עוגת כבאית- שאלת קצפת

עוגת כבאית- שאלת קצפת

אני רוצה להכין לאחיין של בעלי עוגת כבאית מקרם
ראיתי סרטון עם הדרכה איך להכין
הבעיה שלא הראו איך עשו את הקצפת כ"כ עמידה עם מרקם חלק יפה כזה
חבל שאני לא יכולה לצרף קישור אני מהטלפון
אבל אולי יש כאן מומחים/יות שיודעים איך לעשות קצפת ממש עמידה?
אה ועוד שאלב איך צובעים קצפת באפור?
 

bali

New member
מנהל
קצפת יציבה

כדי ליצור קרם על בסיס קצפת שיהיה מאד יציב, מוסיפים לה אינסטנט פודינג וניל או מייצב קצפת (מייצב קצפת אפשר להשיג בחנויות מתמחות).
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם חבילת אינסטנט פודינג וניל עד שמתקבל קרם יציב. שומרים במקרר עד השימוש.

לגבי צביעה לצבע אפור, צריך לשים מעט צבע מאכל שחור, רצוי צבע מאכל בג'ל. מוסיפים ממש טיפה ומערבבים עד שהקרם מקבל צבע אחיד, ובמקרה הצורך מוסיפים עוד טיפה עד לצבע הרצוי.
 
תודה על המענה

אני תמיד מוסיפה אינסטנט פודינג ואפילו אבקת סוכר
אבל הקרם שבסרטון הבא נראה שונה. כזה גמיש מבריק וממש עמיד
אשמח אם מישהו יוכל להקדיש דקה או שתיים לראות על מה אני מדברת ואלי לתת מתכון
 

bali

New member
מנהל
הם לא משתמשים בקרם על בסיס קצפת בסרטון

אלא בפרוסטינג, ועוד כזה שקונים מוכן מראש של בטי קרוקר (בסופרים שמוכרים הרבה מוצרים מיובאים מארה"ב יש להשיג פרוסטינג כזה מוכן בצבע לבן או חום. את הלבן צובעים עם צבעי מאכל בג'ל לאיזה גוון שרוצים).
זה קרם על בסיס המון אבקת סוכר ומעט נוזלים.

עוד קרם שנהוג להשתמש בו בארה"ב הוא פרוסטינג על בסיס חמאה. המון המון חמאה רכה ואבקת סוכר שמקציפים יחד ומוסיפים עוד כמה חומרים.

אלה קרמים מאד יציבים, מבריקים וחלקים, אבל מתוקים בטירוף ודי כבדים על הבטן. האמריקאים מתים עליהם, בישראל פחות אוהבים את הקרמים האלה.

אם את רוצה מתכונים לפרוסטינג, יש הרבה מתכונים בגוגל ויש סרטונים עם מתכונים ביו טיוב. רובם באנגלית ובמידות אמריקאיות אבל אפשר יהיה לעזור לך לתרגם מתכון ומידות משקל אם תרצי.

לטעמי האישי אני מעדיפה קרם של קצפת ואינסטנט פודינג. מספיק יפה והרבה יותר טעים וקליל.
 
יצאתי


האמת רק מלשמוע שמכניסים כמויות של חמאה יש לי בחילה
אבל זה מיועד לילדים. ואם רק הציפוי כזה מתוק זה עדיין נורא?
פשוט זה נראה יציב ויפה ונראה שקל לעבוד עם זה בייחוד שאני לא זלפנית מקצועית במיוחד
ואם אעבוד עם הקצפת הרגילה אפשר יהיה להגיע לכזאת תוצאה של משאית?
 

bali

New member
מנהל
ילדים אוהבים מתוק מאד


אם את רוצה להכין אייסינג, לא זה על בסיס חמאה, אני אעזור לך למצוא מתכון.

כאמור יש מקומות שאפשר לקנות בדיוק את הפרוסטינג המוכן שהם השתמשו בו בסרטון, יחסוך לך עבודה. למשל פה. זה בדיוק הפרוסטינג שהם השתמשו בו בסרטון וצבעו בצבעי מאכל בג'ל חלק מהקרם (חלק באדום וחלק עם מעט שחור כדי לקבל אפור). קופסה של חצי קילו עולה 20 ש"ח, הייתי קונה 2 קופסאות ליתר בטחון שלא יחסר, כמובן תלוי בגודל העוגה הסופית.

לדעתי אם משתמשים בפאלטה שטוחה שמיועדת למריחת קרמים אין בעיה להגיע לגימור יפה וחלק גם עם קרם של קצפת ופודינג.
 
תודה ושאלה אחרונה

האמת נשמע סבבה שיש קרם מוכן אבל לא בא לי לקחת סיכון שזה לא יגיע עד רביעי
יש לך טיפ איך למרוח בצורה יפה ונקייה את הקצפת עם האינסטנט?
 

bali

New member
מנהל
שני טיפים

1. להשתמש בפאלטה שטוחה כדי למרוח את הקרם. מצרפת תמונה איך נראית פאלטה כזו. זה דבר שטוב שיש בבית למי שמכינים עוגות קרם.

2. הרבה פעמים, וגם בסרטון שצירפת, מורחים קודם כל שכבה דקה של הקרם על העוגה כדי להחליק את העוגה ולהיפטר מפירורים שאולי בורחים לתוך הקרם. אחרי השכבה הדקה מכניסים את העוגה למקרר לשעה ואז מורחים עוד שכבת קרם, הפעם הסופית עם כל הקישוטים.
 
למעלה