עוגת שוקולד ליום הולדת

dorit841

New member
עוגת שוקולד ליום הולדת

שלום

אשמח לקבל מתכון לעוגה כזו שניתן לחתוך אותה לצורות מבלי שתתפורר.

אולי סוג של מתכון בסיסי שמתאים לעוגת יום הולדת.

יש לי מתכון קבוע לעוגת שוקולד טעימה מאד אך כשפורסים אותה היא מתפוררת.

תודה :)
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד לילדים

זו עוגה שאני משתמשת בה כשאני מצפה בבצק סוכר. גם המבוגרים אוהבים את הטעם של העוגה הזו, אגב.

היא יוצאת לחה בגלל השימוש בשמן וקצת דחוסה, מה שמאפשר לה "לסחוב" את המשקל של בצק הסוכר בקלות, ולא מתפוררת.

עוגת שוקולד לילדים
לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור

500 גרם קמח
400 גרם סוכר
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים

לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך שעה, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.
כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –
בסיר קטן לשים את כל חומרי הציפוי ולבשל תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. למזוג את הרוטב על העוגה ולמרוח אותו בצרה אחידה. לפזר סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.
הכמות של תערובת העוגה מספיקה גם ל 3-4 אינגליש קייק חד פעמיות, אם לא רוצים עוגה אחת ענקית.
 

dorit841

New member
תודה! ושאלה

אם אני ורצה לפרוס אותה כדי לעצב צורה (נגיד פרפר או רכבת) היא לא מתפוררת?
 

bali

New member
מנהל
היא לא מתפוררת, יחסית.

כל עוגה כשחותכים אותה יש קצת פירורים באיזור החיתוך, אבל זה קצת והם קטנים, היא לא מתפרקת. חשוב שהיא תהיה קרה לחלוטין כשמעצבים אותה. אם היא עדיין חמה או חמימה היא תתפורר יותר.

מומלץ למרוח שכבה דקה של קרם כלשהו, והיא מחזיקה את הפירורים, לקרר ולמרוח בשכבה נוספת של קרם או לצפות בבצק סוכר.
 
למעלה