עוגת פאי לימון

עוגת פאי לימון

מישהו יכול לומר לי מדוע כאשר הכנסתי את הפאי לאפיה שניה עם קרם הלימון , הכל התפרק והפך לנוזל ?????
 

TCHM

New member
תצייני בבקשה מה ואיך הכנת בכדי שאפשר יהיה לענות.

 
תודה על התגובה


אז את בצק הפאי , בצק פריך רגיל,
את הקרם עצמו, מיץ לימון חצי סחוט חצי מבקבוק קנוי
קורנפלור חלמונים סוכר , חמאה , בישלתי ואחר כך הכנסתי
לאפיה שניה, בבישול הקרם התאחד היה מדהים
וטעים , אבל כשהכנסתי לתנור הכל הפך לנוזל
למזלי שמתי נייר כסף מתחת לתבנית , אחרת
הייתי צריכה לקנות תנור חדש ............
 

TCHM

New member
התשובה לא שלמה, אין כמויות ואופן הכנה.

בכל אופן זה לא אמור להפוך לנוזלי, גם אם שוגים בזמן אפיה המלית לא אמורה
להפוך לנוזלית מקסימום היא יכולה להסדק שזה גם לא טוב.
כנראה שהרכב החומרים אינו נכון.
ובבקשה לא להשתמש במיץ לימון משומר לאפיה, זה מלח לימון וצבע מאכל.
מצרף מתכון שלי, מקווה שיתאים לך.

 

נוגה 44

New member
שאלה לגבי מיץ הלימון

כתבת לא להשתמש במשומר
ישנם שכתוב עליהם 100 טבעי וצריכים להשמר במקרר אחרי הפתיחה, גם בהם לא?
כי פעמים רבות אני לא משיגה לימון טרי
 

TCHM

New member
100% טבעי...

זה אומר בלשון החוק - מה שהוסיפי הוא 100% מיץ לימון טבעי, זה לא
אומר שכל התכולה היא מיץ לימון טבעי!.

קיימים סוגים שונים של מיץ לימון משומר, אם השימור נעשה בעזרת
חומרי שימור או בחימום/וואקום וכמות המיץ הטבעי היא גבוהה יחסית
יש צורך לשמור במקרר לאחר הפתיחה אבל זה לא ימנע קלקול לאורך
זמן ולכן צריך גם לכתוב "לשימוש כ... לאחר הפתיחה ושמירה במקרר",
לא בטוח שזה נעשה.

אם דרושה כמות מועטה של לימון ושאינו מרכיב מהותי לצורך הטעם
כמו בטארט לימון או עוגת לימון או קארד לימון למשל אין בעיה להשתמש
במיץ לימון משומר באיכות טובה, רצוי שכולל מיץ טבעי במרכיבים ולא רק
מלח לימון מים וצבע.
 

TCHM

New member
חשוב להבחין בין סוגי מיץ הלימון...

מיץ לימון טבעי - כל התכולה היא 100% מיץ לימון טבעי, מפוסטר או בתוספת חומר משמר. (שווה ערך למיץ סחוט טבעי למעט חומרי השימור)
מיץ לימון משומר - מכיל בחלקו מיץ לימון טבעי, חומצת לימון, חומר משמר ומים.
תרכיז מיץ לימון משומר - כנ"ל אבל מרוכז (בד"כ פחות מים).
תחליף מיץ לימון - חומצת לימון, מעט מאד מיץ טבעי אם בכלל, מים עם/בלי חומר משמר.
 
למעלה