עוגת יומולדת!

Skaat Girl

New member
עוגת יומולדת!

אמא שלי חוגגת ביום רביעי יום הולדת, אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד טובה ואיכותית שאני אוכל להכין לה... אני מחפשת עוגה שלא צריך לחכות הרבה זמן(הכוונה לשים במקפיא או לחכות שייתפח או משהו,אפשר אבל לא שעות ארוכות) אני פשוט רוצה שכשהיא תחזור בערב הביתה העוגה כבר תהיה מוכנה! תודה רבה!( :
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד "של אמא"

מתכון: עוגת שוקולד של אמא רכיבים: 250 גרם שוקולד מריר 1 כוס סוכר ¾ כוס חלב 3 כפות קקאו 1 כפית אבקת קפה נמס 200 גרם חמאה רכה 1 כפית תמצית וניל 5 ביצים מופרדות 1 כוס קמח תופח אופן הכנה: משמנים ומקמחים תבנית עגולה מס' 26. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ממיסים בסיר את השוקולד עם החלב, החמאה, הקקאו, הקפה ומחצית מכמות הסוכר. מצננים את התערובת ומוסיפים את תמצית הוניל ואת החלמונים תוך כדי ערבוב מהיר, למניעת התקרשות החלמונים. מקציפים את החלבונים עם המחצית השנייה של הסוכר לקצף יציב ונוקשה. מקפלים בעדינות ולסירוגין את הקצף והקמח לתוך תערובת השוקולד. מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בחום בינוני למשך 40 דקות או עד שקיסם יוצא נקי ויבש ממרכז העוגה. מצננים את העוגה לטמפק החדר ואז אפשר למרוח מעל ציפוי שוקולד ולהכניס למקרר עד שאוכלים. הערות: אם רוצים גרסה פרווה של העוגה, מחליפים את החלב במיץ תפוזים או יין מתוק מדולל במים, ואת החמאה במרגרינה. אפשר להכין גנאש שוקולד ולצפות את העוגה מעל- מרתיחים מיכל שמנת מתוקה, מורידים מהאש ומערבבים עם 250 גרם שוקולד מריר עד שהשוקולד נמס ונוצר ציפוי חלק ואחיד. מוזגים את הציפוי החם על העוגה, מטלטלים קצת שהציפוי יתפזר אחיד ומכניסים למקרר עד שאוכלים (הציפוי יתקשה קצת) בתור עוגת יומולדת, ממליצה בהחלט להכין גם את הציפוי.
 

Skaat Girl

New member
נשמע טעים מאוד!

תודה רבה... אם יש עוד רעיונות אני אשמח לקבל וכמובן אם יש תמונה זה יעזור מאוד!
 

su kar

New member
שאלות שאלות על העוגה הזו

את העוגה הזו אני מכינה המון היא מדהימה אבל לא יוצאת לי גבוהה ואני לא מבינה למה. אני אסביר מה אני עושה ואולי מישהו יוכל להגיד לי איפה הטעות שלי פה: ניסיתי ביצים קרות וניסיתי בטמפ החדר - זה לא זה ניסיתי בחום 160 וניסיתי ב 180 - זה לא זה ניסיתי לשחק עם כמויות הסוכר בהקצפה לעומת ההמסה - זה לא זה ניסיתי להקציף הרבה, מעט - זה לא זה על הקפה אני מוותרת במקום תמצית וניל אני שמה סוכר וניל התנור מחומם מראש העוגה הזו אמורה להיות גבוהה (זו בדיוק עוגת היומולדת מהספר "עוד שוקולד") ולא יוצאת לי גבוהה מי יכול לעזור - מה אני עושה פה לא נכון
 

נירש

New member
אולי...

כשאת מקפלת את הביצים המוקצפות את שוברת את הקצף?
 

su kar

New member
אולי ...

זה דבר שיכול לגרום לעוגה להיות גבוהה או נמוכה. אם כן איך עושים את זה ומוודאים שהתערובת נהית חומה בסוף ולא נשארת עם שאריות פסים לבנים מהביצים המוקצפות?
 

su kar

New member
חסר לי סימן שאלה ../images/Emo9.gif

זה דבר שיכול לגרום לעוגה להיות גבוהה או נמוכה? (הנה פה הסימן שאלה)
 

bali

New member
מנהל
הקיפול של החלבונים לתערובת בהחלט משפיע

על גובה העוגה. הקצף צריך להיות יציב אבל עדיין רך, כך שכשמרימים את המקצף, קצת קצף נמשך עם המקצף ויוצר גבעונת קטנה. בד"כ רצוי לקפל את החלבונים בפעמיים שלוש, כלומר כל פעם רק חלק מהקצף. התנועות צריכות להיות מתחתית הקערה למעלה בתנועה שמקפלת את התערובת עם הקצף, או בתנועה של שמיניות גדולות. המטרה שהקצף והתערובת יתאחדו אבל התערובת תהיה אוורירית.
 
למעלה