עוגת מוס פרווה - יש דבר כזה??

שירלי95

New member
עוגת מוס פרווה - יש דבר כזה??

היי בנות נתבקשתי להכין שתי עוגות למסיבת אירוסין של חברה - קינוח לאחר ארוחה בשרית. צריכה את עזרתכן - דחוף.....
 

שירלי95

New member
הי יוכי מקסימה כנסי בבקשה

מוס פרווה מצאתי של ניקי ב. צריכה עוד עוגה בחושה מעולה - למסיבת אירוסין כמובן פרווה - על מה את ממליצה? תודה וחיבוק ש שירלי
 

יוכי68

New member
אולי תכיני את הספירלית עם ריצ', יוצאת יפהפיה

או טורט תפוזים, עם קצפת פרווה מקושטת יפה, או את עוגת המייפל ולחתוך לחיתוכיות..... אם תכיני מגש של חיתוכיות מגוונות זה יהיה יפה וטעים. אולי תכיני עוגת מוס שוקולד עם פירורים של פירגה אני אמשיך לחשוב.........
 

חנהפ

Active member
כן, מה הבעיה?

עוגת מוס פסיפלורה בסיס 150 גר קוקוס 150 גר שקדים לבנים 200 גר אבקת סוכר 5 חלבונים כמה טיפות לימון נייר אפיה מוס 5 חלמונים 400 מ"ל מיץ פסיפלורה 2 כפות אבקת חלב אפשר לוותר 150 גר סוכר 2 שמנת מתוקה להחליף ב-2 ריץ' שקית ג'לטין (במקור ארבע עלים) דפנות עוגת ז'פונז ריבת משמשים לציפוי 50 מ"ל מיץ פסיפלורה 1 כף ג'לטין דפנות יום קודם לא הכרחי אבל אין ספק שזה יפה יותר חותכים את עוגת הז'פונז לשלוש שכבות מורחים את הבסיס בריבה מחזירים את השכבה השניה מורחים בריבה וסוגרים עם השכבה השלישית. כעת חותכים לחתיכות ברוחב של כ 3 ס"מ עוטפים בניילון עטיף ולמקפיא. בסיס סמעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קוקוס ומחציצ מאבקת הסוכר .לאחר מכן מעבדים את השקדים עם שארית אבקת הסוכר ומערבבים יחד. מקציפים את החלבונים לקצף יציב ומקפלים פנימה את תערובת השקדים והקוקוס. מעבירים לשק זילוף ויוצרים שבלול בקוטר של 26 ס"מ אופים בתנור שחומם מראש ל180 מ"צ 15 דקות ומורידים ל150. נייתן לפתוח מעט את דלת התנור עם מגבת ולאפות עד שמוכן . (אצלי זה לוקח כשעה תלוי אם הדלת פתוחה או לא ואני תמיד שם תבנית מלמעלה כדי שלא יכהה יותר מדי. מוס מרתיחים את הפרי עם מחצית הסוכר ואבקת החלב ,. מקציפים חלמונים עם שאר הסוכר לקצף יציב. ממיסים שקית ג'לטין בחצי כוס מים חמים מערבבים את החלמון עם הפרי ומוסיפים את הגילטין . שמים בבין מארי עם קרח כדי שיצטנן . מקציפים את השמנת לקצף יציב. שתערובת הפרי התקררה לגמרי מקפלים יחד עם הקצפת. הרכבה בסיס-מניחם בתבנית 26 את בסיס הקוקוס והשקדים. דפנות -מוציאים מהקפאה את הסדויץ וחותחים לפרוסות של ס"מ ומינחים פרוסה לאורך ופרוסה לרוחב.לאורך דפנות התבנית. ממלאים את התוכן עם מוס הפרי עוטפים בניילון עטיף ולמקפיא. ציפוי ממיסים את הז'לטין מרבבים עם המיץ ושופכים על העוגה ומחכים שיתקשה ויצטנן עוגת מוס שוקולד 300 גרם שוקולד מריר לאפייה 100 גרם מרגרינה או חמאה 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) 8 ביצים מס' 2 או 6 ביצים מס' 1, מופרדות. 2-3 כפות ליקר תפוזים (קואנטרו) או ברנדי או רום 1 מיכל שמנת מתוקה או ריץ' 2-3 כפות אבקת סוכר ממיסים את השוקולד והמרגרינה לתערובת חלקה ומצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מוסיפים את הליקר והחלמונים, אחד אחד, ומערבבים היטב לאחר כל הוספת חלמון. מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב ונוקשה ומקפלים אותו בעדינות לתערובת השוקולד. מעבירים כמחצית מהתערובת לתבנית אפייה עגולה מס' 26 ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) למשך 20 דקות או עד שקיסם יוצא ממרכז העוגה נקי ויבש. את מחצית התערובת הנותרת שומרים בינתיים במקרר. מצננים את העוגה האפוייה ומורחים עליה את התערובת המקוררת. מכסים את העוגה בניילון נצמד או נייר אלומיניום ושומרים במקרר למינימום ארבע שעות, מומלץ ללילה שלם או אפילו ליממה שלמה, לפני ההגשה. לפני ההגשה מקציפים שמנת מתוקה ממותקת ומורחים על שכבת המוס. אפשר לעטר בתלתלי שוקולד, אגוזים קצוצים ו/או דובדבנים. אני מכינה ללא הקצפת ויוצא מעולה, אפשר להגיש את העוגה חצי קפואה, ואפשר גם לכסות בשכבת הריץ' המוקצף.
 

רותי410

New member
אני מכירה עוגת מוס עם חמאה, אפשר להחליף

למחמאה, ותצא עוגת פרווה.
 

שירלי95

New member
בנות יקרות תודה על העזרה אתן משו ../images/Emo24.gif

בסוף הכנתי:מוס שוקולד חלבה, מוס שוקולד אפוי של פירגה, פאי תפוחים ופאי פקאן - תמונות בהמשך. תודה לכן - אתן נהדרות.
 
למעלה