עוגת סולת/נוסח יהודי מרוקו../images/Emo91.gif
עוגת סולת המצרכים: 1 כוס קמח 5 גרם אבקת אפיה 2 כוסות סולת 1 כוס פתיתי קוקוס 4 חלבונים קורט מלח 4 חלמונים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים לסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים 1 כף מיץ לימון מעט מרגרינה לשימון התבנית לקישוט: שקדים חלוטים וקלויים ההכנה: מנפים לקערת עבודה קמח עם אבקת אפיה. מוסיפים סולת וקוקוס ומערבבים היטב. מקציפים חלבונים עם קורט מלח ותוך כדי ההקצפה מוסיפים מחצית מכמות הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מקציפים את החלמונים ויתרת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. בתנועות קיפול רחבות מבליעים את קרם החלמונים לתוך קצף החלבונים, ולסירוגין מבליעים לתוך הקרם שנוצר – קמח, שמן ומיץ תפוזים. יוצקים את העיסה לתוך תבנית משומנת ומקשטים בשקדים. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מ"צ, ואופים כ- 50 דקות או עד להזהבה יפה. הכנת הסירופ: שמים את כל מצרכי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות. חותכים את העוגה בתוך התבנית למלבנים או מעויינים, ויוצקים את הסירופ החם על העוגה בעודה חמה. מצננים היטב לפני ההגשה.
עוגת סולת המצרכים: 1 כוס קמח 5 גרם אבקת אפיה 2 כוסות סולת 1 כוס פתיתי קוקוס 4 חלבונים קורט מלח 4 חלמונים 1 כוס סוכר 1 כוס שמן 1 כוס מיץ תפוזים לסירופ: 2 כוסות סוכר 1 כוס מים 1 כף מיץ לימון מעט מרגרינה לשימון התבנית לקישוט: שקדים חלוטים וקלויים ההכנה: מנפים לקערת עבודה קמח עם אבקת אפיה. מוסיפים סולת וקוקוס ומערבבים היטב. מקציפים חלבונים עם קורט מלח ותוך כדי ההקצפה מוסיפים מחצית מכמות הסוכר, ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מקציפים את החלמונים ויתרת הסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואוורירי. בתנועות קיפול רחבות מבליעים את קרם החלמונים לתוך קצף החלבונים, ולסירוגין מבליעים לתוך הקרם שנוצר – קמח, שמן ומיץ תפוזים. יוצקים את העיסה לתוך תבנית משומנת ומקשטים בשקדים. מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מ"צ, ואופים כ- 50 דקות או עד להזהבה יפה. הכנת הסירופ: שמים את כל מצרכי הסירופ בסיר קטן ומביאים לרתיחה. מבשלים כ- 5 דקות. חותכים את העוגה בתוך התבנית למלבנים או מעויינים, ויוצקים את הסירופ החם על העוגה בעודה חמה. מצננים היטב לפני ההגשה.