עוגת פירות ופירורים יפיפייה-חובה

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אבל אוהבת פירורים גדולים. כשהכנתי

לשבת בלי הפיסטוק, הוספתי חצי כוס שיבולת שועל לכוס הפירורים אז הפירות היו מכוסים יותר.

באמת אנסה עם שכבת קינמון במקום פירות פעם.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת פירות ופירורים יפיפייה-חובה

בכל בית, בכל קיץ, עם או בלי שכבת הפיסטוק! מתכוונת לעוגה שיעלה הביאה בשבוע שעבר, מכובן.

הכנתי למפגש משפחתי ביום ד', עם שכבת הפיסטוק - מהממת, טעימה, קייצית. עד כדי כך שגברה על הצורך התמידי להכין מתכון חדש - הכנתי שוב ביום שישי (!), בלי שכבת הפיסטוק, מה שאומר ללא צורך במערבל!

מקווה שתנסו.

הכנתי עם משמשים, אפרסקים ודובדבנים ועם שברי פיסטוק בפירורים.

עוגת פירורים עם מחית פיסטוק דובדבנים או מישמש הקיץ שלנו/יעלה

לדעתי, עוגת הקיץ הכי יפה והכי טעימה שלנו. רק חבל שעונתה קצרה ובדרך כלל מצליחה להכין אותה רק פעמיים בדרך כלל.

עוגת פירורים פיסטוק דובדבנים

תבנית מלבנית גדולה 38 על 27

בסיס: עוגת פירורים הוותיקה שלי

350 גרם קמח
1 אבקת אפיה
200 גרם חמאה
1 כוס סוכר כולל 1-2 סוכר ווניל
1 שמנת חמוצה (200 גרם)
1 ביצה גדולה
1 חלמון

אופן ההכנה:
מכינים פירורים מקמח / סוכר / חמאה (כמה סיבובים במעבד או בידיים)
מורידים 1 כוס של פירורים ומשאירים בצד לקישוט
מוסיפים לפירורים שבקערה את הביצה, חלמון ושמנת.
מורחים את התערובת בתבנית המשומנת/מנויירת. אם קשה למרוח, אפשר להרטיב מעט את היד ולהדק עד שהכל מכוסה. נראה שזו שכבה דקה, אבל זה תופח לגובה.
לשים התבנית במקרר.

תערובת פיסטוק
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
2 ביצים גדולות
1 חלבון
כפית רום או כף ליקר שקוף (לא כהה!)
100 גרם אבקת שקדים
2-3 כפות קמח תופח
2 כפות משחת פיסטוק (בחום החדר, לוודא שהכל מעורבב היטב! )

מקציפים את החמאה והסוכר
מוסיפים את הביצים/חלבון וממשיכים להקציף
מוסיפים את הפיסטוק ומערבבים היטב כך שלא יישארו כתמים כהים יותר.
מוסיפים את כל יתר החומרים.

מורחים או מפזרים גושים קטנים של התערובת מעל הבסיס הקר כך שהכל מכוסה.

שמים את הפרי בצפיפות סבירה:
דובדבנים מגולענים (צריך כ-84 יח'), או חצי כמות או חוצים אותם.
כ-18 משמשים חתוכים לרבעים או פרוסות.

מפזרים למעלה את הפירורים עם או בלי פלחי שקדים / שברי פיסטוק.

אופים בחום של כ-160 מעלות, עד שקיסם יוצא יבש והעוגה זהובה.

נשמר גם בהקפאה בקופסא סגורה היטב-היטב.





 

amysh

New member
גמאני הכנתי עוגת פירות עם פירורים, מתכון אחר

מאיזה ספר אמריקאי, בקושי הבנתי את המתכון (לא בגלל בעית האנגלית שלי) אבל יצאה פצצה!
 

אמרלדה

Active member
ואי ואי איזה תמונות, הרגת אותי. כפי שאת יודעת

אני לא אכין עוגה, אלא אם כן יש לי סיבה טובה...ויש לי, בקרוב. מארחת.אבל אני לא יודעת מה זו משחת פיסטוק, ואני צריכה עוגת פרווה.אז יש משהו אחר שמזכיר את זה, ועדיין יהיה טעים?
 

חנהפ

Active member
משחת פיסטוק ניתן לקנות בחנויות

המתמחות וגם להכין בקלות לבד,
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנתי לשבת בלי שכבת הפיסטוק-

עיסה, פירות פירורים ולתנור. היה פחות מרשים אך טעים לא פחות. אפיתי בתבנית מלבנית קצת יותר קטנה.

ומתכננת בפעם הבאה להכין משחת פיסטוק בבית (שכחתי את המרכיבים שהיו רשומים, אך בטח אפשר למצוא ברשת).
 

shira1960

Active member
זה לא חוקי מה שאת עושה!

במיוחד אחרי הבוקר במעצבן שהיה לי (ביקור בשני - שני!! - משרדי מס הכנסה שונים, תוך טרטור בתחבורה ציבורית בחום הנוראי), איך היה מתאים לי משהו כזה עכשיו. לא יודעת אם יהיו לי קליינטים לזה בבית (הצבע הירוק ירתיע את הפיינשמקר) אבל אולי אני אביא לעבודה...
 
למעלה