עוגת יומולדת עם ילדים, יותר נכון - ילדות

עוגת יומולדת עם ילדים, יותר נכון - ילדות

שלום לכולן, איזה פורום מקסים
צריכה רעיון קטן, אשמח לשמוע מהמומחיות - אני רוצה להזמין חברות מהגן להכין ביחד עוגת יומולדת לבת שלי (בת 5), אותה אביא למחרת למסיבה בגן. תודה לאל, השנה לא קיבלתי ממנה הוראות מפורטות איזו עוגה להכין אז אני חופשיה. הייתי רוצה שהבנות יעזרו בעיצוב/קישוט של העוגה. מה לא - צבעי מאכל וחלבונים/ביצים שלא עברו בישול. כל היתר - הולך. יש רעיונות?
רבה מראש איריס

net the jet

New member
משהו שראיתי פעם בתוכנית של הרוזנת היחפה

היא הכינה שתי עוגות לבנות, אחת גדולה ואחת קטנה יותר שתוכל לשים אחת על השניה ( בהנחה שאת לא צריכה המון עוגה אז 20 ו 15 יהיה מצוין ) הניחה עוגה על עוגה והכינה קרם חמאה ששמה בו טיפה צבע מאכל ורוד- קרם ורוד. אם את לא רוצה להתשמש בצבעי מאכל אז קרם חמאה עם טיפת תרכיז פטל( ממש מעט- כפית , יכול לתת לזה ורדרדות. לא זוכרת מי אמרה לי לפני כמה ימים שקנתה תמצית בזוקה- גם יכול להיות נפלא . ואז היא נתנה לילדות לקשט עם מרשמלו, סוכריות צבעוניות מכל מיני סוגים, סוכריות קטנטנות ( מזרה ) את יכולה להשאר בתחום הלבן\ורוד.

funcake1

New member
../images/Emo45.gif גם אני חשבתי על זה

ראיתי לאחרונה ספר "עוגות יום הולדת" שנראה לי שהוא התשובה העדכנית לספר הותיק מילדותנו (הספר האדום עם התמונה של עוגת שוקולד כדור-פורח, זוכרות?). אז בספר הזה יש הרבה רעיונות לעוגות מקושטות - הם משתמשים שם גם בבצק סוכר, אבל יותר בסוכריות שונות, סוכריות גומי, מרשמלו, ופלים, שוקולדים. ממש דברים חמודים.

תודה!

רעיון נחמד מאוד. בינתיים ראיתי כאן בצד עוגה שלך - זאת עם ההמון סוכריות עליה - מקסים!! איך עושים כאלה סוכריות? זה נראה כמו אחלה פעילות לילדות. זה הגיוני לתת ל 4-5 בנות להכין כ 30 סוכריות כאלה?

net the jet

New member
הסוכריות די פשוטות להכנה, הבעיה היא שהן

צריכות להתיבש לפני שמעמידים אותן ותוקעים בעוגה ( אחרת הבצק לא יחזיק מימד. ) בלי קשר אם לא הצעסקת עם בצק סוכר קודם, לא הייתי מתחילה עם בנות בגיל 4-5... לישה, רידוד, קריצה... לא לכולן ילך בקלות. אם את רוצה לתת להן לתקוע סוכריות בעוגה את תמיד יכולה לתת להן לשפד מרשמלו, סוכריות גומי רכות ולתקוע בעוגה.

אפשר להכין להם את הבסיס

סוכריה לבנה על מקל (או בלי מקל) ולתת להן לקשט אותה בסוכריות צבעוניות (מעט צבעי מאכל) - יש להשיג בסופרים או בחנויות המתמחות סוכריות קטנטנות בהמון צורות מדליקות.

למעלה