עוגת לימון
היי,
פשוט עוגה מעולה, רכה וקלה להכנה.
המלצה חמה!!
מצרכים:
90 גר׳ חמאה
1 כוס קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3 ביצים
1 1/4 כוסות סוכר
קורט מלח
קליפה מ2-3 לימונים ( תלוי בגודל)
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
חצי מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומניחים בצד לצינון.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
מקציפים את הביצים במשך כ-2 דקות לפחות, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקפיצים עד לקבלת עיסה תפוחה.
מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקפיצים עד להטמעתם.
מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעותו לא מעבר לכך
מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך 40 דקות.
מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך 40 דקות.
מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
בתאבון
היי,
פשוט עוגה מעולה, רכה וקלה להכנה.
המלצה חמה!!
מצרכים:
90 גר׳ חמאה
1 כוס קמח לבן
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
3 ביצים
1 1/4 כוסות סוכר
קורט מלח
קליפה מ2-3 לימונים ( תלוי בגודל)
2 כפות מיץ לימון
1 כפית תמצית וניל
חצי מיכל שמנת מתוקה
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה במיקרוגל ומניחים בצד לצינון.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה והמלח ומניחים בצד.
מקציפים את הביצים במשך כ-2 דקות לפחות, מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקפיצים עד לקבלת עיסה תפוחה.
מוסיפים את קליפת הלימון, מיץ לימון ותמצית וניל ומקפיצים עד להטמעתם.
מוסיפים לסירוגין את תערובת הקמח ואת השמנת המתוקה. מקציפים עד להטמעותו לא מעבר לכך
מוסיפים את החמאה המומסת ומקציפים עד להטמעות ולא מעבר לכך
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך 40 דקות.
מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
יוצקים את העיסה לתבנית ואופים במשך 40 דקות.
מוציאים, מצננים במשך שעה לפחות ומגישים.
בתאבון