עוגת מוס בשתי שכבות
|

סליחה היתה לי בעיה הנה עוגת המוס בשתי שכב../images/Emo3.gif

שכבות עוגת מוס לבן חלבה ומוס שוקולד חום תפוז {כשהכנתי לעבודה של בעלי את הבסיס לקחתי מספר של אורנה ואלה { הכנת הבסיס. 240 גרם שוקולד 42% מוצקי קקאו. 120 גרם חמאה 1 כף +1 כפית קקאו. 5 חלמונים מביצים מס' 2 5 חלבונים מביצים מס' 2 1/3 כוס {70 גרם} סוכר. מעט מלח , {אני לא שמתי} מוס שוקולד לבן. 2 מיכלים שמנת מתוקה 250 גרם שוקולד לבן. מוס שוקולד לא שמתי רוזמרי אלה חלבה גולמית לאפייה 1 כף. מתכון קרין גורן הכנת התחתית עוטפים את התחתית התבנית בגליון נייר אפייה שמים אותה בתוך המסגרת ומשמנים את הדפנות מחממים את התנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות . ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים שייצרו אדים בזמן האפייה .מוציאים את התחתית ומניחים להתצנן . הכנת המוסים : מכינים כל מוס בנפרד , באותו אופן מחממים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה לכל מוס , לסף רתיחה , יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס . מעבירים למקרר כ4 שע' {אני העברתי למקפיא שעתיים מעבירים את התערובת הקרה למיקסר מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה [1 מיכל } ומקציפים יחד עד לקבלת מוס יציב אפשר להוסיף לפני ההקצפה כפית תמצית תפוז , או ברנדי . לאחר שהתחתית התקררה , שופכים את המוס על הבסיס מכניסים למקפיא עד שהמוס מתיצב לו ואח"כ חוזרים שוב על הפעולה . בהצלחה עוגה מצויינת .
 
טראפלס ../images/Emo3.gif

חומרים. מתכון של בני סיידא 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות. 1/2 כוס שמנת מתוקה. 1 כפית ליקר 100 גרם חמאה , רכה. 2 חלמונים. 1 כפית אבקת קפה נמס. אבקת קקאו לציפוי. , או פיסטוק טחון , או שקדים טחונים . הכנה: 1. שמים בסיר קטן את השוקולד, השמנת והליקר, מציבים על בן מרי . {על סיר מים רותחים}.ומחממים תוך בחישה רצופה בכף עץ, עד שהשוקולד יימס. 2. מסירים מהאש, בוחשים פנימה את החמאה עד שתיבלע בשוקולד. 3. מוסיפים את החלמונים , ואבקת הקפה ,ובוחשים היטב .שמים במקפיא לשעה או יותר, לקבלת עיסה במרקם של בצק. 4. צרים מהעיסה 30 כדורים , ומגלגלים באבקת קקאו. מניחים בעטרות נייר, ושומרים במקרר להגשה .
 
זאת אני 3 היי ברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

איזה כיף לראותך גם פה איתנו
הרגת אותי עם העוגת מוס אני מזמינה אחת עד הבית
 
למעלה