עוגת ריבת חלב משגעת וקלה

צוצונת

New member
עוגת ריבת חלב משגעת וקלה

טורט ריבת חלב רכיבים: לטורט בסיסי: 6 ביצים 1/2 1 כוסות סוכר 1/4 1 כוסות קמח (אני משתמשת בקמח תופח) כפית תמצית וניל לקרם: 2 מיכלי שמנת מתוקה צנצנת קטנה של ריבת חלב (או 4 כפות גדושות לפי הטעם, אפשר יותר ואפשר פחות) סירופ סוכר להרטבת הטורט: 2 כוסות מים 1 כוס סוכר לקישוט: שוקולד מגורר, דובדבנים מסוכרים ו/או ריבת חלב. אופן הכנה: טורט בסיסי: להקציף את הביצים והסוכר לתערובת אוורירית, עד הכפלת הנפח. לקפל פנימה את הקמח מנופה. ליצוק את התערובת לתבנית קפיצית מס´ 26 משומנת. לאפות בחום בינוני 180 מעלות צלזיוס במשך 45 דקות לערך, עד שהעוגה מוצקה ואפויה. לצנן לגמרי בטמפ´ החדר (שעה שעתיים), לחתוך ל 3 בסיסים . להכין סירופ סוכר על ידי הרתחה של 2 כוסות מים וכוס סוכר על להמסת הסוכר. לצנן. להקציף את השמנת המתוקה עם מעט סוכר לקצפת יציבה . לערבב 1/3 מהקצפת עם ריבת החלב (לפי הטעם). להניח את הבסיס התחתון של הטורט על צלחת הגשה , להרטיב במעט סירופ סוכר, למרוח שכבה של קצפת, עליה מחצית מקרם ריבת החלב והקצפת. להניח את הבסיס השני, להרטיב שוב במי סוכר ולמרוח שוב שכבת קצפת ואת יתרת קרם ריבת החלב. להניח את הבסיס העליון ולמרוח בקצפת, כולל צידי העוגה. לעטר בפירורי שוקולד ו/או דובדבנים מסוכרים ו/או זילופים של ריבת חלב. לצנן היטב ולהגיש. הערות שלי: 1. להשתמש בתבנית קפיצית מס´ 26 משומנת. 2. ממליצה לפזר בצידי העוגה פתיתי קוקוס קלוי .השילוב של הקוקוס עם ריבת החלב מנצח!!! מקור המתכון: יובל אטיאס- בי"ס "טעמים" ירושלים
 
אני ממש מכינה אותה בהקדם../images/Emo140.gif

אני נורא אוהבת ריבת חלב
נורא טעים עם טוסט שחום או כרוטב לגלידה והקוקוס עם זה... ס ו פ נ י
 
למעלה