עוגת שוקולית לפסח
מצרכים לעוגה:
1 כוס אבקת שוקולית
1 כוס קמח תופח לפסח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
6 ביצים
חצי כוס ריץ'
כוס שמן
לערבב הכל ולשים בתבנית 30/20 חד"פ משומנת. לאפות על 180 מעלות במשך כ-40 דקות.
להמיס- שארית הריץ+ ח' שוקולד מריר ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
עוגת שייש מייפל לפסח של קרן אגם
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2טורפים בקערה ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה (אפשר במיקסר אבל לא חובה). מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים היטב.
3מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב.
4מעבירים שלושה רבעים מכמות הבלילה לתבנית.
5מוסיפים לרבע הבלילה שנותרה בקערה מייפל וקקאו ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
6שופכים את התערובת הכהה על הבלילה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיש.
7אופים 40-45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
8מקשטים באבקת סוכר וטורפים.
מצרכים לעוגה:
1 כוס אבקת שוקולית
1 כוס קמח תופח לפסח
1 שקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר
6 ביצים
חצי כוס ריץ'
כוס שמן
לערבב הכל ולשים בתבנית 30/20 חד"פ משומנת. לאפות על 180 מעלות במשך כ-40 דקות.
להמיס- שארית הריץ+ ח' שוקולד מריר ולשפוך על העוגה בעודה חמה.
עוגת שייש מייפל לפסח של קרן אגם
המצרכים :
לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית, לא חד פעמית:
- 2 ביצים גודל L
- שלושת רבעי כוס (150 גרם) סוכר לבן
- שלושת רבעי כוס (150 גרם) שמן קנולה
- חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
- כפית תמצית וניל
- כוס (140 גרם) קמח תפוחי אדמה
- חצי כוס (50 גרם) אבקת שקדים
- כפית וחצי אבקת אפייה
- 4 כפות (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
- רבע כוס (60 מ"ל) סירופ מייפל
- כפית אבקת קקאו
- אבקת סוכר, לקישוט
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
2טורפים בקערה ביצים וסוכר לבן לתערובת תפוחה (אפשר במיקסר אבל לא חובה). מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף. מוסיפים מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים היטב.
3מוסיפים קמח תפוחי אדמה, אבקת שקדים, אבקת אפייה ואינסטנט פודינג וניל ומערבבים היטב.
4מעבירים שלושה רבעים מכמות הבלילה לתבנית.
5מוסיפים לרבע הבלילה שנותרה בקערה מייפל וקקאו ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
6שופכים את התערובת הכהה על הבלילה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיש.
7אופים 40-45 דקות, עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא יבש.
8מקשטים באבקת סוכר וטורפים.