עוגת שוקולד עדינה

clcl

New member
עוגת שוקולד עדינה

עוגת שוקולד עדינה עוגה זאת אף פעם לא נמאסת. מדובר בעוגה שתמיד קוצרת שבחים, גם מאנשים שלא ממש מכורים לשוקולד. החומרים הדרושים: 4 ביצים 7 כפות סוכר 4 כפות אבקת קקאו 2 כפות מים 3 כפות קמח לקרם: 1 שמנת מתוקה 1 פודינג וניל 1 כוס חלב 3 כפות ליקר שוקולד (או ברנדי) מדוללות ב- 4 כפות מים לציפוי: 100 גר' שוקולד מריר 2 כפות חלב 2 כפות מרגרינה אופן ההכנה: מחממים תנור לחום בינוני. מפרידים את הביצים. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה ומוסיפים בהדרגה ארבע כפות סוכר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב. בקערה נפרדת בוחשים את החלמונים, את אבקת הקקאו ואת יתר הסוכר היטב. מוסיפים את המים ואת הקמח עד לקבלת בלילה אחידה. מוסיפים את בלילת החלמונים לקצף בהדרגה, בתנועות עטיפה, עד שהבלילה חלקה ואחידה. משמנים היטב תבנית אפייה (רק את התחתית). יוצקים את הבלילה ואופים 25-30 דקות לפני מריחת הקרם יש לצנן את העוגה. הקרם: מקציפים את כל החומרים ומורחים על העוגה לשכבה אחידה. מניחים במקרר. ציפוי השוקולד: ממיסים בסיר את השוקולד את המרגרינה ואת החלב, עד שהשוקולד רותח. מערבבים כל הזמן, 20-30 שניות לאחר הרתיחה מכבים את הגז. מצפים את העוגה, ומקררים
 
למעלה