עוגת מוס שוקולד בקישוט פוררו רושה ../images/Emo3.gif
תחתית מתכון אורנה ואלה מתאימה לפסח 240 גרם שוקולד {לפחות 42% מוצקי קקאו}. 120 גרם חמאה . 1 כף +1 כפית קקאו. 5 חלמונים מביצים מס' 2 5 חלבונים מביצים מס ' 2 1/3 כוס {70 גרם} סוכר. מעט מלח. [אני לא שמתי. הכנת התחתית = עוטפים את תחתית התבנית בגיליון נייר אפייה , שמים אותה בתוך המסגרת ומשמנים את הדפנות מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך {150 מעלות }ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים שייצרו אדים בזמן האפייה . ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול ומסירים מהאש או ממיסים במיקרוגל ומפעילים ל-10 שניות , מערבבים , וחוזרים על הפעולות עד שהשוקולד נמס}. מערבבים היטב , מנפים את הקקאו פנימה ומערבבים מוסיפים את החלמונים זה אחר זה ומערבבים היטב . מקציפים את החלבונים הסוכר והמלח לקצף יציב וגמיש , מקפלים לתוך השוקולד . ויוצקים את הבלילה לתבנית , מכניסים לתנור ואופים 35 -40 דקות , עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ממנה יבש . מוציאים מהתנור ומצננים . הכנת המוס -מתכון קרין גורן למוס שוקולד רוזמרי {אני השתמשתי ללא רוזמרי : 2 מיכלים שמנת מתוקה {500 מ"ל}. 250 גרם שוקולד רוזמרי {אני השתמשת בשוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו. ההכנה מכינים כל מוס בנפרד באותו אופן מחמממים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה לכל מוס לסף רתיחה יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס . מעבירים למקרר ל- 4 שעות {אני העברתי למקפיא לשעתיים עד שהתערובת יציבה וקרירה . מעל התערובת שהתיצבה לשפוך שמנת מתוקה ולהקציף יחד עד לקבלת מוס . מחלצים את העוגה מהתבנית {אם השתמשתם בשקף - מקלפים אותו ומניחים על צלחת הגשה . יוצקים את הציפוי השוקולד ומטים את העוגה ימינה ושמאלה בעדינות , עד שהציפוי השוקולד מכסה את פניה ומתחיל לזלוג על הדפנות . מעבירים את העוגה למקרר ל- 20- 30 דקות . להתייצבות הציפוי והפשרה חלקית של העוגה . פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך }ומגישים קפוא למחצה . תהנו חג שמח
תחתית מתכון אורנה ואלה מתאימה לפסח 240 גרם שוקולד {לפחות 42% מוצקי קקאו}. 120 גרם חמאה . 1 כף +1 כפית קקאו. 5 חלמונים מביצים מס' 2 5 חלבונים מביצים מס ' 2 1/3 כוס {70 גרם} סוכר. מעט מלח. [אני לא שמתי. הכנת התחתית = עוטפים את תחתית התבנית בגיליון נייר אפייה , שמים אותה בתוך המסגרת ומשמנים את הדפנות מחממים את התנור לחום בינוני - נמוך {150 מעלות }ומניחים בתחתית התנור כלי עם מים שייצרו אדים בזמן האפייה . ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר כפול ומסירים מהאש או ממיסים במיקרוגל ומפעילים ל-10 שניות , מערבבים , וחוזרים על הפעולות עד שהשוקולד נמס}. מערבבים היטב , מנפים את הקקאו פנימה ומערבבים מוסיפים את החלמונים זה אחר זה ומערבבים היטב . מקציפים את החלבונים הסוכר והמלח לקצף יציב וגמיש , מקפלים לתוך השוקולד . ויוצקים את הבלילה לתבנית , מכניסים לתנור ואופים 35 -40 דקות , עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא ממנה יבש . מוציאים מהתנור ומצננים . הכנת המוס -מתכון קרין גורן למוס שוקולד רוזמרי {אני השתמשתי ללא רוזמרי : 2 מיכלים שמנת מתוקה {500 מ"ל}. 250 גרם שוקולד רוזמרי {אני השתמשת בשוקולד מריר 60 אחוז מוצקי קקאו. ההכנה מכינים כל מוס בנפרד באותו אופן מחמממים רק מיכל אחד של שמנת מתוקה לכל מוס לסף רתיחה יוצקים על השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס . מעבירים למקרר ל- 4 שעות {אני העברתי למקפיא לשעתיים עד שהתערובת יציבה וקרירה . מעל התערובת שהתיצבה לשפוך שמנת מתוקה ולהקציף יחד עד לקבלת מוס . מחלצים את העוגה מהתבנית {אם השתמשתם בשקף - מקלפים אותו ומניחים על צלחת הגשה . יוצקים את הציפוי השוקולד ומטים את העוגה ימינה ושמאלה בעדינות , עד שהציפוי השוקולד מכסה את פניה ומתחיל לזלוג על הדפנות . מעבירים את העוגה למקרר ל- 20- 30 דקות . להתייצבות הציפוי והפשרה חלקית של העוגה . פורסים בעזרת סכין טבולה במים רותחים וטובלים שוב בין חיתוך לחיתוך }ומגישים קפוא למחצה . תהנו חג שמח