עוגת שמרים מעולה וקלה
http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2719139
מקור המתכון- אמא של מירב חברה שלי
המצרכים:
5 כוסות קמח
200 גר מרגרינה (אני השתמשתי בחמאה)
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
60 גר' שמרים
כוס מים פושרים
למילוי שוקולד- שוקולד נוטלה/השחר
למילוי קינמון- 100 גר' חמאה, כוס סוכר חום, 2 כפות קינמון.
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים ביחד בקערה וללוש עד קבלת בצק דביק אבל נוח לעבודה
(אני לשתי בחתיך שלי כ-10 דק')
להתפיח עם מגבת מעל הקערה כשעה- שעה וחצי, הבצק תופח כמעט כפול מהגובה שלו.
לחלק לשלושה כדורים
לרדד כל כדור לעלה דק , למרוח עליו את המילוי ולגלגל לרולדה.
לפרוס כל רולדה לשושנים ולהעמיד אותם בתבנית עגולה עם מרווחים ביניהם (השושנים תופחות ומתרחבות באפיה).
לאפות כ-40 דק' עד הזהבה, כשמוכן להכין סירופ מ-1/3 כוס מים+1/3 כוס סוכר ולשפוך עך העוגה בעודה חמה.
להכין תה ולהנות

http://www.tapuz.co.il/blog/net/ViewEntry.aspx?EntryId=2719139
מקור המתכון- אמא של מירב חברה שלי

המצרכים:
5 כוסות קמח
200 גר מרגרינה (אני השתמשתי בחמאה)
3 ביצים
1/4 1 כוסות סוכר
60 גר' שמרים
כוס מים פושרים
למילוי שוקולד- שוקולד נוטלה/השחר
למילוי קינמון- 100 גר' חמאה, כוס סוכר חום, 2 כפות קינמון.
אופן ההכנה:
לערבב את כל המצרכים ביחד בקערה וללוש עד קבלת בצק דביק אבל נוח לעבודה
(אני לשתי בחתיך שלי כ-10 דק')
להתפיח עם מגבת מעל הקערה כשעה- שעה וחצי, הבצק תופח כמעט כפול מהגובה שלו.
לחלק לשלושה כדורים
לרדד כל כדור לעלה דק , למרוח עליו את המילוי ולגלגל לרולדה.
לפרוס כל רולדה לשושנים ולהעמיד אותם בתבנית עגולה עם מרווחים ביניהם (השושנים תופחות ומתרחבות באפיה).
לאפות כ-40 דק' עד הזהבה, כשמוכן להכין סירופ מ-1/3 כוס מים+1/3 כוס סוכר ולשפוך עך העוגה בעודה חמה.
להכין תה ולהנות
