קראנץ' שמרים וחלווה/מגאזין ת"א - ליהיא לפיד
קראנץ' שמרים וחלווה הכנה: בתוך מיקסר מכניסים: 1 ק"מ קמח 30 גרם שמרים גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל) 2 כוסות חלב פושר 2 חלמונים מעט מלח מערבבים במיקסר עד שמקבלים בצק אחיד. מעבירים לקערה, מכסים ונתפיחים במשך שעה. אחרי שעה: מחלקים את הבצק לארבעה חלקים. מרדדים כל חלק בנפרד למלבן. מעל כל מלבן מורחים ממרח חלבה (אני הכנתי עם ממרח ביתי, אפשר עם קנוי אבל פחות טעים). כל מלבן מגלגלים לרולדה, וכל שתי רולדות קולעים ביחד לצמה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ואופים על 180 מעלות במשך 20-30 דקות. בזמן האפייה מכינים סירופ: חצי כוס סוכר וחצי כוס מים. מביאים לרתיחה ואחרי הרתיחה נותנים לזה להתבשל על אש קטנה עוד מספר דקות. כשהעוגה חמה שופכים עליה את הסירופ. מקור המתכון: מגאזין תל-אביב הובא ע"י ליהיא לפיד