עוגת שוקולד

anbv789

New member
עוגת שוקולד

אני יודעת שזה נטחן, וני מצאת המון תשובות ברשת, אבל אני רוצה תשובה מניסיון "אמיתי" (וגם שתהיה לי כתובת לשאלות ותלונות.... סתם...
)
בתי הקטנה-גדולה חוגגת יומולדת בגן בשישי הקרוב, והתבקשתי להביא עוגת שוקולד פרווה (יש ילדה אלרגית לחלב בגן).
יש 28 ילדים בגן + 4 אנשים צוות (אותנו ההורים אני לא מחשיבה...)
אז ברור שאני צריכה עוגה גדולה - אבל אין לי הערכה איזו עוגה לבחור מהמבחר שברשת. פוחדת שתהיה נמוכה מידי, או לא טעימה מספיק. נכון שזה ילדים ושהם ישמחו משוקולד וסוכריות צבעוניות, אבל בתחושה שלי - בא לי גם שיהיה טעים לצוות...
אשמח למתכון ברור לעוגת יומולדת הכי פשוטה וטעימה.
תודה!
 

bali

New member
מנהל
עוגת שוקולד ענקית לימי הולדת

עוגה טעימה מאד, פרווה ומתאימה לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור.

עוגת שוקולד לילדים
לתבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור

500 גרם קמח
400 גרם סוכר
1 כוס קקאו
½ כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית וחצי אבקת סודה לשתייה
3 כפות תמצית וניל
4 ביצים L
½ 1 כוסות שמן קנולה
3 כוסות מים/חלב/מיץ תפוזים

לציפוי:
100 גרם חמאה/מרגרינה
½ כוס קקאו
½ כוס סוכר
½ כוס מים או חלב
כף תמצית וניל

אופן ההכנה:
טורפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל ומים/חלב/מיץ תפוזים.
בקערה נפרדת וגדולה מערבבים יחד את כל החומרים היבשים.
מוזגים את החומרים הרטובים לתוך היבשים וטורפים עד שהתערובת אחידה.
משמנים תבנית חד פעמית ענקית או תבנית של התנור ומוזגים את התערובת של העוגה. אופים בחום של 160 מעלות בערך שעה, עד שקיסם יוצא נקי ממרכז העוגה. לבדוק מוכנות לפני תום הזמן ואחרי אם צריך.
כשהעוגה מוכנה, להוציא אותה שתתקרר מעט ובינתיים להכין את הציפוי –
בסיר קטן לשים את כל חומרי הציפוי ולבשל תוך ערבוב עד שכל החמאה נמסה והרוטב חלק. למזוג את הרוטב על העוגה ולמרוח אותו בצרה אחידה. לפזר סוכריות לקישוט עוגה אם רוצים, לפני שהציפוי מתקשה.
את העוגה אפשר לשמור במקרר ואפשר גם לשמר עטופה היטב בתנור סגור וכבוי (אחרי שהוא התקרר מהאפייה כמובן). השמן שבעוגה שומר עליה עסיסית גם מחוץ למקרר ליום-יומיים.
הכמות של תערובת העוגה מספיקה גם ל 3-4 אינגליש קייק חד פעמיות, אם לא רוצים עוגה אחת ענקית.
 

anbv789

New member
תודה רבה - בקשה

האם את יכולה להמיר לי את הכמויות לכוסות? כמה סוכר?
תודה
 

bali

New member
מנהל
בבקשה המרה לכוסות

קמח - 3 וחצי כוסות
סוכר - 2 כוסות
 

liata17

New member
ומתכון...

עוגת שוקולד גדולה ליום הולדת

זמן הכנה: כ – 45 דקות
מצרכים:

6 ביצים מופרדות
200 ג` סוכר (כוס)
240 מ"ל שמן (כוס)
3 כוסות קמח
3 כפיות א. אפיה
3 כוסות מים
כוס אבקת שוקולית
חצי כוס קקאו
1/4 כוס סירופ מייפל

סירופ :
3/4 כוס מים
120 ג` סוכר (חצי כוס)
1/4 כוס סירופ מייפל

קרם שוקולד:
250 מ"ל שמנת מתוקה (ריץ לפרווה)
200 ג` שוקולד מריר
אופן ההכנה:

1. להקציף חלבונים, ברגע שמתחיל להיווצר קצף להתחיל להוסיף את הסוכר באיטיות ולהקציף לקצף יציב. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים בסבלנות אחד אחרי השני.

2. בקערה נפרדת לערבב את שאר המצרכים לתערובת חלקה, להוסיף למיקסר ולהקציף במהירות נמוכה עד שכל הבלילה חלקה.

3. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 45 דקות, לצנן כמה דקות.
 

yaam1

New member
בבקשה- עוגת שוקולד פרווה מצויינת


http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2314314

המצרכים:

4 ביצים

2.5 כוסות קמח תופח

כוס מים פושרים

שקית א.אפיה

שקית סוכר וניל

3/4 כוס קקאו

2 כוסות סוכר

3/4 כוס שמן

כוס מים רותחים בצד

אופן ההכנה:

לערבב בקערה את כל החומרים עד שנוצרת תערובת חלקה,

להוסיף את כוס המים הרותחים ולהמשיך לערבב.

להכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.

כשהעוגה מוכנה לצקת עם כף באופן שווה כוס נס קפה

שמורכב מכוס מים חמים+2 כפות נס קפה.
 
למעלה