עוגת שמנת ועוגת שוקולד קלות הכנה

אמרלדה

Active member
שמנת:

מתחילים בשורת פתי בר מרוסקת עם חמאה. מי שרוצה יכולה להכין בצק פריך. מי שרוצה יכולה לוותר בכלל ולהגיש רק את השמנת כעוגה.
ומי שרוצה יכולה להכין בכוסיות ולפזר פירורי ביסקוויט (או משהו אחר) למעלה.

תבנית עגולה 26 או 28
שורת פתי בר מרוסקת
מעורבת עם 100 גר חמאה רכה וקצת גרד לימון
לערבב, להשטיח בתבנית משומנת בקצת חמאה ולהכניס למקפיא ל-20 דקות
בינתיים
לחמם תנור ל-180 מעלות טורבו

להכניס לקערה 4 ביצים L שלמות
להוסיף 3/4 כוס סוכר ולהקציף טוב ביד עם מטרפה
להוסיף לקצף 2 שמנת חמוצה, שמנת של פעם
ו-2 שמנת חמוצה 15% (כמובן שאפשר ארבע שמנות)
לערבב טוב, להוסיף חצי כפית גרד לימון
לערבב, להוסיף חבילה אינסטנט בטעם וניל
לערבב עד שאין גושים (אני התעצלתי, אז הכנתי במטרפת יד חשמלית)
ולתנור
לשפוך את התערובת על הבסיס שיצא מהמקפיא
לאפות 20 דקות בטורבו, להוריד את החום ל-160 ולתת עוד 20-25 דקות
לכבות את התנור ולקרר את העוגה בתנור (שעה ויותר)
אח"כ להוציא ולהשאיר עד שתהיה קרה לגמרי (אפשר לילה)
ציפוי
להקציף שמנת מתוקה עם שקית אינסטנט ו-3/4 כוס חלב
לצפות את העוגה הקרה לגמרי
לקשט בתותים, אוכמניות (אפשר עם ג'לי לילדים), קקאו מפוזר, תלתלי שוקולד או פירות קפואים מקורמלים
_____________________________________________________________________________________________
עוגת שוקולד קלילה בתבנית אינגליש

בקערה גדולה לערבב 5 ביצים
3/4 כוס סוכר (במקור כוס)
כוס שמן
חצי שמנת מתוקה
כוס קמח תופח
חצי כוס שוקולית
כף קקאו
לערבב הכל יחד ולשלוח לתנור לכ-30+ דקות
בינתיים להמיס גנאש:
חבילה שוקולד מריר בחצי השמנת המתוקה שנותרה
לצנן מעט
כשהעוגה יוצאת מהתנור לחורר עם שיפוד ולשפוך מלמעלה את הגנאש.
נשמרת במקרר גם שבוע.
תיהנו
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה