עוגת שכבות

עוגת שכבות

האם אני יכולה להוסיף נס קפה למוס שוקולד ?? או למוס וניל ???


עוגת מוס שכבות

מצרכים:



6 ביצים

3 כפות סוכר

1 אינסטנט פודינג שוקולד

מקציפים את שלושת המרכיבים יחד לתערובת אחידה ומעבירים

לתבנית קפיצית משומנת 26. אופים בחום בינוני כ 20 - 15 דקות, או עד

שקיסם הננעץ בה יוצא יבש. מניחים את העוגה בצד להתקרר.



1 מיכל שמנת מתוקה

1 אינסטנט פודינג וניל

כוס וחצי חלב

מקציפים את שלושת המרכיבים ומשטחים על שכבת השוקולד

שבתבנית. בשלב זה מכניסים למקפיא ל – 10 דקות.



3 חלבונים

3 כפות סוכר

200 גרם שוקולד מריר

5 כפות מים

3 חלמונים

מקציפים חלבונים עם סוכר. את השוקולד ממיסים עם מים במיקורגל

ומערבבים. מוסיפים את החלמונים לשוקולד ומערבבים.

מבליעים את קצפת החלבונים לתערובת.

מכניסים את התערובת לשעה ייצוב במקרר.

מוציאים את העוגה והתערובת ומערבבים את התערובת שלא יהיו בה גושים. משטחים את

התערובת על העוגה ומחזירים למקרר
 

bali

New member
מנהל
כן, אפשר להוסיף נס קפה

אני ממליצה להמיס את הקפה בטיפונת מים רותחים (כפית או שתיים של מים) ולהוסיף אותו כנוזל המרוכז שיתקבל, ולא כאבקה או גרגירים.
 
המשך

לאיזה מוס היית מוסיפה את הקפה ?? והאם כדאי להכין גאנש שוקולד או תלתלי שוקולד לציפוי למעלה ???

תודה...

ועוד משהו קטן האם אפשר לחליף את המים בשוקולד כי מים ושוקולד זה מתקשה ביחד.
 

bali

New member
מנהל
הקפה יורגש יותר במוס הלבן

השאלה היא כמה את רוצה שירגישו אותו. אם תערבבי במוס המריר, הוא יהיה פחות בולט בטעם שלו.
זו בחירה שלך.

הייתי שמה כפית קפה נמס מומסת בכפית מים חמים, וטועמת את המוס, שלא תחסר מתיקות כי הקפה יוסיף קצת מרירות.

את המים במוס השוקולד הייתי מחליפה בחלב או שמנת מתוקה/לבישול.

ולא נראה לי שצריך מעל המוס המריר גם גנאש או תלתלי שוקולד, אבל אם כבר, הייתי מקשטת בתלתלי שוקולד. יכבידו פחות את העוגה מאשר עוד שכבה של גנאש.
 
באלי תודה רבה רבה על העזרה


אני אוהבת להתייעץ איתך
 
למעלה