עוגת שוקולד נפלאה לפסח

עוגת שוקולד נפלאה לפסח

קצת עבודה - להפריד את הביצים, אבל היא נהדרת! לא הרטבתי את המצות (ויתרתי על הקוניאק והוספתי את המצות הטחונות עם השקדים) אפילו לא הגענו לשלב הציפוי. המתכון - מהאינטרנט עם קרדיט כמובן: עוגת שוקולד בנוסח "סאכר" נפלאה לפסח / האמא של הבשלניות העוגה הזו היא לכל השנה, אלא שלא משתמשים בה בקמח אלא בשקדים, אז היא מתאימה לפסח. החמרים 6 ביצים מופרדות 200 גרם סוכר 150 גרם מרגרינה 150 גרם שוקולד מריר 150 גרם שקדים טחונים. (אני משתמשת בשקדים טחונים גס, אבל מי שרוצה עוגה יותר "חלקה" ישתמש בשקדים טחונים עדין.) 3 כפות קמח מצה (פירורי לחם- לסתם יום חול) קוניאק להרטבת קמח המצות (עד שיהיה לח מאד) לצפוי: 1) ריבת משמש 2) גלזורה שוקולד: 100 גרם שוקולד מריר 1-2 כפות סוכר 1 כפית חמאה (או מרגרינה) 1-2 כפות מים. ההכנה: טורפים חלמונים וסוכר עד שיהפכו בהירים וטפוחים, ממיסים ביחד במיקרוגל שוקולד ומרגרינה מצננים מעט ומוסיפים לחלמונים, מוסיפים פירורים מורטבים בקוניאק. את הקצף ומעליו את השקדים מכניסים ביד קלה. אופים בתבנית 24 משומנת ומקומחת בחום 180 מעלות, עד שמתייצב, וקיסם יוצא יבש.מצננים על רשת. מוציאים את העוגה מהתבנית והופכים אותה, כשצדה התחתון למעלה על צלחת הגשה. מורחים בריבת משמש כך, שכל הנקבוביות נסתמות. מכינים גלזורה, ומצפים את העוגה. יאמי יאמי
 
למעלה