עוגת קרם יוגורט
לתחתית:
1 ביצה L
30 גר' סוכר
30 גר' קמח
¼ כפית אבקת אפיה
10 גר' חמאה מומסת
למלית:
500 גר' יוגורט
2 כפיות גרירת קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
150 גר' סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
10 גר' ג'לטין
לתחתית:
1 ביצה L
30 גר' סוכר
30 גר' קמח
¼ כפית אבקת אפיה
10 גר' חמאה מומסת
למלית:
500 גר' יוגורט
2 כפיות גרירת קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
150 גר' סוכר
500 מ"ל שמנת מתוקה
10 גר' ג'לטין
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית 20X30.
- מקציפים את הביצה והסוכר לתערובת בהירה, מוסיפים את החמאה המומסת בהקצפה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים, יוצקים על תחתית התבנית.
- אופים עד לקבלת גוון זהוב ומוציאים לצינון מלא.
- מניחים את הג'לטין בקערה קטנה ומוסיפים 2 כפות מים, מניחים ל-5 דקות ומחממים מעט במיקרוגל להמסה.
- מקציפים את היוגורט, קליפת הלימון, הוניל והסוכר.
- מקציפים את השמנת המתוקה לקציפה יציבה ומקפלים לתערובת היוגורט, מוסיפים את הג'לטין המומס ומקציפים עו חצי דקה
- יוצקים את התערובת על התחתית האפויה ומחליקים.
- מעבירים למקרר ללילה וחותכים לריבועים.
