עוגת ספר תורה

idanker

New member
עוגת ספר תורה

אני רוצה להכין לחברה שביקשה עוגה לבר מצווה. עוגה בצורת ספר פתוח (גדולה - תבנית 30*40) כשבדף אחד תיהיה תמונה אכילה של הילד (קונה לבד) ובדף השני ברכה כלשהי. על מנת לשוות לעוגה מראה של ספר תורה היא רוצה משני צידי הספר גלילים כמו של ספר תורה. ושאלותי: לגלילים שבצדדים באיזו עוגה כדאי להשתמש? ומהם המוטות שיש בספרי התורה בעוגות שראיתי בגלריה? וכיצד עושים את הסימון לספר בצדדים (דוגמת דפים)? תודה לכל המגיבות!!!! אגב כמה ק"ג בצק סוכר אמור לקחת כולל הגלילים?

נלי שור

New member
נראה לי שאת מבלבלת בין שני סוגים:

ספר תורה כמו בבית כנסת עם גלילים בצדדים נכתב על קלף אחד ומגולגל - הוא לא נראה כמו ספר פתוח. ספר פתוח עם דפים - אין לו גלילים בצדדים. את צריכה להחליט מה את רוצה לעשות. אם את מחליטה גלילים- אפשר לעשות אותם מרולדות או מעוגה בחושה מגולפת לגליל. את המוטות אפשר מבצק סוכר, פסטילאז', מוטות עץ עטופים בבצק, ופלים גליליים. סימון הדפים בספר פתוח נעשה לאחר הציפוי- אפשר לעבור עם סרגל או עם הצד האחורי של סכים ולסמן חריצים לא מאד עמוקים. כדאי מאד את הדפיפ העליונים לעשות מדף בצק נפרד שיהיה אותנטי. לדעתי את צריכה משהו כמו 1/2 2 ק"ג בצק לספר תורה עם גלילים (ויישאר לך עודף) וכ 1 ק"ג לספר פתוח (וגם כאן יישאר לך עודף).

idanker

New member
נלי תודה, הלוואי והייתי מתבלבלת

זהו בדיוק התיאור המדוייק של מה שהיא רוצה מצד אחד שיהיה ספר פתוח ומצד שני שישווה מראה של ספר תורה!!! אגב הכי נכון לעטוף בנפרד את הגלילים ואז לחבר לעוגה המלבנית נכון? תודה

זה מה שאת מחפשת?

הגלילים הן שתי רולדות. הכל מצופה בבצק שוקולד לבן. בצדדים יש יציקות סוכר (עגולות) והידיות עשויות מניפוח סוכר, אך אני בטוחה שאפשר לעשות אותן גם מבצק סוכר.

idanker

New member
כן אסנת זו פחות או יותר הכוונה

הציפוי של הרולדות בנפרד מהעוגה הגדולה נכון? תודה

כן, זה יותר פשוט וגם כך זה נראה

במציאות (הבן שלי עלה לתורה לפני שבועיים, אז ראיתי.....) אסנת

למעלה