ארז יקר, ביקשת קיבלת.
ורק אקדים ואומר, שאת הקרדיט יש להעניק לאודטה דנין (המתכון פורסם באחד מספריה). הרי הוא, להלן, עם שיפורים וקיצורים הכרחיים: להכנת העוגה: 400 גרם שוקולד מריר 200 גרם חמאה ½ כוס חלב להמיס את החומרים בסיר כפול, עד לקבלת מרקם חלק. להסיר מהאש ולצנן. להוסיף 2 כפות קוניאק ולערבב היטב. לצנן. .. בינתיים: 6 חלמונים 4 כפות מחוקות סוכר להקציף, עד לקבלת קצף תפוח, בהיר ואוורירי. 12 כפות מחוקות קורנפלור להוסיף את הקורנפלור לתערובת החלמונים ולערבב ידנית. לאחד את קרם השוקולד עם תערובת החלמונים. לערבב היטב. 6 חלבונים 4 כפות מחוקות סוכר להקציף לקצף יציב. לאחד את קצף החלבונים עם תערובת השוקולד והחלמונים. להיזהר לא לשבור את הקצף. להעביר את תערובת העוגה לתבנית מלבנית בגודל 25X35 ס``מ (או עגולה בקוטר 26), משומנת ומקומחת. להכניס לתנור בחום c150, לשעה בדיוק. לצנן. לחתוך למלבנים ולאפסן בקופסא במקרר. (אני משאירה את העוגה העגולה בשלמותה, ופורסת רק לפי הצורך) לרוטב השוקולד: 200 גרם שוקולד מריר 50 גרם שוקולד חלב ½ מיכל שמנת מתוקה ½ כוס חלב להמיס את החומרים בסיר כפול, עד לקבלת מרקם חלק. להסיר מהאש ולצנן. 2 כפות קוניאק להוסיף את הקוניאק לרוטב השוקולד ולערבב היטב. לצנן. הגשה: לצקת מעל פרוסת העוגה כף או שתיים מרוטב השוקולד, להכניס למיקרו ל- 10 עד 15 שניות. להוסיף כדור גלידת וניל ולהגיש. מומלצת.. בחום!