עוגת שזיפים ושקדים של קרן אגם

עוגת שזיפים ושקדים של קרן אגם

אמא אווזה חיפשה כאן את העוגה של MAGIG שאני משוכנעת באיכותה כמו יתר מתכוניה,
זה הזכיר לי את העוגה של קרן אגם שהכנתי לפני שנה וכעת בדיוק העונה להכין אותה שוב.
העוגה נלקחה מהבלוג הישן בסלונה אבל היא מופיעה גם בבלוג החדש שלה נשואה למאפיה:
http://kerenagam.co.il/עוגת-פירות-קיץ-ושקדים/

אני הגדלתי כמויות ל 1.5 כי רציתי עוגה גדולה וגבוהה יותר, לכן אעלה את המתכון עם הכמויות שהכנתי בפועל: חלק מהמצרכים השארתי בכמות המקורית ואכן לא היה צורך להוסיף.
לתבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ
מצרכים:
כוס = 237 מ"ל
3/4 כוס שמן
1.5כוסות קמח (200 גר')
3/4 כוס שקדים טחונים לאבקה
2 כפיות א. אפיה
רבע כפית מלח (גם כאן לא שיניתי)
גרידה ומיץ מחצי לימון
ביצה גדולה + חלמון
3/4 כוס חלב
1.5 כוסות סוכר (300 גר')
1 כפית תמצית וניל איכותית
8 שזיפים גדולים חתוכים לרבעים
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
3 כפות חמאה רכה .
הכנה:
מחחמים תנור ל 180 מעלות
בקערה מערבבים קמח, שקדים טחונים אבקת אפייה ומלח
בקערה נפרדת מערבבים שמן, ביצה וחלמון, חלב, גרידת ומיץ לימון, סוכר ו (פחות 2 כפות) ותמצית וניל
מעבירים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבנית.
מסדרים את הפירות מעל התערובת.
בקערה הריקה (זו שפעם היה בה קמח…) מערבבים 2 כפות סוכר, שקדים מולבנים ו 2 כפות חמאה
מפזרים את התערובת מעל הפירות באופן אחיד
אופים כ 40-45 דקות עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים (לא להמתין שייצא יבש לגמרי בגלל רטיבות הפירות).
מצננים מעט ומעבירים לצלחת הגשה.
מפדרים יפה יפה באבקת סוכר ומגישים עם קצפת מעט ממותקת בצד.
העוגה מעולה גם כשהיא חמה.



 
למעלה