עוגת קדאיף בדבש ורימונים
חומרים: תבנית 25*30 ס"מ 750 ג' אטריות קדאיף אפויות (ניתן להשיג בשוק לוינסקי) 350 ג' גבינת מסקרפונה 250 ג' שמנת מתוקה מוקצפת 5 חלמונים 125 ג' סוכר 1 קליפת תפוז מגוררת (רק החלק הכתום) לרוטב: 1 רימון מפורק 150 ג' שמנת מתוקה 75 ג' דבש 1) מעל סיר מים מבעבעים מניחים קערה ובתוכה החלמונים, סוכר ותפוז. מקציפים בזהירות עד שהצבע הופך צהוב בהיר והביצים מגיעות לטמפרטורה מעל 60. 2) מעבירים למיקסר, ממשיכים להקציף עד שהמסה מתקררת, מוסיפים את המסקרפונה, ממשיכים להקציף במהירות בינונית עד שהמסה מתייצבת, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. 3) מסדרים בתבנית חצי מכמות האטריות האפויות (במידה וקניתם אטריות לא ממותקות, יש להזליף מעט מי סוכר על האטריות). למרוח את הקרם בעדינות ומעל את שארית האטריות. 4) לקרר לפחות במשך שש שעות במקרר. 5) להגשה: מקציפים 150 ג' שמנת מתוקה, מערבבים פנימה את הדבש והרימונים. יוצקים מעט מהרוטב וכן על המנה ולהגיש. בתיאבון וחג שמח מקור - אבי אפרתי | תמרה מהאתר REST
חומרים: תבנית 25*30 ס"מ 750 ג' אטריות קדאיף אפויות (ניתן להשיג בשוק לוינסקי) 350 ג' גבינת מסקרפונה 250 ג' שמנת מתוקה מוקצפת 5 חלמונים 125 ג' סוכר 1 קליפת תפוז מגוררת (רק החלק הכתום) לרוטב: 1 רימון מפורק 150 ג' שמנת מתוקה 75 ג' דבש 1) מעל סיר מים מבעבעים מניחים קערה ובתוכה החלמונים, סוכר ותפוז. מקציפים בזהירות עד שהצבע הופך צהוב בהיר והביצים מגיעות לטמפרטורה מעל 60. 2) מעבירים למיקסר, ממשיכים להקציף עד שהמסה מתקררת, מוסיפים את המסקרפונה, ממשיכים להקציף במהירות בינונית עד שהמסה מתייצבת, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת. 3) מסדרים בתבנית חצי מכמות האטריות האפויות (במידה וקניתם אטריות לא ממותקות, יש להזליף מעט מי סוכר על האטריות). למרוח את הקרם בעדינות ומעל את שארית האטריות. 4) לקרר לפחות במשך שש שעות במקרר. 5) להגשה: מקציפים 150 ג' שמנת מתוקה, מערבבים פנימה את הדבש והרימונים. יוצקים מעט מהרוטב וכן על המנה ולהגיש. בתיאבון וחג שמח מקור - אבי אפרתי | תמרה מהאתר REST