עוגת קומות מחייבת הפרדה בין העוגות?

lolas sunrise

New member
עוגת קומות מחייבת הפרדה בין העוגות?

אני רוצה לעשות עוגת קומות בפעם הראשונה. איזו תמיכה עליי לשים על מנת שהעוגות (2 קומות) יעמדו אחת על השנייה? האם אני יכולה לשים עמודים שמכניסים בתוך העוגה כתמיכה? והאם אני חייבת לשים הפרדה של צלחת או קרטון ביניהם? אשמח לטיפים ולעצות נוספות! תודה רבה לכן, לולה :)

kazoushi

New member
טיפים

אני רק מתחילה אבל שמחה לענות, כעיקרון את לא חייבת הפרדה זה יותר ליופי, הכובד של העוגות מחזיק אותם אחת על גבי השניה, ולמה קרטון? לא צריך. עצה ממני אם העוגה העליונה לא ישרה תיישרי אותה לפני שאת מניחה על הראשונה...זה עשה לי די ברוך בפעם הראשונה שניסיתי, ואת עוטפת אותה בבצק סוכר בנפרד ואח"כ מניחה אותה על (נעזרתי במרית כזו של חביתה כדי להרים אותה). מקווה שעזרתי בהצלחה :).

ניסיוני אינו רב אך לדעתי את חייבת הפרדה ותמיכ

ותמיכה בין הקומות, אלא אם כן הקומה העליונה ממש קטנטנה, אחרת העוגה העליונה תשקע לתוך התחתונה. את העוגה העליונה את עוטפת כשהיא מונחת על קרטון (עובי הקרטון תלוי בגודל ובמשקל העוגה), בעוגה התחתונה תתקעי 5 מקלות עץ (כמו ביצירות של הילדים), המקלות צריכים להיות בגובה העוגה בדיוק, אח"כ אפשר להניח את העוגה העליונה ולהסתיר את החיבור ע"י סגירה. בהצלחה!

kazoushi

New member
אוקיי לא ידעתי..חח

אבל העוגות שלי החזיקו יפה אחת על השניה בלי בעיות. כנראה תלוי בסוג העוגה...?

net the jet

New member
יכול להיות, וגם ענין של מזל. עדיף לעבוד "לפי

הספר" מאשר לפקשש בדיוק בעוגה חשובה. אז ככה- כל עוגה נעטפת בנפרד, לכל עוגה יש בסיס נפרד משלה ( גם עוזר בחיתוך, כל קומה בנפרד, ואפשר ככה גם לאפות עוגות שונות , לא מתערבבים הטעמים ) לגבי המקלות תמיכה- מכניסים לעוגה, מסמנים בדיוק איפה הקצה, מוציאים ואז חותכים את המקל ע"פ הסימון

lolas sunrise

New member
תודה רבה על העזרה ועוד משו קטן...

אם אפשר ברשותכן בנות... האם הטעמים הבאים הולכים ביחד? קומה תחתונה עוגת מייפל קומה אמצעית עוגת שוקולד עומה עליונה עוגת תפוז ומה לדעתכן יתאים לכל עוגה כציפוי לפני הבצק סוכר? תודה רבה לכן!! :) לולה.

net the jet

New member
אם את מפרידה כל קומה ע"י קרטון אין סיבה

שלא ילכו יחד. לגבי קרם- למייפל- פשוט מייפל שוקולד- גנאש עוגת תפוזים- או קרם חמאה עם קצת מיץ ץפוזים וגרד תפוז, או אפילו סתם איזה ריבה חמצמצה מדוללת במים

net the jet

New member
אפשר גם לעוגת תפוז ציפוי שוקולד

אני מאד אוהבת שילוב של שוקולד תפוז, אבל לא כולם אוהבים .

lolas sunrise

New member
תודה:) כמה ימים אפשר הלשאיר עוגה בחוץ?

עוגה חלבית עם גאנש... כמה זמן תחייה בלי קירור? תודה רבה מאוד על כל הטיפים!!! :) לולה.

net the jet

New member
שלושה זה בסדר גמור ( בהנחה שחלבית את מתכוונת

עם חמאה או שמנת\אשל וכ"ו ולא עם איזה מילוי....

lolas sunrise

New member
אז אין אפשרות להכין עוגה...

חתוכה באמצע על גנאש ולתת לה לעמוד נגיד יומיים עד לאכילה?

למעלה