עוגת קרם שוקולד על מרנג שקדים ואגוזים
המתכון הבא זה של אורן בקר והוא שמור אצלי כבר מ-2008 אבל רק עכשיו הגעתי אליו. ולא מצטערת לרגע שניסיתי אותו. העוגה מאוד טעימה
למתכון עם תמונות
מצרכים:
המרכיבים:
160 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית נס קפה
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
לבסיס:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
1/4 כוס שקדים טחונים
לגנאש (אופציונלי):
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
מקפלים פנימה את אגוזי הלוז, השקדים הטחונים ויתר הסוכר.
יוצקים לתוך התבנית ואופים בתנור, שחומם מראש לחום של 160 מעלות, כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
ממיסים בסיר כפול (באן מארי) או במיקרוגל את השוקולד מריר, הקפה והחמאה.
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס.
יוצקים את המסה על הבסיס ואופים פעם נוספת בתנור, בחום של 160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים את העוגה במשך 12 שעות לפחות.
ממיסים שמנת, השוקולד והחמאה בסיר כפול (בן מארי) עד לקבלת מרקם חלק.
יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת ומצננים שוב כחצי שעה.
המתכון הבא זה של אורן בקר והוא שמור אצלי כבר מ-2008 אבל רק עכשיו הגעתי אליו. ולא מצטערת לרגע שניסיתי אותו. העוגה מאוד טעימה
למתכון עם תמונות
מצרכים:
המרכיבים:
160 גרם שוקולד מריר
1/2 כפית נס קפה
50 גרם חמאה
3 ביצים
1/4 כוס סוכר
לבסיס:
5 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים, קצוצים גס
1/4 כוס שקדים טחונים
לגנאש (אופציונלי):
1/2 כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
אופן הכנה:
מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ואוורירי.
מקפלים פנימה את אגוזי הלוז, השקדים הטחונים ויתר הסוכר.
יוצקים לתוך התבנית ואופים בתנור, שחומם מראש לחום של 160 מעלות, כ-15 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
ממיסים בסיר כפול (באן מארי) או במיקרוגל את השוקולד מריר, הקפה והחמאה.
מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר ומקפלים פנימה את תערובת השוקולד המומס.
יוצקים את המסה על הבסיס ואופים פעם נוספת בתנור, בחום של 160 מעלות, כ-20 דקות.
מצננים את העוגה במשך 12 שעות לפחות.
ממיסים שמנת, השוקולד והחמאה בסיר כפול (בן מארי) עד לקבלת מרקם חלק.
יוצקים את הגנאש על העוגה המצוננת ומצננים שוב כחצי שעה.