עוגת כרוב ובשר

michalgad

Active member
עוגת כרוב ובשר
אחד ממתכוני הילדות הפופולריים ביותר של אמא שלי. ארוחה מלאה, נפלאה ודיאטטית, מתאימה לימי החורף, וטעמיה משתבחים בחימום החוזר. יש להצטייד במחבת עמוקה עם דפנות בגובה 6-5 ס"מ ובמכסה תואם.
המרכיבים (5 מנות)
* 1 כרוב לבן גדול
* מים רותחים
* 1 פחית (400 מ"ל) עגבניות מרוסקות
* 2 כפות רסק עגבניות
* 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
* 1 עלה דפנה
* 3 כפות שמן זית
* מלח, פלפל שחור
* 1 ק"ג בשר עוף או הודו, טחון
* 1 כף פפריקה מתוקה
* 1 גזר, מגורר גס
* 1 ביצה
* 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
ההכנה
1. מורידים כ־ 1/2 ס"מ מבסיס הכרוב, ומפרידים בזהירות 12-10 עלים גדולים, בשלמותם. שמים אותם בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי וחולטים 3-2 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים.


2. שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, עלה הדפנה ושמן הזית, ומערבבים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
3. שמים בקערה אחרת את הבשר הטחון. מוסיפים את הפפריקה, הגזר, הביצה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.
4. יוצקים למחבת מעט מרוטב העגבניות, כך שיכסה את התחתית, ומניחים מעל 1/3 מעלי כרוב. שמים מחצית מכמות הבשר, מפזרים בצורה אחידה ומהדקים. מכסים במחצית מעלי הכרוב הנותרים, מניחים מעל את יתרת הבשר ומהדקים. מכסים ביתרת הכרוב ויוצקים את יתרת הרוטב.

5. מניחים את המחבת על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־45 דקות, עד שעלי הכרוב מתרככים ומבושלים. אם ה"עוגה" עדיין גבוהה או לא מספיק עשויה, אפשר להביא לרתיחה, להכניס את המחבת לתנור שחומם ל־190 מעלות ולאפות, ללא מכסה, 25-20 דקות.
6. ההגשה: חותכים לפרוסות ויוצקים מעל מרוטב העגבניות. מגישים.
* איך שומרים
 
וואלה
כי הרגע קראתי ונראה מגרה ממש
חשבתי על אפילו כתחליף לכרוב הממולא המסורתי של פורים
 

michalgad

Active member
הבשר הפך מיקשה אחת, לא רך ומפנק כמו שתיארתי שיהיה. גם המראה לא היה מפתה. משהו לא עבד... ממש התבאסתי
 

חנהפ

Active member
הבשר הפך מיקשה אחת, לא רך ומפנק כמו שתיארתי שיהיה. גם המראה לא היה מפתה. משהו לא עבד... ממש התבאסתי
היה חסר לך אורז , אי פעם כשרציתי לחפף לסעודת פורים הכנתי ככה:
פשטידת כרוב ירוק ובשר (קולוז'ווארי קפוסטה)

2 תבניות פיירקס גדולות (23/33) זהות

1 כרוב בינוני /גדול (1 ק"ג+).

מלית:
1/2 2 כוסות אורז
750 גר' בשר טחון
2 בצלים גדולים קצוצים דק
2 כפיות מלח
1 כפית פפריקה חריפה או בהתאם לאהבת החריף
2 כפית פפריקה מתוקה
2 שיני שום כתוש

רוטב :
1 קופסה גדולה של עגבניות מרוסקות
פפריקה חריפה בהתאם לאהבת החריף
פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1 כף סוכר
1 כף אבקת מרק עוף
2 שיני שום כתוש
1 כוס מים רותחים

לבשל את האורז חצי בישול.

במקביל, לחלוט 4 עלים גדולים מהכרוב ולרפד איתם את תחתית הפירקס.
לחתוך את יתרת הכרוב לרצועות גסות ולפזר מחצית מהכמות על העלים.
לערבב היטב את חומרי המלית ולשטח על הכרוב.
לפזר מעל את שארית הכרוב.

להכין את הרוטב ולמזוג מעל.

לכסות את הפירקס בפירקס התואם ולעטוף בניר כסף.
לאפות 15-20 דק' בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות. להוריד את החום ל-150 מעלות ולאפות בערך 45-60 דק' עד שמשנה את צבעו ומתרכך.

לכבות את התנור ולתת לנוח 10 דק'.

המתכון מפורום מטעמים- ווין תו והוא חלום
 
נערך לאחרונה ב:

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
גם אני התלהבתי מהמתכון, ואז ראיתי את העידכון שלך.
חבל!
אשאר עם המתכון של הכרוב הממולא ההפוך.
תודה!
 
למעלה