עוגת קשת בענן

עוגת קשת בענן

לחברה מאד טובה הייתה יומולדת אתמול והייתי קצת בלחץ להכין עוגה במהירות אבל עדיין שתהיה מיוחדת. לקחתי מתכון רגיל של עוגה בחושה (כל מתכון יתאים לדעתי, המתכון המקורי שאני ראיתי היה בכלל עם תערובת מוכנה לעוגה..) מחלקים את הבלילה ל6 קעריות שוות, שמים בכל אחת מהקעריות מעט מעט צבע מאכל ומערבבים. את העוגה מרכיבים כאשר מתחילים עם שפיכת הבלילה הראשונה למרכז התבנית, ואז מזיגת הבלילה השנייה למרכז הבלילה הראשונה ששפכנו באיטיות, ואז מוזגים את השלישית למרכז השנייה שמזגנו וכן הלאה (בהודעות הבאות יש תמונות להמחשה) בדיוק כמו עוגת הספירלה של קרין גורן, למי שמכירה. מבחוץ מצפים את העוגה בקצפת לבנה וכך יש מבחוץ ענן, מבפנים קשת, עוגת קשת בענן! בנוגע לצבעי מאכל: אני יודעת שרובנו סולדים קשות מצבעי מאכל, וזה נכון בהחלט, אבל אני חושבת שכהרגל יום יומי זה נכון מאד (כלומר, לא לאכול כל יום קרטיב דובדבן שצובע את הפה למשך שבוע) אבל פעם בשנה, בחגיגה מיוחדת שרוצים שתהיה צבעונית ושמחה זה ממש ממש לא נורא.

dhara

New member
מבחינה אסטתית זה מקסים

אבל אין סיכוי שאני אוכל כזה דבר
לא משהו אישי נגדך, כן?
איזה מין טעם יש לעוגה הזאת?

תותי655

New member
אני גם חושבת כמוך

זה ממש מדהים, לילדים וכו'.... אבל מרוב הצבעי מאכל ממש יהיה קשה לאכול חח לדעתי אין לה טעם מיוחד הרי צבעי מאכל לא משפיעים על הטעם

למען האמת-

טעם סטנדרטי לחלוטין של עוגה עם קצפת ותותים. לצבע המאכל אין שום טעם, אפילו לא טעם לוואי קטן.. (וזה באמת מפתיע..) יש ממש כמה גרגירי אבקה של צבע מאכל בכל בלילה.. אצלי קרתה הפעולה ההפוכה, בכלל לא היה בא לי עוגה אבל ברגע שראיתי את כל הצבעים האלה, הרגשתי שאני חייבת להרגיש את הטעם של עוגה כחולה וזוהרת! זה פשוט עשה לי חשק..(:)

bali

New member
מנהל
נראה מדליק ../images/Emo45.gif

גם לי אישית תהיה בעיה פסיכולוגית לאכול עוגה כל כך צבעונית, אבל ילדים יתעלפו, ואם את אומרת שיש בה ממש מעט צבע מאכל אז אולי זה לא נורא כמו שזה נראה, ותכל'ס בקרטיב יש יותר צבעי מאכל ואוכלים אותו הרבה יותר מאשר עוגה כזו. ינוסה על האחיינית שלי מתישהו
כבר יש לי בראש מאפינס קשת בענן.

ענבאך

New member
אני בתור ילדה הייתי מתעלפת../images/Emo6.gif

הייתי רגישה לצבעי מאכל בתור ילדה [או לפחות זה מה שאמא אומרת
] ועד היום זה די קשה לי לראות דברים *כל כך* צבעוניים. אם כי זה נראה כיפי להכין.

bali

New member
מנהל
ההכנה בשבילי היא 3/4 מהכייף

בכל הקשור לאפייה, אז זה כבר סבבה. האמת שאף פעם לא ניסיתי להכין עוגת ספירלה מכל סוג שהוא, וזה מחדל! כי זה באמת נראה כייף.

היי

מכירה את העוגה....אחלה וריאציה לעוגה...תמיד ראיתי אותה כהפתעה לילדים בתוך עוגת בצק סוכר אבל לא חשבתי לעשות אותה עם קצפת ותותים. אני בטוחה שכולם היו המומים! בהחלט מיוחד וגם מתאים לפורים לדעתי...עוגה שהתחפשה

bali

New member
מנהל
אוגוסט יקרה, העציצים המתוקים שלך בדף הראשי../images/Emo70.gif

ידעתי שיש פוטנציאל רק לסדנה שלך, וכייף לראות את העציץ המתוק שלך ככה בדף הראשי של תפוז
שאפו

bali

New member
מנהל
בכייף, שמחה שזה חייך אותך ../images/Emo13.gif

גם אותי זה שימח וגרם לי לחייך

bali

New member
מנהל
תראי הפתעה משמחת ../images/Emo13.gif

טרי טרי מהיום

למעלה