עוגת שוקולד!
אהלן!
לפני איזה חודש ביקשתי מתכון לעוגה שאפשר לאכול ללא חשבון, ואמרתם שלי שזה בלתי אפשרי, ושאי אפשר בלי פחמימות ובלי סוכר, ושתמיד צריך במידה.
יחד עם ידידי הסוכרתי עבדתי על העניין, והכנתי לו מתכון לעוגת שוקולד שמבוססת על המתכון הזה. הנה ההתאמה לסוכרתיים(בגדול העתק הדבק עם שינויים והערות):
200 גרם שוקולד מריר(ספלנדיד, 85% ומעלה)
150 גרם חמאה ללא מלח
5 חלמונים
100 גרם שקד טחון(שקדים לבנים לא קלויים, טחונים דק ככל הניתן)
6 חלבונים
כמות המקבילה ל100 גרם סוכר בתחליף(סטיביה למיניהם, עדיף נוזלי[לא ניסיתי אבקה]). אני שמתי 60 "גרם", אבל השוקולד ממש ממש מריר, ובדיעבד הייתי שם יותר, אז הנה, שונה. אם אתם אוהבים את הטעם המריר, שימו את המקביל ל60 גרם סוכר.
ממיסים ביחד על בן מארי את השוקולד והחמאה(אפשר גם במיקרו בפולסים תוך כדי ערבוב בין לבין).
כשמתקבלת מסה אחידה, מצננים(!!!) לטמפרטורה סבבה(בשביל החלמונים) ומוסיפים את החלמונים ואחריהם את השקד הטחון.
מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון, עד לקבלת קצף רך אך גמיש. במתכון המקורי יש חלבונים כמספר החלמונים, אבל זה שאין סוכר מוריד את הייצוב של הקצפת.
מקפלים את תחליף הסוכר(אפשר תוך כדי הקצפה) לתוך הקצפת.
מקפלים את הקצפת אל תוך השוקולד ב-ע-ד-י-נ-ו-ת!!!!(הקצפת סופר שברירית כי אין סוכר) ומחלקים לתבניות(המתכון המקורי אומר שיוצאות 3 תבניות, לי יצאה אחת, כנראה כי הקצף שלי נשבר. תחלקו לכמה תבניות שיוצא לכם). יש אפשרות להוסיף בשלב זה תוספות כדוגמת אגוזים למיניהם. במתכון המקורי יש גם ברנדי, אבל לא היה לי ברנדי, ושכחתי לשים את האגוזים. בגדול אפשר להוסיף כל מה שמותר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות (אופים את העוגה עד שהיא רוטטת עם סדקים, לא אפויה עד הסוף).
מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה.
כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר.
שמעו, אני לא יודע איך המנגנון עובד, אבל התגובה של החבר:
"אתה לא מבין, שכחתי את המרקם של זה, וואו זה מדהים"
"אכלתי פרוסות עבות"
"נאדא השפעה, כאילו הזרקתי כמובן קצת אינסולין אבל לא קרה מה שבדרך כלל קורה עם מתוק - עלייה ואז ירידה. הייתי מאוזן כל הדרך"
לשאלה אם נתן למישהו לטעום הגיב: "ממש ממש לא, שאני אבזבז משהו כזה נדיר?"
הרגשתי צורך לשתף, אולי אני ממש אשמח מישהו שגם שכח את המרקם של עוגה.
אהלן!
לפני איזה חודש ביקשתי מתכון לעוגה שאפשר לאכול ללא חשבון, ואמרתם שלי שזה בלתי אפשרי, ושאי אפשר בלי פחמימות ובלי סוכר, ושתמיד צריך במידה.
יחד עם ידידי הסוכרתי עבדתי על העניין, והכנתי לו מתכון לעוגת שוקולד שמבוססת על המתכון הזה. הנה ההתאמה לסוכרתיים(בגדול העתק הדבק עם שינויים והערות):
200 גרם שוקולד מריר(ספלנדיד, 85% ומעלה)
150 גרם חמאה ללא מלח
5 חלמונים
100 גרם שקד טחון(שקדים לבנים לא קלויים, טחונים דק ככל הניתן)
6 חלבונים
כמות המקבילה ל100 גרם סוכר בתחליף(סטיביה למיניהם, עדיף נוזלי[לא ניסיתי אבקה]). אני שמתי 60 "גרם", אבל השוקולד ממש ממש מריר, ובדיעבד הייתי שם יותר, אז הנה, שונה. אם אתם אוהבים את הטעם המריר, שימו את המקביל ל60 גרם סוכר.
ממיסים ביחד על בן מארי את השוקולד והחמאה(אפשר גם במיקרו בפולסים תוך כדי ערבוב בין לבין).
כשמתקבלת מסה אחידה, מצננים(!!!) לטמפרטורה סבבה(בשביל החלמונים) ומוסיפים את החלמונים ואחריהם את השקד הטחון.
מקציפים במעבד מזון עם מטרפה את החלבון, עד לקבלת קצף רך אך גמיש. במתכון המקורי יש חלבונים כמספר החלמונים, אבל זה שאין סוכר מוריד את הייצוב של הקצפת.
מקפלים את תחליף הסוכר(אפשר תוך כדי הקצפה) לתוך הקצפת.
מקפלים את הקצפת אל תוך השוקולד ב-ע-ד-י-נ-ו-ת!!!!(הקצפת סופר שברירית כי אין סוכר) ומחלקים לתבניות(המתכון המקורי אומר שיוצאות 3 תבניות, לי יצאה אחת, כנראה כי הקצף שלי נשבר. תחלקו לכמה תבניות שיוצא לכם). יש אפשרות להוסיף בשלב זה תוספות כדוגמת אגוזים למיניהם. במתכון המקורי יש גם ברנדי, אבל לא היה לי ברנדי, ושכחתי לשים את האגוזים. בגדול אפשר להוסיף כל מה שמותר.
אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, במשך כ-15-20 דקות (אופים את העוגה עד שהיא רוטטת עם סדקים, לא אפויה עד הסוף).
מקררים לגמרי ומעבירים להקפאה.
כמה שעות לפני ההגשה מוציאים מהתבנית, מעבירים לצלחת הגשה ושמים במקרר.
שמעו, אני לא יודע איך המנגנון עובד, אבל התגובה של החבר:
"אתה לא מבין, שכחתי את המרקם של זה, וואו זה מדהים"
"אכלתי פרוסות עבות"
"נאדא השפעה, כאילו הזרקתי כמובן קצת אינסולין אבל לא קרה מה שבדרך כלל קורה עם מתוק - עלייה ואז ירידה. הייתי מאוזן כל הדרך"
לשאלה אם נתן למישהו לטעום הגיב: "ממש ממש לא, שאני אבזבז משהו כזה נדיר?"
הרגשתי צורך לשתף, אולי אני ממש אשמח מישהו שגם שכח את המרקם של עוגה.