם של מוס עשיר. ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת השמן, החמאה, היוגורט, קליפת ומיץ הלימון. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה. (ערבוב יתר יעכב את תפיחת העוגה בתנור). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. אופים במשך 35 דקות. מקררים את העוגה בתבנית כ- 15 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי. מכינים את הסירופ. מניחים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסננים. לפני ההגשה יוצקים 2 כפות מהסירופ על כל פרוסת עוגה. מגישים בלווי תאנים ושמנת חמוצה. עוגת ג`ינג`ר דביקה (עוגת תה קלאסית) שמן לתבנית 110 גר` חמאה 0.6כוסות סוכר חום כהה ¾ כוס מולסה (להשיג בחנויות הטבע) ¾1 כוסות קמח כפית ג`ינג`ר טחון 2 ביצים טרופות 55 גר` צימוקים בהירים 55 גר` ג`ינג`ר מסוכר 2 כפות חלב ½ כפית סודה לשתייה מחממים תנור לטמפרטורה של °160. משמנים תבנית בקוטר 18 ס``מ, ומניחים נייר אפיה בתחתית. ממיסים את החמאה, הסוכר והמולסה מעל להבה בינונית. מצננים מעט. מנפים את הקמח והג`ינג`ר לקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת המולסה והביצים. מוסיפים את הצימוקים והג`ינג`ר המסוכר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מחממים את החלב לטמפרטורת ``דם``( החלב לא יהיה קר או חם למגע אצבע). מוסיפים את הסודה לשתייה לחלב, מערבבים ויוצקים לתערובת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך שעה וחצי. יש להימנע מלפתוח את התנור במשך האפייה. העוגה עלולה לצנוח משמעותית. ושלוש עו
 
עוגות לחשובות

העיניין הוא צוצי, שכל אחד חשוב לו מישהו ומשהו אחר. עוגה למישהו חשוב יכולה להיות עם משהו שהוא\היא מאוד אוהבים (שוקולד, אגוזים וכו`) או לחילופין, עוגה שנראית מליון דולר, ושהשקיעו בה שלושה ימי הכנה. לא יודעת לאילו מאלה את מתכוונת בדיוק, אבל הנה כמה הצעות. עוגת רוזמרין ופקאן(- מאוד מיוחדת וטעימה) 5 ביצים 3\2 כוס סוכר כפית תמצית וניל כוס קמח לבן 100 גר` אגוזי פקאן, קצוצים 2 כפיות רוזמרין קצוץ 4 כפות חמאה, מומסת קרה קרם פרש אבקת סוכר מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומצפים את תחתיתה בנייר אפייה. בוזקים לתוך התבנית סוכר ואחר כך קמח- כך שירפדו את הדפנות. נפטרים מעודפים ומניחים בצד. ממלאים מעט מים בסיר, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומניחים מעל קערה. שוברים את הביצים לתוך הקערה, מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומקציפים עד שהתערובת מכפילה את נפחה . מורידים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף עד שהקערה מתקררת והתערובת מתעבה לכדי קרם. למשתמשים במטרפה חשמלית עומדת, אין צורך בסיר המים. מנפים את הקמח לתוך התערובת, מוסיפים אגוזי פקאן ורוזמרין ומקפלים בעדינות. ממש לפני שהתערובת הופכת אחידה, זולפים את החמאה המומסת בשולים וממשיכים לקפל. מעבירים מיד ובעדינות, לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור כ- 25 דקות. מצננים את העוגה בתבנית כ- 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון עד שהיא מתקררת לגמרי. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים בקרם פרש, מאחדים את שני החלקים ובוזקים אבקת סוכר. לחם תמרים ותפוזים(עוגה ביתית עשירה) 250 גר` תמרים מגולענים ½ כוס מים כוס סוכר חום (כהה) 200 גר` חמאה קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות מיץ תפוזים ביצה, טרופה ½1 כוסות קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה כפית פלפל אנגלי טחון מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנית תבנית לחם ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מניחים את התמרים בסיר קטן עם המים, ומבשלים על להבה חלשה עד שהתמרים מתרככים ומתפרקים לעיסה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסיר. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר, קליפת ומיץ התפוז. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הביצה. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והפלפל האנגלי לתערובת ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית ואופים, במרכז התנור, כשעה. מוציאים, מצננים , עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד למחרת- אז העוגה טעימה יותר. עוגת פולנטה ולימון בסירופ רוזמרין(נימוח ומענג) שמן לתבנית ¾ כוס קמח תירס ¼ כוס פולנטה ½ כוס קמח ½1 כפית אבקת אפיה ¼ כפית מלח כוס סוכר 2 ביצים + 2 חלבונים ¼ כוס שמן 2 כפות חמאה רכה ½ כוס יוגורט ביו ½1 כפות קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון לסירופ ¾ כוס סוכר ¾ כוס יין לבן 6 כפות מים 3 כפות רוזמרין קצוץ גס עלה דפנה 10 גרגרי פלפל שחור שלם 3 כפות חומץ בלסמי מחממים תנור לחום של °175. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומניחים עיגול של נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את קמח התירס, הפולנטה, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם של מוס עשיר. ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת השמן, החמאה, היוגורט, קליפת ומיץ הלימון. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה. (ערבוב יתר יעכב את תפיחת העוגה בתנור). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. אופים במשך 35 דקות. מקררים את העוגה בתבנית כ- 15 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי. מכינים את הסירופ. מניחים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסננים. לפני ההגשה יוצקים 2 כפות מהסירופ על כל פרוסת עוגה. מגישים בלווי תאנים ושמנת חמוצה. עוגת ג`ינג`ר דביקה (עוגת תה קלאסית) שמן לתבנית 110 גר` חמאה 0.6כוסות סוכר חום כהה ¾ כוס מולסה (להשיג בחנויות הטבע) ¾1 כוסות קמח כפית ג`ינג`ר טחון 2 ביצים טרופות 55 גר` צימוקים בהירים 55 גר` ג`ינג`ר מסוכר 2 כפות חלב ½ כפית סודה לשתייה מחממים תנור לטמפרטורה של °160. משמנים תבנית בקוטר 18 ס``מ, ומניחים נייר אפיה בתחתית. ממיסים את החמאה, הסוכר והמולסה מעל להבה בינונית. מצננים מעט. מנפים את הקמח והג`ינג`ר לקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת המולסה והביצים. מוסיפים את הצימוקים והג`ינג`ר המסוכר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מחממים את החלב לטמפרטורת ``דם``( החלב לא יהיה קר או חם למגע אצבע). מוסיפים את הסודה לשתייה לחלב, מערבבים ויוצקים לתערובת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך שעה וחצי. יש להימנע מלפתוח את התנור במשך האפייה. העוגה עלולה לצנוח משמעותית.
 
עוגות לחשובות

העיניין הוא צוצי, שכל אחד חשוב לו מישהו ומשהו אחר. עוגה למישהו חשוב יכולה להיות עם משהו שהוא\היא מאוד אוהבים (שוקולד, אגוזים וכו`) או לחילופין, עוגה שנראית מליון דולר, ושהשקיעו בה שלושה ימי הכנה. לא יודעת לאילו מאלה את מתכוונת בדיוק, אבל הנה כמה הצעות. עוגת רוזמרין ופקאן(- מאוד מיוחדת וטעימה) 5 ביצים 3\2 כוס סוכר כפית תמצית וניל כוס קמח לבן 100 גר` אגוזי פקאן, קצוצים 2 כפיות רוזמרין קצוץ 4 כפות חמאה, מומסת קרה קרם פרש אבקת סוכר מחממים תנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומצפים את תחתיתה בנייר אפייה. בוזקים לתוך התבנית סוכר ואחר כך קמח- כך שירפדו את הדפנות. נפטרים מעודפים ומניחים בצד. ממלאים מעט מים בסיר, מביאים לרתיחה, מחלישים את הלהבה ומניחים מעל קערה. שוברים את הביצים לתוך הקערה, מוסיפים סוכר ותמצית וניל, ומקציפים עד שהתערובת מכפילה את נפחה . מורידים את הקערה מהסיר וממשיכים להקציף עד שהקערה מתקררת והתערובת מתעבה לכדי קרם. למשתמשים במטרפה חשמלית עומדת, אין צורך בסיר המים. מנפים את הקמח לתוך התערובת, מוסיפים אגוזי פקאן ורוזמרין ומקפלים בעדינות. ממש לפני שהתערובת הופכת אחידה, זולפים את החמאה המומסת בשולים וממשיכים לקפל. מעבירים מיד ובעדינות, לתבנית המוכנה ואופים במרכז התנור כ- 25 דקות. מצננים את העוגה בתבנית כ- 5 דקות, מוציאים ומניחים על רשת צינון עד שהיא מתקררת לגמרי. חוצים את העוגה לרוחבה, מורחים בקרם פרש, מאחדים את שני החלקים ובוזקים אבקת סוכר. לחם תמרים ותפוזים(עוגה ביתית עשירה) 250 גר` תמרים מגולענים ½ כוס מים כוס סוכר חום (כהה) 200 גר` חמאה קליפה מגוררת מתפוז אחד 2 כפות מיץ תפוזים ביצה, טרופה ½1 כוסות קמח לבן 2 כפיות אבקת אפייה כפית פלפל אנגלי טחון מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנית תבנית לחם ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה. מניחים את התמרים בסיר קטן עם המים, ומבשלים על להבה חלשה עד שהתמרים מתרככים ומתפרקים לעיסה. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לסיר. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את הסוכר, קליפת ומיץ התפוז. מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה, מצננים מעט ומערבבים פנימה את הביצה. מנפים את הקמח, אבקת האפייה והפלפל האנגלי לתערובת ובוחשים היטב. מעבירים לתבנית ואופים, במרכז התנור, כשעה. מוציאים, מצננים , עוטפים בניילון נצמד ושומרים עד למחרת- אז העוגה טעימה יותר. עוגת פולנטה ולימון בסירופ רוזמרין(נימוח ומענג) שמן לתבנית ¾ כוס קמח תירס ¼ כוס פולנטה ½ כוס קמח ½1 כפית אבקת אפיה ¼ כפית מלח כוס סוכר 2 ביצים + 2 חלבונים ¼ כוס שמן 2 כפות חמאה רכה ½ כוס יוגורט ביו ½1 כפות קליפת לימון מגוררת 2 כפות מיץ לימון לסירופ ¾ כוס סוכר ¾ כוס יין לבן 6 כפות מים 3 כפות רוזמרין קצוץ גס עלה דפנה 10 גרגרי פלפל שחור שלם 3 כפות חומץ בלסמי מחממים תנור לחום של °175. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ ומניחים עיגול של נייר אפיה בתחתית. מערבבים בקערה את קמח התירס, הפולנטה, הקמח, אבקת האפייה והמלח. מניחים בצד. בקערה נפרדת מקציפים את הביצים החלבונים והסוכר עד לקבלת מרקם של מוס עשיר. ממשיכים להקציף תוך כדי הוספת השמן, החמאה, היוגורט, קליפת ומיץ הלימון. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה. (ערבוב יתר יעכב את תפיחת העוגה בתנור). יוצקים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת מרית. אופים במשך 35 דקות. מקררים את העוגה בתבנית כ- 15 דקות, מוציאים מהתבנית ומצננים לגמרי. מכינים את הסירופ. מניחים את חומרי הסירופ בסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה 10 דקות. מסננים. לפני ההגשה יוצקים 2 כפות מהסירופ על כל פרוסת עוגה. מגישים בלווי תאנים ושמנת חמוצה. עוגת ג`ינג`ר דביקה (עוגת תה קלאסית) שמן לתבנית 110 גר` חמאה 0.6כוסות סוכר חום כהה ¾ כוס מולסה (להשיג בחנויות הטבע) ¾1 כוסות קמח כפית ג`ינג`ר טחון 2 ביצים טרופות 55 גר` צימוקים בהירים 55 גר` ג`ינג`ר מסוכר 2 כפות חלב ½ כפית סודה לשתייה מחממים תנור לטמפרטורה של °160. משמנים תבנית בקוטר 18 ס``מ, ומניחים נייר אפיה בתחתית. ממיסים את החמאה, הסוכר והמולסה מעל להבה בינונית. מצננים מעט. מנפים את הקמח והג`ינג`ר לקערה. יוצרים גומה במרכז ויוצקים לתוכה את תערובת המולסה והביצים. מוסיפים את הצימוקים והג`ינג`ר המסוכר ומערבבים לקבלת תערובת חלקה. מחממים את החלב לטמפרטורת ``דם``( החלב לא יהיה קר או חם למגע אצבע). מוסיפים את הסודה לשתייה לחלב, מערבבים ויוצקים לתערובת הקמח. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים במרכז התנור במשך שעה וחצי. יש להימנע מלפתוח את התנור במשך האפייה. העוגה עלולה לצנוח משמעותית.
 
העיקר הכוונה- עם שוקולד

ושלוש עוגות שוקולד ``זאכר טורט`` קלה ומהירה 100 גר` שוקולד מריר, קצוץ 1 כוס מים 125 גר` חמאה ¼ 1 (ורבע) כוסות דחוסות של סוכר חום 3 ביצים 1 כוס קמח תופח ¼ (רבע9 כוס אבקת קקאו טובה ½ (חצי) כוס שקדים טחונים 1/3 כוס ריבת שזיפים לציפוי: 200 גר` שוקולד, מומס 2/3 כוס שמנת מתוקה 1 . מחממים תנור לחום של 160 מעלות. משמנים תבנית עוגה בקוטר 22 ס``מ ומרפדים את תחתיתה בנייר אפיה. 2 . מניחים את השוקולד והמים בסיר, וממיסים, מעל אש קטנה, תוך כדי ערבוב. מצננים. 3 . טורפים את החמאה והסוכר בקערה, בעזרת מטרפה חשמלית, עד שהתערובת הופכת חלקה ואוורירית. טורפים את הביצים קלות, וטורפים לתוך תערובת החמאה, בהדרגה. חשוב להוסיף את הביצים בהדרגה, אחרת התערובת עשויה להתפרק ( כמו שקורה בהכנת מיונז). מקפלים פנימה, בשתי ``נגלות`` את תערובת השוקולד יחד עם הקמח, הקקאו והשקדים המנופים. מעבירים לתבנית המוכנה ואופים במשך שעה ורבע. מצננים את העוגה בתבנית למשך 15 דקות, והופכים לרשת צינון. 4 . מכינים את הציפוי. מניחים את השוקולד והשמנת בקערה עמידה בחום, מעמידים מעל סיר עם מים רותחים ומערבבים עד שהתערובת הופכת חלקה ואחידה. 5 . חוצים את העוגה הקרה, מורחים את ריבת השזיפים ומסנדבצ`ים מחדש. מניחים את העוגה על רשת שמעליה תבנית (שתקלוט את הציפוי המיותר), ומצפים את העוגה בשכבה דקה מהציפוי המוכן יוצקים מעל את יתרת הציפוי, וממהרים להחליק פני העוגה וצדדיה. מניחים לציפוי להתקשות במקום קריר. עוגת גבינה ושוקולד 125 גר` גבינת שמנת משובחת, מנוקזת היטב מנוזלים עודפים 60 גר` חמאה, רכה ½ (חצי) כוס סוכר ½ (חצי) כוס דחוסה בסוכר חום 1 ביצה ½ (חצי) כוס אגוזי מלך או פקאן, קצוצים ¾ (שלושת רבעי) כוס חלב 1 כוס קמח 1/3 כוס קמח תופח 2 כפות אבקת קקאו ½ (חצי) כפית אבקת סודה לשתיה 1 . מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 20 ס``מ, ומרפדים את תחתיתה בנייר אפיה. 2 . בעזרת מטרפה (חשמלית או ידנית) מערבבים היטב את הגבינה, החמאה, הסוכר והביצה- עד שמתקבלת תערובת חלקה ואוורירית. מערבבים פנימה את האגוזים והחלב, מנפים פנימה את שאר המרכיבים היבשים. 3 . מעבירים את התערובת לתבנית המוכנה ואופים במשך 50 דקות. מצננים בתבנית 5 דקות ומעבירים לרשת צינון. 4 . מצפים את העוגה הקרה בזיגוג שוקולד ושמנת (ראה עמ` __)- כמות של מתכון אחד. את העוגה יש לשמור במקרר ולצרוך בתוך שבוע. עוגת שוקולד בוצית ועשירה העוגה הבאה היא בעצם מוס אפוי. אין בה טיפת קמח ולכן חשוב שהשמנת המתוקה בה תשתמשו תהיה בעלת אחוז שומן של 42% ולא פחות. 6 ביצים ½ (חצי) כוס דחוסה בסוכר חום 400 גר` שוקולד מריר (70% מוצקי קקאו), מומס 1 כוס\שקית שמנת מתוקה 42% שומן 2 כפות קוואנטרו או ליקר תפוזים אחר 2 כפות מיץ תפוזים 1 . מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים תבנית עוגה קפיצית בקוטר של 22 ס``מ, ומצפים את התחתית והדפנות בנייר אפייה. 2 . טורפים את הביצים והסוכר עד שמתקבל מוס בהיר וסמיך. טורפים פנימה, בהדרגה, את השוקולד המומס ואחריו את השמנת, הליקר והמיץ. יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה, ומניחים במרכזה של תבנית גדולה יותר, אותה ממלאים במים רותחים, כך שיגיעו למחצית מגובה תבנית העוגה. 3 . אופים במשך 30 דקות, מכסים את העוגה ברדיד אלומניום ומחזירים לתנור ל- 45 דקות נוספות, או עד שמרכז העוגה מתייצב. 4 . מוציאים את תבנית העוגה מהמים, ומצננים. מעבירים את העוגה לצלחת, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך הלילה. חותכים עם סכין חמה.
 

צוצי

New member
עוגה פצצה

לא כל יום יש לאמא יומהולדת חמישים אז אני רוצה להכין לה עוגה טעימה ושנראית מצוין
 
למעלה