עוגת שוקולד ובירה נשר

BEAUTY האחת

New member
עוגת שוקולד ובירה נשר

עוגת שוקולד בירה שחורה לחה ועשירה
להסבר בתמונות מוזמנים לבלוג

הכמויות נמדדו על פי כוס בתכולה של 240 מ"ל
תבנית טבעת

רכיבים
1 כוס בירה מאלט שחורה
200 גרם חמאה ועוד קצת לשימון התבנית
3/4 כוס קקאו
2 כוסות קמח תופח
2 כוסות סוכר
צביתה של מלח
2 ביצים גדולות
1 גביע של שמנת חמוצה

ציפוי שוקולד
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
6 כפות שמנת מתוקה
3/4 כפית נס קפה

הכנה

העוגה
מחממים תנור 180 מעלות.
משמנים היטב את התבנית עם חמאה רכה .
אם אתם רוצים שהיא תשתחרר לכם באופן מושלם אל תתעצלו שמנו היטב עם חמאה, פדרו עם קקאו הניחו בצד.
בסיר בינוני מעל אש בינונית מביאים לרתיחה את הבירה והחמאה תוך כדי ערבוב עד שהתערובת אחידה והחמאה נמסה.
מניחים בצד לצינון.
בקערה גדולה מערבבים קמח ,סוכר ומלח ,מניחים בצד .
בקערת המערבל מערבלים היטב את הביצים עם השמנת עד אחידות ,מוסיפים את תערובת הבירה/חמאה
ומערבלים מעט רק עד שהבלילה מתאחדת (ניתן גם לערבב ידנית כמו בצילום).
מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים בקצרה במהירות מאוד נמוכה רק עד שמתאחד .
יוצקים לתבנית ,אופים כ- 35 דקות או עד שקיסם המוכנס פנימה יוצא יבש מניחים את העוגה לצינון .

מניחים בקערה לא גדולה שמנת ונס קפה מכניסים למיקרו ל 20 שניות ומערבבים .
המטרה היא להמיס את אבקת הקפה .
אחרי שהיא נמסה מוסיפים את השוקולד השבור ומכניסים למיקרו להמסה בפולסים של 20 שניות ערבוב קצר ושוב 20 שניות ומערבבים עד שנמס וחלק.
שופכים מעל העוגה הקרה ומתענגים .
 
למעלה