עוגת קוקוס בחושה

revavonet

New member
עוגת קוקוס בחושה

יש לי "דודא" רצינית לעוגת קוקוןס.
משהו פשוט עסיסי והכי חשוב בחושה!
חשוב גם שלא יכיל שמנת מתוקה, ועדיף ללא קרם קוקוס.
לא להקרים חמאה ולא להקציף ביצים.
הכל בקערה אחת לאינגליש קייק אחת ושתהיה עוגה בדוקה, לא מתכון עלום מרחבי הרשת.
האם למישהו יש מתכון כזה?
 

bali

New member
מנהל
העאוגה היחידה שמכירה ואוהבת היא זו של ארומה

תפוזים סולת וקוקוס.
היא דורשת הקצפה של חלבונים, אם כי אני מניחה שאפשר גם לא להקציף אותם, ואז העוגה תצא יותר דחוסה, שזה לא נורא.

עוגת תפוזים, סולת וקוקוס / קפה ארומה

מתאים ל 2 עוגות אינגליש קייק בתבניות חד פעמיות (להניח את התבניות על תבנית של התנור כדי שגם הלמטה ייאפה טוב) או עוגה אחת בתבנית עגולה מס' 26.

1 כוס קמח רגיל
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
3/4 כוס סוכר
1 שקיק אבקת אפיה
1 שקיק סוכר וניל
4 ביצים
3/4 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
גרידה מקליפה של תפוז אחד

לסירופ -
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1/2 לימון סחוט

הוראות הכנה
מקציפים חלבונים עם סוכר.
מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה.
בקערה נפרדת מערבבים שמן חלמונים ותפוזים.
להוסיף חומרים יבשים לחלמונים ולערבב עם החלבונים המוקצפים
להעביר לתבנית , להוסיף מעט קינמון באמצע (אני לא שמתי קינמון) ומעל ולאפות 160 מעלות 30 דקות או עד שמזהיב וקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה.

להרתיח מים סוכר ולימון (או קצת מיץ תפוזים) ולשפוך על העוגה באופן שווה כשהיא חמה. אם הסירופ לא כל כך נספג, לדקור את העוגה עם קיסם או סכין וככה הסירום יחלחל פנימה יותר בקלות.

אפשר להשתמש בקלמנטינות במקום תפוזים.
 

revavonet

New member
תודה באלי, הכנתי עוגה

לקחתי מתכון לעוגה בחושה ושדרגתי אותו שיתאים לי.

עוגת קוקוס ופינה קולדה

מרכיבים :
1/2 כוס סוכר
3 ביצים
1 כפית תמצית תמצית וניל
1 כוס שמן קנולה
3-4 כפות פינה קולדה
1 כוס חלב מעורב ב2 כפות לימון
2 כוסות קמח, מנופה
1 שקית אבקת אפייה
2 כוסות קוקוס

לסירופ:
1 כוס סוכר
3/4 כוס מים
כף גדושה נס קפה

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל 180 מעלות, שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל והשמן ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את הפינה קולדה

2. מוסיפים לסירוגין את החלב והקמח ובסוף את אבקת האפייה והקוקוס ומערבלים 3 דקות.

3. יוצקים את התערובת ל2 תבנית.אנגליש קייק מניחים את התבנית במרכז התנור ואופים 30-40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.

4. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים וכף הנס קפה, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מברישים אותה בסירופ עד שהוא נספג לתוכה.
יצאה עוגה מדהימה שקשה להפסיק לנשנש.
 

bali

New member
מנהל
נשמע טעים ומזכיר לי שיש לי ליקר קרם קוקוס

שלא ניסיתי עדיין, וחבל. קניתי אותו בדיוטי פרי בנסיעה האחרונה שלי.
 

pirge

New member
עוגת קוקוס קלמנטינות בחושה ועסיסית

עוגת החורף של פירגה מ- טועמים במטבח עם פירגה

תמונה של שיר123


זו אחת העוגות שקיבלה את מירב המחמאות והתשבוחות בפורומי האוכל השונים של תפוז.
עוגת החורף של פירגה – מתוקה ורטובה בצבע יפהפה של הדרים.
כמעט כולם כבר מכירים. כמעט כולם כבר טעמו. כמעט כולם ממשיכים להכין גם בקיץ כי אין טעם לחכות לחורף ולהחמיץ טעימה טובה.
אפשר להכין בתבניות מאפינס כעוגות אישיות.

המצרכים בקערה גדולה:
כוס וחצי קוקוס
כוס סוכר
2 כוסות קמח רגיל
שקית אבקת אפיה
לבחוש ביחד ולהוסיף:
כוס שמן קנולה
כוס מיץ קלמנטינות טרי סחוט ומגולען ולא מסונן
2 ביצים שלמות
חצי כוס מים חמים
לערבב היטב עד למיזוג החומרים.
ליצוק לתבנית ולאפות בחום 175 מעלות כ-40 דקות.
צבע העוגה זהוב חום.
להוציא את העוגה ולחורר אותה בקיסם ומיד לצקת סירופ חם

סירופ חם על עוגה חמה:
כוס מיץ תפוזים ממותק
לקרר בטמפרטורת החדר.
תהנו
 
למעלה