עוגת משמשים ודובדבנים שיעלה הביאה פעם- משהו זוכר?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
בא לי להכין לשבת כי כרגע יש לנו הרבה משניהם אבל לא מוצאת את העוגה הזו.
לא בטוחה אם הייתה בה גבינה או לא.
אם משהו יודע על מה אני מדברת אשמח מאד!
תודה!
 

shira1960

Active member
אני ממש זוכרת את המתכון הזה אבל לא מוצאת בארכיב שלי )-: אני חושבת שאולי היה בזה גבינה לבנה או יוגורט?

מצד שני, יש מתכון מעולה של אהרוני לעוגת שזיפים שאפשר להמיר לפירות אחרים.
(המתכון מופיע בספר "אהרוני פותח שולחן" אם יש לך)

עוגת השזיפים האגדית של אהרוני



המתכון פורסם לראשונה בשנות ה-90, וכמו כל מתכון טוב שהופך לאגדה, גם מאחורי המתכון הזה תמצאו סיפור משעשע. וכך מספר אהרוני:



“בכל פעם שהכנתי קינוח נדרשו לי 17 קערות, 20 כפות, מיקסר, מטרפה, סיר אידוי ו-12 שעות הכנה. זה שיגע את כל בני הבית ואת אשתי במיוחד. יום אחד סבלנותה פקעה, והיא פשוט הדפה אותי מהמטבח, לקחה את כל המרכיבים שהיו על השיש וזרקה הכל למיקסר. יצא מדהים. בלי להקציף, לאדות, להקרים או לזלף – התקבלה עוגה בחושה נהדרת, שעד היום נחשבת אצלנו לעוגת הבית.”



אהרוני פרסם את המתכון במדורו השבועי בידיעות אחרונות, וההצלחה היתה מיידית. זוהי ללא ספק אחת העוגות הטובות והפופולריות יותר במטבח הישראלי.



המתכון המובא כאן נאמן במדוייק למקור. אני לא הייתי משנה בו דבר.
מהאתר https://www.sharonsaar.co.il/

אז מה נצטרך?

8-12 שזיפים גדולים ויפים חצויים לאורכם ומגולענים (אני חתכתי לרבעים וזה השינוי היחד שעשיתי).

400 גרם (2 כוסות) סוכר

2 כפות ברנדי

3 ביצים L (או 4 M)

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (אם שכחתם להוציא מראש - תחממו מעט במיקרו, אין צורך להמיס לגמרי).

1 גביע שמנת חמוצה

מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד

350 גרם (1 חבילה קטנה) קמח תופח (או 2.5 כוסות קמח + 1 שקית אבקת אפיה, לערבב יחד מראש).



ומה עושים?



1. שמים בקערה את השזיפים החתוכים עם 3 כפות סוכר (מתוך הכמות הכוללת) וברנדי ומשהים כחצי שעה.



עוגת שזיפים | רוקחת החלומותעוגת שזיפים | רוקחת החלומות


2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

משמנים תבנית במעט חמאה ומפזרים מעל 2-3 כפות סוכר (מתוך הכמות הכוללת של המתכון).



עוגת שזיפים | רוקחת החלומותעוגת שזיפים | רוקחת החלומות


3. בקערת מיקסר - מקציפים ביצים ויתרת הסוכר.



4. מוסיפים חמאה בהדרגה וממשיכים להקציף עד שכולה נבלעת בבלילה.



5. מוסיפים שמנת, מיץ וקליפת לימון.



6. מוסיפים קמח (עם אבקת אפיה) לערבול קצר ביותר.



7. יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת. הבלילה סמיכה מאוד וזה מצויין, כדי שיהיה מה שיחזיק את

השזיפים שלא ישקעו.



עוגת שזיפים | רוקחת החלומותעוגת שזיפים | רוקחת החלומות


8. עורכים מעל את השזיפים בצורה נאה, ומפזרים מעל מעט סוכר.



עוגת שזיפים | רוקחת החלומותעוגת שזיפים | רוקחת החלומות


9. אופים כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.






10. אם נשארו לכם כמה שזיפים - שדכו אותם לגביע יוגורט יחד עם המיץ הניגר מהם, ותזכו לארוחה קלילה ומשמחת במיוחד.






11. להגשה - מחלצים את העוגה מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה חגחגית (כיאה וכנאה לעוגה מכובדת שכזו), ומפזרים מעט אבקת סוכר. זהו, האגדה אצלכם במטבח.






ערכים תזונתיים

215 קלוריות ל-100 גר.

מנה (סה"כ המתכון = 24 מנות) - 188 קלוריות

לחצו על הכותרת לקבלת ערכים תזונתיים מלאים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה שירה!
מכירה את של אהרוני, אם אין ברירה אכין אותה....(מסכנה שכמותי).
אבל ממש בא לי להכין אותה...
 

עדיקים

Active member
אתגרת אותי והלכתי לחפש, לצערי בחיפוש לא באים פוסטים מהעבר רק מאז שהאתר החדש עלה, עשיתי גם חיפוש בגוגל. אני לא כזו גאונה במחשבים אבל אתגרת אותי ורציתי לעזור. באמת לא מצליחה למצוא את המתכון וגם לא מכירה אותו בשביל לדעת אם יש משהו ממש דומה לו ברשת.
ממש מבאס שדברים מהעבר נעלמו להם.
זה קרה לי עם אתר אחר בכלל של תכנית שהיתה פעם בטלויזיה ופתאום החליטו למחוק את כל התוכן של המתכונים מהאתר. למזלי בדרך לא דרך מצאתי את המתכון וישר צילמתי אותו בנייד שלי שלא יאבד לעולמי עד.
 

shira1960

Active member
אז ככה - קיבלתי במייל מחברתנו אורני שקיבלה מחברתנו נולי... (משה קיבל תורה מסיני...) אני לא יודעת אם משהו מכל אלה זה מה שחיפשת, אבל אני מעלה את כל השרשורים

עוגת פירות ופירורים עם שכבת פיסטוק (הבת המתהוללת)



עוגת פירות ופירורים יפיפייה- חובה
הבת המתהוללת
מאת: הבת המתהוללת


29/06/14 10:51
בכל בית, בכל קיץ, עם או בלי שכבת הפיסטוק! מתכוונת לעוגה שיעלה הביאה בשבוע שעבר, מכובן.

הכנתי למפגש משפחתי ביום ד', עם שכבת הפיסטוק - מהממת, טעימה, קייצית. עד כדי כך שגברה על הצורך התמידי להכין מתכון חדש - הכנתי שוב ביום שישי (!), בלי שכבת הפיסטוק, מה שאומר ללא צורך במערבל!

מקווה שתנסו.

הכנתי עם משמשים, אפרסקים ודובדבנים ועם שברי פיסטוק בפירורים.

עוגת פירורים עם מחית פיסטוק דובדבנים או מישמש הקיץ שלנו/יעלה

לדעתי, עוגת הקיץ הכי יפה והכי טעימה שלנו. רק חבל שעונתה קצרה ובדרך כלל מצליחה להכין אותה רק פעמיים בדרך כלל.

עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים

תבנית מלבנית גדולה 38 על 27

בסיס: עוגת פירורים הוותיקה שלי

350 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה גדולה
1 חלמון

אופן ההכנה:
מכינים פירורים מקמח / סוכר / חמאה (כמה סיבובים במעבד או בידיים)
מורידים 1 כוס של פירורים ומשאירים בצד לקישוט
מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת.
מורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת. אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה. נראה שזו שכבה דקה, אבל זה תופח לגובה.
לשים התבנית במקרר.

תערובת פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
כפית רום או כף ליקר שקוף (לא כהה!)
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות משחת פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )

מקציפים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים/חלבון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.
מוסיפים את כל יתר החומרים.

מורחים או מפזרים גושים קטנים של התערובת מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.

שמים את הפרי בצפיפות סבירה:
דובדבנים מגולענים (צריך כ-84 יח'), או חצי כמות או חוצים אותם.
כ-18 משמשים חתוכים לרבעים או פרוסות.

מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים / שברי פיסטוק.
אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.

נשמר גם בהקפאה בקופסא סגורה היטב-היטב.
עוגת פירות ופירורים יפיפייה- חובה
הבת המתהוללת


הכנתי לשבת בלי שכבת הפיסטוק-
הבת המתהוללת
29/06/14 15:37
88
עיסה, פירות פירורים ולתנור. היה פחות מרשים אך טעים לא פחות. אפיתי בתבנית מלבנית קצת יותר קטנה.

ומתכננת בפעם הבאה להכין משחת פיסטוק בבית (שכחתי את המרכיבים שהיו רשומים, אך בטח אפשר למצוא ברשת).

אפשר עם תפוחים בראה"ש, פירות יבשים וריבה בט"ו בשבט, פרג בפורים וגבינה בשבועות.... עוגה אחת לכל השנה

נושא : מצאתי את הענתיקה עם הפירורים - מתאימה למישמשים :
זאת עוגה משנות השישים......... היא מצויינת לעונת המישמשים שמתחילה עכשיו !

אפשר להכין את הפירורים ע"י שפשןף החומרים מרשימה א' בין כפות הידיים, או ע"י פולסים של מעבד.
למי שלא יודע איך, הנה הסבר שנתתי פעם ואח"כ המתכון:

נושא : התשובה הזו יכולה להתאים גם ליעל שבוכה על המג'ימיקס החסר:
תאריך : 09/11/02 18:02
מחבר/ת : יעלה
אתן יודעות איך מכינים בצק פירורים
לוקחים קערה עמוקה ושמים אותה בתוך הכיור (כי כשזה נמוך מהשיש נדרש פחות מאמץ משרירי הידיים... פטנטים של קשישים).

לוקחים את החמאה, מחלקים כמה חלקים וזורקים לקערה.
מוסיפים את הסוכר ואת הקמח.
עובדים עם שתי הידיים במקביל, כמו בארגז חול.
מפוררים את כל החומרים עד שיש גרגירים דקים כמו קוסקוס ואפילו אבקה (זה תלוי בכמויות).
רק אז, לפי סוג הבצק, מוסיפים את החומרים הנוספים: ביצים, נוזלים, תמציות וכו'.
לי זה תמיד מצליח יותר ככה.
ולמרות שיש לי גם מיקסר וגם מעבר, לפעמים כשאני ממהרת ממש, אני מכינה רק ככה.


נושא : פרווה? שמה מיץ תפוזים או סיידר, פעם שמתי מי נסקפה כשידעתי שיש צבור
תאריך : 09/02/03 22:57
מחבר/ת : יעלה


אוהד.

אני מכינה מכמות כפולה, בתבנית מלבנית ממש גדולה:
1 תופח
1 כוס סוכר
2 סוכר ווניל
200 מרגרינה/חמאה

מפוררת בידיים או במעבד.
מורידה כוס של פירורים ושומרת בצד לקישוט.

מוסיפה לפירורים שבקערה את החומרים שלהלן:
שלב ב':
2-3 ביצים (ממש לא משנה כמה, מחליטים אם רוצים שיהיה יותר קשה או יותר אוורירי).
גביע שמנת חמוצה / יוגורט / לבן וכו'. או תחליף פרווה (כוס חד"פ סיידר/מיץ תפוזים).

אופן ההכנה:
למרוח את הבצק על תבנית גדולה (אפשר בתבנית קטנה ואז מתקבלת עוגה בחושה רגילה).

לפזר על הבצק קישוט עליון שמפזרים סתם בלי הקפדה על סדר.

מעליו לפזר את כוס הפירורים, לתנור ל-45 דקות ויש:

אפשר לפזר בצורה מסודרת חצאי מישמש בעונה (מעט סוכר ואפילו פירורי לחם למניעת רטיבות מיותרת) ועליהם הפירורים.

לפזר קונפיטורה טובה , אגוזים כתושים, קנמון אם אוהבים, מעט סוכר.

מלית קקאו+סוכר+פירות יבשים כמו קוקוס וכו'.

תערובת תפוחי עץ מגוררים עם תבלינים, או פרוסות מאודות מעט.

אפשר להכניס פנימה שוקו-צ'יפס.

אפשר לפזר למעלה מלית גבינה ולצפות עם פירורים.

אם מכינים את המתכון על בסיס של: חמאה + שמנת חמוצה + 3 ביצים וכו' - משתמשים ב-2 תבניות אינגליש, בלי תוספות וקישוטים. יוצאת עוגת ווניל מדהימה ואפילו יפה.

העוגה טעימה יותר כעבור יום, כמו כל הבחושות.

המקור: יעלה YNET 2002


 
 

shira1960

Active member
עוגת משמשים הפוכה = יעלה

עוגת מישמשים יעלה הפוכה
נושא : עוגת מישמשים הפוכה (פרווה) - בלי מיקסר
תאריך : 19/06/09 17:53
מחבר/ת : יעלה


עוגת מנגו הפוכה או אפרסק (תבנית עגולה 24 או 26 נמוכה יותר)

החומרים:

שכבת פרי:
2 מנגו חתוך לרצועות עבות (מקולף)
משרה: מיץ מלימון + כפית ג'ינג'ר (קוביה קפואה)
הערה: אפשר חצאי מישמש הפוכים או - אם משתמשים באפרסק, כדאי לפרוס לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ, לרוחב.

קרמל טופי:
שני שליש כוס סוכר דמררה (או לבן)
רבע כוס מים
40 גרם חמאה (כף גדולה של שמן רגיל לפרווה)

הבצק:
כוס סוכר (הכנתי מחצי סוכר דמררה וחצי – לבן)
2 ביצים גדולות
כוס ושליש קמח
חצי שקית אבקת אפיה
שליש כוס מיץ תפוזים **
חצי כוס שמן **
כפית גינגר טחון (קוביה קפואה)
כפית ווניל איכותי
קורט מלח
רבע כוס שקדים או אגוזים טחונים (קוקוס – פחות מומלץ)
** אפשר להחליף כמויות בין השמן למיץ.

אופן ההכנה:
להכין משרה מלימון וג'ינג'ר ולטבול בו את פרוסות המנגו.

להביא לרתיחה את הסוכר + המים, להנמיך את האש ולבשל דקות בודדות עד שמסמיך קצת והצבע הופך למעט כהה יותר. להוסיף את החמאה, לערבב עד שנמסה ולכבות האש.

לשמן תבנית פיירקס או מתכת (חד"פ לא מתאימות כאן). לשפוך על התחתית את הקרמל.
לסדר את נתחי המנגו. לזכור לשים את הצד היפה יותר – על התחתית (זה מה שיראו בסוף...).
חשוב! אפשר לשים נייר אפיה כדי לקבל תוצאה יפה כשהופכים.

לערבב עם כף את כל חומרי הבצק. ליצוק את הבצק מעל נתחי הפרי.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-160 – 170 מעלות. לאפות כחצי שעה, או עד שמזהיב. העוגה צריכה להיות יציבה.

להוציא. לצנן רק מעט. לוודא בזהירות עם סכין, שהיא משוחררת מהדפנות. לשים מעליה צלחת ולהפוך בזהירות.
אם הצד העליון לא יוצא מאוד יפה – אפשר לפזר מעל שקדים פרוסים קלויים מעט.
כדאי להגיש עם גלידה ווניל או עם קצפת.
בתיאבון,
יעלה
 

shira1960

Active member
חיתוכיות משמש שקדים - יעלה

נושא : מתכון לחיתוכיות מישמש שקדים (או עוגה טעימה...)
תאריך : 27/06/05 23:42
מחבר/ת : יעלה


קצת יותר השקעה וחומרים - אבל מתקבל טעם של מרצפן-ווניל-מישמיש. עברה אפילו מבחן של נוער שהם כידוע לא כל-כך בענייני עוגות פירות......

עוגת מישמשים ושקדים או חיתוכיות חתיכיות......

עוגה ביתית ב-4 שכבות.

בסיס בצק:
200 גרם חמאה רכה
350 גרם קמח רגיל
1 אבקת אפיה
כוס סוכר שבתוכה 2 סוכר ווניל
1 ביצה שלמה
2 חלמונים
קורט מלח
1 שמנת חמוצה של פעם (200 מ"ל)

שכבת פרי:
18 מישמשים בינוניים, כדאי לבחור קשים אבל נוטים לכתום
2-3 כפות סוכר

שכבת שקדים:
100 גרם שקדים ללא קליפה (מולבנים)
5 ביסקוויט פתי-בר
2 כפות סוכר

ציפוי מרנג ושקדים:

4 חלבונים
2 שקיות סוכר ווניל
3 כפות סוכר
כף לא מלאה במיץ לימון טרי
50 גרם שקדים פרוסים

אופן ההכנה:
1 - לחצות את המישמשים, לגלען ולשים בצלחת גדולה כשהחלק החתוך כלפי מעלה.
לפזר סוכר ולהניח לחצי שעה. הפרי מפריד נוזלים מיותרים.
– לטחון את השקדים, ביסקוויט וסוכר במעבד עד שנוצרת אבקה.

3 - לשים בקערת מיקסר עם גיטרה, את כל החומרים של הבסיס. לעבד עד שנוצר בצק רך. להניח אותו בתבנית ולמרוח בצורה שווה.

4- לסנן את המישמשים מהנוזלים העודפים. להניח אותם כשהחיתוך כלפי מעלה. לפזר מעליהם את אבקת השקדים.

5 – לאפות כ-25 דקות או מעט יותר. עד שרואים שהבצק עולה מעט בין המישמשים וקצת מתחיל להזהיב.

6 – מכינים קצף חזק אך לא יבש. מיד אחרי הקצפה ראשונית של החלבונים, מוסיפים את הסוכרים ומקציפים עוד כ-6 דקות, מוסיפים את הלימון ומקציפים עוד 2 דקות.

7 – מפזרים גושים קטנים של קצף על העוגה שהוצאנו מהתנור, מורחים עד שהקצף מתחבר ומכסה הכל היטב. מפזרים למעלה את דפי השקדים. מחזירים לתנור ואופים עוד כ-20 דקות לא בטורבו ! אפשר להנמיך את החום אם נראה שמשחים מהר מדי.

בתיאבון !

יעלה
 

shira1960

Active member
אני חושבת שאולי זה זה??

מתכון שלי: עוגת גבינה עם מישמשים ופירורים
yela
<< ההודעה הנוכחית
13/06/2017 | 12:37
3
255
עוגה מהבית הקודם, מ-2008. עוגה שהתחילה ממתכון אחרון ובאמצע ההכנה עברה שינוי והפכה לקבועה אצלנו


עוגה חיתוכיות של גבינה מישמשים פירורים

תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה (מתקבלת עוגה גדולה מאוד)
מתקבלות 36 חיתוכיות.

בצק פירורים:
1 שקית קמח תופח (340 גרם קמח רגיל + 1 א-אפיה)
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 2 סוכר ווניל

להוסיף לפירורים:
1 + חצי שמנת חמוצה (300 גרם, מיכל גדול)
2 ביצים L
קורט מלח

למרוח (כי הבצק הוא בלילה סמיכה מאוד) את הבצק על תבנית גדולה, רחבה.

שכבת גבינה:
לערבב יחד
3-4 כפות מתערובת הבצק הראשונה**
3 גבינת טוב-טעם (750 גרם כמו ריקוטה)
חצי שמנת חמוצה שנשארה (100 גרם)
1 שמנת מתוקה
1 ביצה + 1 חלמון
3 כפות אינסטנט פודינג ווניל
2 כפות קמח
1 כוס סוכר (אפשר לטעום ואת הבלילה ולשים פחות סוכר, אבל לזכור שהמישמש חמוץ ! )
תמצית ווניל !

18 מישמשים גדולים חצויים

פירורים:
לפורר במעבד
100 גרם חמאה קרה
חצי כוס סוכר עם 2 סוכר ווניל
160 גרם קמח רגיל

לפזר את הפירורים על שכבת הגבינה וחצאי המישמשים ההפוכים.

לאפות בחום של כ-175 מעלות במשך 10-15 דקות ואח"כ להוריד ל-160 בערך ולאפות 40 דקות או יותר, עד שמתחיל להזהיב והעוגה יציבה, לא רועדת.

**הערה חשובה: אחרי שמרחתי את הבצק בשכבה אחידה, נותרו בקערה 3-4 כפות של בצק.
התחלתי מזה את תערובת הגבינה (מטעמי חסכון בכלים מיותרים ).
בתיאבון, יעלה

מבשלים כשר >>
בתיאבון, יעלה

מבשלים כשר >>
עוגת גבינה מישמשים פירורים חיתוכיות


יעלה
 

michalgad

Active member
טוב, כל הכבוד לצוות! חני שתפי אותנו איזו מהן זו המוצלחת!! לא שיש אצלינו כזה שפע של משמשים😞
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
וואו! תודה לכל העוסקים במלאכה!!!
ממש תושב"ע!!!
התכוונתי לזו עם מחית הפיסטוק אבל עכשיו בכלל בא לי להכין את זו עם הגבינה!!!
אחליט בע"ה עד יום שישי...
תודה!!!
 

אמרלדה

Active member
בוקר טוב ושבוע טוב.
מתהוללת, איזו הכנת בסוף ואיך יצאה?
שאלה לי - האם יש עוגות בשרשור הזה שמתאימות להקפאה, לדעתכן?
תודה.
 
למעלה