עוגת מצות אפויה, קצת שונה מרגיל

odeia

New member
עוגת מצות אפויה, קצת שונה מרגיל

מתכון: עוגת מצות אפויה רכיבים: 8 מצות 6 ביצים כוס יין אדום מתוק שמן מים 6 כפות סוכר חום קינמון צימוקים אגוזים 4 תפוח עץ בינוניים/גדולים מגוררים דק. אופן הכנה: שוברים את המצות די קטן, משרים אותם עם יין, ואם צריך מוסיפים קצת מים. מגררים על המצות את תפוחי העץ ומערבבים. משהים את העיסה. מקשקשים את הביצים, מערבבים עם שאר החומרים ומערבבים עם עיסת המצות. שמים בתבנית משומנת ואופים בחום בינוני. הערות: אני אופה כמות כזו בתבנית פיירקס מלבנית סטנדרטית. מקור המתכון: קב´ כנרת הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

דיאנה1

New member
תודה אורנה! ותרומתי: עוגת שוקולד

ואגוזים לפסח. עוגה שאני תמיד מכינה בפסח וכבר היום חוסלה בלי להשאיר פירור. 200 גרם מרגרינה רכה, חצי כוס סוכר, 6 חלמונים, 2 כפות ברנדי - לערבב לתערובת קרמית. 200 גרם שוקולד מריר - להמס על אדים (לשים בסיר קטן מעל סיר גדול יותר עם מים על האש) ולהוסיף לקרם. 6 חלבונים, חצי כוס סוכר - להקציף ולהוסיף לקרם. להוציא חצי ולשמור במקרר. 2 כפות קמח מצה או פרורי לחם, כפית אבקת אפיה, חצי כוס אגוזים קצוצים - לערבב בנפרד ולהוסיף לקרם. לשטח על תחתית תבנית אפיה משומנת מספר 26. לאפות בחום בינוני כ 30 דקות עד שנוצר קרום קשה. אחרי שמתקרר למרוח את הקרם שהיה במקרר. להכין קצפת מקופסת שמנת מתוקה, 2 כפות אבקת סוכר וכפית קפה נמס ולמרוח מעל הקרם. עוגת "שוקוזים" מתוך הספר "עוגות לכל עת". בתאבון!

דיאנה1

New member
באמת?! מוזר. לי אין שום ידע בנושא

אבל בספר - הישראלי והכשר - "מוכרים" את העוגה כעוגת פסח אם משתמשים בקמח מצות במקום בפרורי לחם.

michal@gal

Active member
מנהל
א. אפיה כן כשרה לפסח

כל עוגות הפסח הקנויות המוכנות עשויות איתה. לפני שנים אי אפשר היה להשיג א. אפיה כשרה לפסח כי למפעלים לא היה שווה לטרוח להשיג את ההכשר, ומכאן נוצר הבלבול.

ציפי ג

New member
אפיה כשרה ../images/Emo104.gif

אבל לא עם פרורי לחם. הבעיה שצריך להכשיר את התנור, ולמי יש כח לזה?

כולכן צודקות...

תפקידה של אבקת האפיה הוא הרי להתפיח את העיסה. בעבר, השתמשו לשם כך בשמרים - מה שהפך את העניין לחמץ גמור. אח"כ, עברו לחומרים סינטטיים, אבל עדיין נשאר אצל חלק מהציבור החשש שזהו חמץ. כיום, אין שום בעייה להשתמש באבקת אפיה שהעשוייה על בסיס חומרים כימיים.

טעים טעים טעים טעים טעים../images/Emo71.gif../images/Emo104.gif

הכנתי שלשום גירסה די דומה לעוגה של דיאנה. ללקק את האצבעות. טעיםםםםםםםםםם!!!!! אבל, בעקבות פאשלה שלי, המוס למעלה יצא נוזלי מדי אז הכנסתי להקפאה ו"מכרתי" לכולם את העוגה בתור עוגת גלידה. עדיין טעיםםםםםםם!!!

../images/Emo104.gif ../images/Emo41.gif הכנתי את העוגה ו....../images/Emo104.gif

הצליח לי אורנה - בפעם הראשונה בחיי שעוגה מצליחה לי!!!! אז מגיעות לך
ות וגם
ים. ושאלה - אחרי פסח: במה אני מחליפה את המצות?

odeia

New member
../images/Emo104.gif את עושה עוגה אחרת, כשתרצי

תצעקי לי ואתן לך מתכונים מנצחים

odeia

New member
עוגת תפוחי עץ

מתכון: עוגת תפוחים של אורנה רכיבים: א: 6 תפוחים 1/2 כוס סוכר ב: 1 חבילת מרגרינה 1 כוס סוכר 4 ביצים 2 כוסות קמח 1 אבקת אפיה אופן הכנה: אופן ההכנה: מערבבים תפוחים קלופים וחתוכים לפלחים עם סוכר ושמים לנוח. מרגרינה וסוכר לערבב בקערה, להוסיף ביצים ולבסוף להוסיף קמח ואבקת אפיה מנופים לבצק. לערבב יחד את א´ ו-ב´. אופים בחום בינוני 40 דקות, בתבנית משומנת. הערות: אפשר לנסות להחליף מרגרינה בכוס שמן. מקור המתכון: הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2

לאילנה - עוגת שוקולד לא כשרה לפסח

יש לי בעיה לשלוח מסרים משום מה. אז הנה המתכון לעוגת שוקולד, שהיא בסיס נהדר לכל עוגת יום הולדת, וגם מאוד פשוטה. התערובת יוצאת מימית, זה בסדר. מאוד קל לטפל בה אח"כ מבחינת צורות. אני מוסיפה גם את הציפוי הרגיל, סתם לידע כללי. תהנו עוגת שוקולד בסיס: 2 כוסות קמח אוסם ½ כוס קקאו כף נס קפה 2 כוסות סוכר לערבב הכל ביחד. 4 ביצים שלמות כוס שמן 2 כוסות מים להוסיף לתערובת. חבילת שוקולד מריר 2 כפות מים להמיס ולהוסיף לתערובת לחמם תנור לחום בינוני (180) ולאפות כ – 50 דקות. כאשר העוגה חמה, מצפים אותה. ציפוי: 100 גר´ שוקולד מריר 2 כפות מים 40 גר´ מרגרינה כף שרי או קצת רום להמיס על האש ולצפות את העוגה.

למעלה