עוגת שוקולד לבן

חסויה115

New member
עוגת שוקולד לבן

היי,
אני מחפשת מתכון לעוגת שוקולד לבן..מצאי כמה מתכונים באינטרנט אבל הדעות היו חלוקות..
לפני כמה שנים הכנתי ממתכון שבבסיסו העוגה הייתה עוגת שוקולד חלב עם ציפוי של שוקולד לבן ואני הפכתי אותה, כך שהעוגה הייתה שוקולד לבן והציפוי שוקולד לבן.
בנוסף, חשוב לי שהעוגה תהיה "שטוחה" כי ארצה לקשט אותה .. (או שאפשר להפוך חח)

תודה רבה :)
 

חנהפ

Active member
אולי עוגת גבינה עם שוקולד לבן?

רכיבים:
לתחתית (תבנית 26):
200 גרם פירורי עוגיות חמאה
70 גרם חמאה מומסת
2 כפות סוכר
לגנאש שוקולד לבן:
125 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות
למלית גבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
250 גרם גבינת שמנת
כפית תמצית וניל אמיתית
100 גרם סוכר
6 ביצים
לציפוי:
250 גרם שוקולד לבן, קצוץ
100 מ"ל שמנת מתוקה


אופן הכנה:
תחתית:
מערבבים את פירורי העוגיות עם החמאה המומסת והסוכר ומהדקים לתחתית תבנית מרופדת בנייר אפיה.
מקפיאים עד השימוש.

גנאש שוקולד לבן:
מחממים את השמנת בסיר מעל להבה בינונית. מביאים לסף רתיחה, מכבים את האש ושופכים את השמנת לקערה עם השוקולד הלבן.
מניחים ל-5 דקות.
מערבבים עד שהשוקולד נמס.

מלית הגבינה:
בעזרת מטרפה ידנית (או במיקסר, במהירות נמוכה) מערבבים גבינות, וניל, סוכר וביצים.
מוסיפים את הגנאש (בעודו חם) ומערבבים למסה חלקה ואחידה.
יוצקים את המלית על התחתית הקפואה.
מחממים תנור ל - 150 מעלות.
מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה מים רותחים, מכניסים את העוגה ואופים חצי שעה.
מורידים את חום התנור ל- 110 מעלות ואופים שעה נוספת.
העוגה מוכנה כשהיא עדיין רוטטת במרכזה.
מצננים לטמפרטורת החדר שופכים את הציפוי ומעבירים למקרר ל- 24 שעות.
הערות:
ע"פ מתכון של על השולחן עם התאמות שלי.


[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/02/blog-post_9607.html[/URL]
 
למעלה