עוגת שוקולד רכה
זו העוגה שהכנתי לשבת . . . עוגת שוקולד רכה ****************** לתבנית 24 המרכיבים: 8 ביצים, מופרדות 1 כוס סוכר (200 גרם) 250 גרם שוקולד מריר 125 גרם חמאה 5 כפות קמח (50 גרם) לקישוט: אבקת סוכר או אבקת קקאו כהה או שניהם ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. מקציפים את החלבונים 2-3 דקות, עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ומבריק. מעבירים את הקצף לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר (שלא ייפול). 3. ממלאים סיר במים עד מחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף כך שתחתיתו לא תיגע במים. מניחים בסיר העליון את השוקולד והחמאה וממיסים עד שנוצר קרם חלק. מסירים מהכיריים. 4. מקציפים את החלמונים ושארית הסוכר כ- 7 דקות, לקרם בהיר ותפוח, מוסיפים לו את השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים גם את הקצף לעיסה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את הקמח דרך מסננת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע לחלוטין בעיסה. 5. יוצקים לתבנית ואופים כ- 25 דקות. העוגה אמורה להישאר לחה במרכזה – קיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח ומכוסה בפירורים. מצננים. מחלצים מהתבנית והופכים את העוגה על בסיסה, כך שתהיה ישרה מלמעלה. 6. הקישוט: בוזקים אבקת קקאו או אבקת סוכר (או שתיהן) דרך מסננת. מגישים. לתשומת לב, העוגה עלולה לשקוע מעט. מיעוט הקמח מבטיח עוגה לחה ונהדרת, אם כי במחיר גובה (היא די נמוכה) ויציבות (היא קורסת בקלות, כאמור). הפתרון הפשוט (ראו סעיף 5)" הופכים אותה, ומגישים עוגה שפניה חלקים למשעי. מקור המתכון: מיכל מוזס
זו העוגה שהכנתי לשבת . . . עוגת שוקולד רכה ****************** לתבנית 24 המרכיבים: 8 ביצים, מופרדות 1 כוס סוכר (200 גרם) 250 גרם שוקולד מריר 125 גרם חמאה 5 כפות קמח (50 גרם) לקישוט: אבקת סוכר או אבקת קקאו כהה או שניהם ההכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות) ומשמנים את התבנית. 2. מקציפים את החלבונים 2-3 דקות, עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים מחצית מכמות הסוכר תוך כדי הקצפה וממשיכים להקציף עד שנוצר קצף יציב ומבריק. מעבירים את הקצף לקערה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר (שלא ייפול). 3. ממלאים סיר במים עד מחציתו ומביאים לרתיחה. מניחים מעליו סיר נוסף כך שתחתיתו לא תיגע במים. מניחים בסיר העליון את השוקולד והחמאה וממיסים עד שנוצר קרם חלק. מסירים מהכיריים. 4. מקציפים את החלמונים ושארית הסוכר כ- 7 דקות, לקרם בהיר ותפוח, מוסיפים לו את השוקולד ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים גם את הקצף לעיסה ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול. מוסיפים את הקמח דרך מסננת ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד שהקמח נבלע לחלוטין בעיסה. 5. יוצקים לתבנית ואופים כ- 25 דקות. העוגה אמורה להישאר לחה במרכזה – קיסם הננעץ במרכזה יוצא מעט לח ומכוסה בפירורים. מצננים. מחלצים מהתבנית והופכים את העוגה על בסיסה, כך שתהיה ישרה מלמעלה. 6. הקישוט: בוזקים אבקת קקאו או אבקת סוכר (או שתיהן) דרך מסננת. מגישים. לתשומת לב, העוגה עלולה לשקוע מעט. מיעוט הקמח מבטיח עוגה לחה ונהדרת, אם כי במחיר גובה (היא די נמוכה) ויציבות (היא קורסת בקלות, כאמור). הפתרון הפשוט (ראו סעיף 5)" הופכים אותה, ומגישים עוגה שפניה חלקים למשעי. מקור המתכון: מיכל מוזס