עוגת שוקולד של פירגה

מירלה37

New member
וואו איזה עוגה מדהימה גם האחרות, דרך אגב

את יכולה לצרף את כל ההודעות שלך אחת תחת השניה, את לא חייבת לפתוח כל פעם הודעה חדשה. פשוט תיכנסי לתגובה בסוף ההודעה הראשית ואז תמשיכי להוסיף עוד הודעות. סתם הערה בונה..........
ושאלה, את הפסים על הטורט עשית עם שבלונה, יצא ממש יפה הקישוט מלמעלה??????????????
 
תודה רבה לכולם

טורט היער השחור המתכון מאתר פסטו לעוגה: 6 ביצים 1 כוס סוכר כפית תמצית רום 1 כוס קמח 1 כפית אבקת אפיה 3 כפות קקאו 1 כף שמן לסירופ: 1/2 כוס סוכר 3/4 כוס מים 1/4 כוס ברנדי דובדבנים לקרם: 2 שקיות שמנת מתוקה (500 מיל') 4 כפות אבקת סוכר 2 כוסות דובדבנים משומרים מגולענים מסוננים דרך הכנה מחממים את התנור ל-180°, משמנים תבנית 26 ומניחים נייר אפיה בתחתית. מנפים את הקקאו הקמח ואבקת האפיה לקערה, מניחים בצד. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף בהיר ויציב כ-5 דקות, מוסיפים את תערובת הקמח בקיפול לקציפת הביצים, מקפלים את הרום והשמן פנימה ויוצקים לתבנית. אופים כ-40 דקות או עד שהעוגה קפיצית למגע וקיסם יוצא יבש, מוציאים ומצננים. לסירופ: מבשלים את הסוכר והמים כ-5 דקות, מצננים ומוסיפים את הברנדי. לקרם: מקציפים את השמנת עם הסוכר לקצפת יציבה. הרכבת העוגה - חוצים את העוגה לשלוש שכבות, מניחים שכבה ראשונה ומטפטפים עליה סירופ סוכר, מצפים בשכבת קצפת ומפזרים מעל דובדבנים. חוזרים על הפעולה שוב בשכבה נוספת ומניחים שכבה אחרונה מעל. מצפים את העוגה מכל צדדיה בקצפת ומעטרים מעל בדובדבנים ומעט שוקולד מגורד גס. מאחסנים במקרר.
 

homets

New member
העוגות נראות ../images/Emo59.gif

אהבתי במיוחד את היער השחור
נראית מעולה! אפשר מתכון? שבת שלום
נטלי
 

סיוי 24

New member
מזל שקפצתי לבקר... יקירתי תוצרייך משגעים!!!

הקרם על העוגה כל כך מבריק, ההגשה של הבוואריה יפיפיה, והיער השחור משגעת!
 

homets

New member
איזה יופי יצא לך הגנאש../images/Emo99.gif

מבריק לגמרי ומהמם! כל הכבוד!
נטלי
 
ליפעת

העוגה הכושית מצופה בגנאש העשוי ב-150 גר שמנת מתוקה +150 מייל שוקולד מריר ולקישוט את ממיסה 100 גר שוקולד לבן במיקרו ומכניסה לתוך שקית סנדוויץ עושה חור קטן עם קיסם ואז מתחילה לזלף ואחכ לקשקש עם הקיסם.
 
העוגה יצאה לך נפלא והבוארייה נראית מעולה

לפי איזה מתכון הבוואריה? מה הכנת בכלים אישיים? אשמח לתשובות תודה.
 
לאמא אוהבת מתכון לבוואריה

קרם בוואריה של הנס ברטלה הביא דביר מפורום קארין גורן הערות שלי אני הכנתי חצי כמות . והכנתי בקופסאות קטנות מפלסטיק חד פעמיות כדי לשחרר את הבוואריה את מרטיבה מטלית במיים חמים ומנגבת קלות ואז הופכת לקרם הנהדר הזה יצא שם רע במקומותינו. קבלו את הגירסה האמיתית! כשמכינים בכלים אישיים או בתבנית מניחים בתחתית בסיס ביסקוויט או תופין. מירקם הג‘לי של הקרם הופך אותו מתאים למילוי עוגות בשכבות. חומרים ל20- מנות: 1 ליטר חלב 2 מקלות וניל, חצויים לאורכם 8 חלמונים 240 גרם סוכר 15 גרם ג‘לטין ליטר שמנת, מוקצפת + בסיר מביאים לרתיחה חלב עם מקלות הווניל. + בעזרת מטרפה או במיקסר מערבבים את החלמונים עם הסוכר, עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. + בקערית ממיסים את הג‘לטין עם מעט חלב קר (או משרים עלי ג‘לטין). + לחלב החם מוסיפים את הג‘לטין המומס ומחזירים לרתיחה. + מוסיפים את התערובת לחלמונים תוך כדי טריפה. + מעמידים על קערה של מי קרח ובוחשים ברצף עד שהתערובת מתקררת ומתחילה להיקרש. + אפשרות אחרת לקירור מהיר: יוצקים את הקרם על מגש ומצמידים יריעת נילון על פניו, למנוע היווצרות קרום. + כשהקרם נקרש אפשר להוסיף טעמים (ראו מסגרת). אם לא, מקפלים פנימה את השמנת המוקצפת לקבלת תערובת אחידה. יוצקים לתבנית ומקררים. קרמים בטעמים את כל הקרמים אפשר להעשיר בטעם ובצבע, לפי הצרכים. השלב שבו מומלץ להוסיף את הטעמים - מצויין בכל מתכון. בחלק מהמקרים מחייבת תוספת הטעם שינוי ביחס החומרים. שוקולד: חייב להיות מחומם מעט מעל לחום הגוף (42-40 מעלות), מערבבים עם 2-1 כפות קצפת, כדי לרכך ולמנוע גושים ומוסיפים לקרם. מיץ או ליקר: ממירים חלק מהנוזלים או מגדילים את כמות הג‘לטין. רסק פרי: מנקזים את הנוזלים מהרסק לפני ההוספה או מורידים מכמות הנוזלים במתכון. נוגט: (מחית אגוזים קלויים טחונים עם אבקת סוכר): מוסיפים ללא כל שינוי בשאר החומרים.
 
אור 6 היחדה הרבה

תודה אבל אני לא אוהבת עם ביצים לא מבושלות אבל יש לי עוד שאלה בבקשה: הקפאת לפני כן את הבוואריה? האם כל בוואריה משתחחרת בקלות? תודה רבה לך.
 
לאמא אוהבת

החלמונים כן עוברים תהליך של בישול את מסמיכה אותם מעט על הגאז ואז אין לך חשש של סלמולנה והטעם לא מורגש כך עושים כל בוואריה טובה. לגבי השחרור את לא מקפיאה את מקררת טוב במקרר כמה שעות אפילו לילה אחכ עוברת טיפה עם סכין וגם עם מטלית חמה רטובה אבל הכי טוב תכיני בתבנית חד פעמי מהכסף
 
למעלה