עוגת יומולדת שצנחה- עזרה בדחיפות

עוגת יומולדת שצנחה- עזרה בדחיפות

הי, אשמח לעזרה
הכנתי עוגת שוקולד (עוגת השוקולית) ליומולדת. אני רוצה לקשט אותה בסוכריות m&m מלמעלה, אבל היא ממש צנחה לי באמצע.
יש דרך לתקן? אולי יש לכם מתכון לגנאש קשה שאוכל למלא באמצע?

ואגב, מה עשיתי לא בסדר???

אשמח לעזרה בדחיפות
תודה!

bali

New member
מנהל
גנאש שוקולד

1 מיכל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד מריר

מרתיחים את השמנת ומוזגים אותה על שוקולד מפורק לקוביות. ממתינים 2 דקות ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק. את הרוטב מוזגים על העוגה אחרי שהעוגה התקררה, הוא ימלא את השקע. מקררים את העוגה עד שהגנאש מתייצב ואז אפשר לקשט.

לגבי למה קרה השקע - קצת קשה לענות בלי לראות את המתכון המלא ואם עשית משהו שונה ממה שכתוב בו.

באופן כללי, אני אופה עוגות בחושות בטמפ' של 160 מעלות ולא 180 כמו שבד"כ כתוב, ואז העוגות יוצאות יחסית ישרות ובלי סדקים, גבעות או עמקים.

מעמקים39

New member
יש כמה סיבות לצניחת עוגה

אם העוגה צנחה בעודה בתנור סימן שפתחת את התנור מספר רב של פעמים בכדי לבדוק אם היא מוכנה והורדת את הטמפרטורה יותר מידי או שאין מספיק קמח בבלילה. אם היא צנחה לאחר ההוצאה מהתנור, אז כנראה שלא חיכית מספיק זמן והוצאת אותה כשהיא לא מוכנה או שאין מספיק קמח. השיטה שלי לבדוק אם עוגה מוכנה היא לא שיטת הקיסם. אני מרעידה מעט את הרשת שעליה יושבת העוגה, ממש בעדינות, ואם אני רואה שהבלילה זזה כמו ג׳לי רוטט, סימן שאינה מוכנה. אם העוגה יציבה סימן שמוכנה. עוגת שוקולית היא מצויינת ואינה צונחת כך שאני נוטה להאמין שהוצאת מוקדם מידי. אם תרצי מתכון לעוגת שוקולד מצויינת בחושה עם קקאו, תגידי ואתן לך. זו עוגה שאני המצאתי דקת הכנה וילדים מתים עליה.

למעלה