עוגת קרם יוגורט

  • פותח הנושא TCHM
  • פורסם בתאריך

TCHM

New member
עוגת קרם יוגורט

לתחתית:
1 ביצה L
30 גר' סוכר
30 גר' קמח
¼ כפית אבקת אפיה
10 גר' חמאה מומסת

למלית:
500 גר' יוגורט
2 כפיות גרירת קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
150 גר' סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
10 גר' ג'לטין

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 20X30.
  2. מקציפים את הביצה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את החמאה המומסת בהקצפה.
  3. מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים, יוצקים על תחתית התבנית.
  4. אופים עד לקבלת גוון זהוב ומוציאים לצינון מלא.
  5. מניחים את הג'לטין בקערה קטנה ומוסיפים 2 כפות מים, מניחים ל-5 דקות ומחממים מעט במיקרוגל להמסה.
  6. מקציפים את היוגורט, קליפת הלימון, הוניל והסוכר.
  7. מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה יציבה ומקפלים לתערובת היוגורט, מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עו חצי דקה
  8. יוצקים את התערובת על התחתית האפויה ומחליקים.
  9. מעבירים למקרר ללילה וחותכים לריבועים.


 

TCHM

New member
עוגת ריקוטה תפוחי עץ

עוגת ריקוטה תפוחי עץ

250 גר' קמח
125 גר' עמילן תפו"א
10 גר' אבקת אפיה
250 גר' גבינת ריקוטה
75 גר' דבש
75 גר' סוכר
3 ביצים L
1 כפית תמצית וניל
120 גר' חמאה מומסת
2 תפוחי עץ מזן מתוק קלופים ומגולענים

  1. מנפים את הקמח, עמילן תפו"א ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
  2. מערבבים היטב בקערה את הגבינה, הדבש, הסוכר, הביצים ותמצית הוניל.
  3. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים.
  4. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים, אם התערובת מאד סמיכה מוסיפים 2-3 כפות חלב ומערבבים.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית טבעת 24 ומשטחים.
  6. חוצים את התפוחים ופורסים לפרוסות בעובי 6 מ"מ, נועצים עמוק בתערובת העוגה שבתבנית.
  7. מכניסים לאפיה של כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.


 

TCHM

New member
פשטידת תרד וגבינות

תבנית 24 סיליקון או תבנית קפיצית.

4 ביצים L
200 מ"ל גבינת קוטג'
150 גר' גבינה צהובה טובה מגוררת
50 גר' גבינת פטה או בולגית מפוררת
150 גר' קמח
3 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית מלח או לפי הטעם
מעט אגוז מוסקט
300 גר' תרד מאודה או קפוא, סחוט היטב וקצוץ דק
50 גר' שמן
  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מנפים את הקמח ואבקת האפיה לקערה ומניחים בצד.
  3. טורפים בקערה את הביצים, מוסיפים את שאר החומרים לפי סדר ההופעה ומערבבים היטב.
  4. יוצקים לתבנית ומחליקים, מכניסים לאפיה של כ-30 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש וקרום הפשטידה משחים מעט.
  5. מוציאים ומצננים בתבנית על רשת, הופכים לצלחת הגשה.
  6. הפשטידה טובה להקפאה עטופה בניילון נצמד.


 

TCHM

New member
פשטידת בצל

פשטידת בצל

180 גר' קמח מנופה
10 גר' אבקת אפיה
3 ביצים
200 גר' חמאה רכה
50 גר' חמאה (נוספים לטיגון)
3 בצלים גדולים
1 שן שום
400 גר' שמנת חמוצה
250 גר' גבינה לבנה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
גבינת פרמז'ן מגוררת

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חוצים את הבצלים לשניים. פורסים כל חצי לפרוסות דקות פורסים את שן השום לפרוסות דקות. מטגנים את הבצלים בחמאה על להבה בינונית מתבלים את הבצלים במלח, פלפל שחור גרוס, קורט אגוז מוסקט ממשיכים לטגן, עד השחמה קלה.
  3. במיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הביצים, החמאה הרכה, שני גביעי השמנת, הגבינה הלבנה והפרמז'ן. מוסיפים את אבקת האפייה בסוף. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מוסיפים לבצק את תערובת הבצלים ומערבבים מעבירים את התערובת לתבנית 24 עגולה משומנת.
  5. אופים את הפשטידה כ-40 דקות, עד שהיא מתייצבת, מקבלת צבע זהוב יפה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא יבש.
  6. מקררים בטמפ' החדר כ 30 דקות.


 

מיקהפ

New member
הכל מריח טעים.

שאלה, אני מוצאת את שמך פעמיים, עם אבי ובלי,
אולי רק נדמה לי, זה לא אתה שהערת על כמות החמאה ושאר הדברים הטובים בעוגת הגבינה? כי פשטידת הבצל נראית ובטוח נורא טעימה, אבל המון חמאה, ברור שאם אקטין
תהיה פחות טעימה.
 

יהלי 14

New member
אפשרי לוותר על טיגון הבצלים ?ופשוט להעביר לעיסה כשהם חתוכים

וכמה זוקיני יש לגרד על מנת לקבל 2 כוסות ?
תודה מראש . אכין אותן לחג
 

TCHM

New member
חייבים לטגן מעט את הבצל לפני האפיה...

כמה זוקיני? תלוי בגודל זה יכול להיות אחד גדול או שניים
קטנים. כשכותבים כוסות הכמות מדויקת.
 
למעלה